Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Meer dan een bieringrediënt: 8 voordelen van de biergist

Geschiedenis van Freekeh

 1. Zoals de naam al aangeeft, is biergist een kleine eencellige schimmel die een basisbestanddeel is bij het brouwen van bier.

 2. Verrassend genoeg heeft het ook tal van gezondheidsvoordelen en is het van oudsher gebruikt als een natuurlijke remedie voor alles, van slapeloosheid tot het vergroten van de melktoevoer voor borstvoeding.

 3. Recente studies hebben ook een hoop potentiële voordelen van biergist blootgelegd, waaruit blijkt dat het diarree kan voorkomen, de spijsvertering kan bevorderen en zelfs de gezondheid van uw immuunsysteem kan verbeteren.

 4. Niet alleen dat, maar elke eetlepel propt in tonnen vitamines, mineralen, eiwitten en vezels, waardoor het een eenvoudige manier is om uw dieet aan te vullen met de voedingsstoffen die u nodig hebt.

Brewer's Yeast Nutrition Facts

 1. Biergist is zeer voedzaam en bevat veel vezels, selenium en B-vitamines in elke portie.

 2. Twee eetlepels (30 gram) biergist bevat ongeveer (1):

8 voordelen van Brewer's Yeast

 1. Het opnemen van biergist als onderdeel van een gezond dieet kan uw hersenen gezond houden en een tekort aan enkele van deze belangrijke vitamines voorkomen.

 2. Veel mensen gebruiken biergist als een natuurlijke remedie tegen diarree. Er zijn zelfs verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat biergist effectief kan zijn bij het verminderen van het risico op diarree veroorzaakt door antibiotica.

 3. Diarree is een veel voorkomende bijwerking van het gebruik van antibiotica. Dit komt omdat antibiotica de samenstelling van uw darmflora veranderen, wat nuttige bacteriestammen zijn die helpen een goede spijsvertering te bevorderen en de opname van voedingsstoffen te verbeteren.

 4. Biergist is een soort probioticum, een gezonde stam van darmbacteriën die de negatieve effecten van antibiotica kan tegengaan.

 5. In één analyse bestaande uit 27 onderzoeken en meer dan 5.000 patiënten, hielp biergist de diarree veroorzaakt door antibiotica te verminderen en was het ook nuttig bij de behandeling van diarree geassocieerd met aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom en de ziekte van Crohn. (13)

 6. Omdat biergist een probioticum is en de samenstelling van de darmflora kan helpen verbeteren, kan het mogelijk ook de spijsvertering verbeteren.

 7. Uit onderzoek is gebleken dat probiotica zoals biergist kunnen helpen bij de behandeling van sommige spijsverteringsstoornissen.

 8. Eén analyse met 1.793 deelnemers wees uit dat probiotica hielpen bij het verminderen van pijn en de ernst van symptomen geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom. (14)

 9. Probiotica kunnen ook ontsteking van de darmwand voorkomen en de hechting van gevaarlijke pathogenen aan het maagdarmkanaal blokkeren. (15)

 10. Bloedarmoede is een aandoening die wordt veroorzaakt door een gebrek aan gezonde rode bloedcellen, wat kan leiden tot bloedarmoedesymptomen zoals vermoeidheid, zwakte, broze nagels en kortademigheid.

 11. Er zijn verschillende soorten bloedarmoede, waaronder verschillende die worden veroorzaakt door tekorten aan vitamines en mineralen die nodig zijn voor de productie van rode bloedcellen zoals ijzer en vitamine B12.

 12. Tekorten aan andere vitamines en mineralen kunnen echter ook bijdragen aan de ontwikkeling van bloedarmoede. Riboflavine kan bijvoorbeeld het metabolisme en de absorptie van ijzer beïnvloeden en is essentieel om bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen.

 13. Onderzoek toont aan dat voldoende riboflavine het risico op bloedarmoede kan verminderen. In een onderzoek uit 2014 was een lage inname van riboflavine gekoppeld aan een groter risico op bloedarmoede bij 1.253 volwassenen. (16)

 14. Gelukkig kan slechts twee eetlepels biergist 90 procent van de riboflavine bevatten die u de hele dag nodig hebt om bloedarmoede te voorkomen. (17)

 15. Door een paar schepjes biergist in uw dieet op te nemen, kunt u uw bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen. Er is zelfs veel onderzoek gedaan naar de bloedsuikerverlagende voordelen van biergist.

 16. In één onderzoek kregen 84 volwassenen met diabetes 12 weken brouwergist of een placebo. Biergist bleek niet alleen de bloedsuikerspiegel aanzienlijk te verlagen in vergelijking met de placebo, maar het verbeterde ook de insulinegevoeligheid. (2)

 17. Wanneer u koolhydraten eet, worden deze in de bloedbaan afgebroken tot glucose of suiker. Insuline is verantwoordelijk voor het transport van deze glucose uit het bloed naar de weefsels waar het als brandstof kan worden gebruikt. Door de insulinegevoeligheid te verhogen, kan insuline effectiever werken en wordt voorkomen dat de bloedsuikerspiegel stijgt.

 18. De voordelen van biergist op bloedsuiker kunnen oplopen tot het chroomgehalte. Chroom is een sporenmineraal waarvan is aangetoond dat het de insulinegevoeligheid verbetert en de bloedsuikerspiegel verhoogt bij mensen met diabetes. (3)

 19. Biergist bevat ook vezels, die kunnen helpen de opname van suiker in het bloed te vertragen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 20. Of u nu een geval van snuiven of een volledige luchtweginfectie heeft, de biergist kan misschien helpen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het immuunversterkende eigenschappen kan hebben.

 21. In één onderzoek bleek het geven van gistextract van muizenbrouwer de niveaus van sommige ontstekingsmarkers te verlagen en hun immuunrespons te normaliseren. (4)

 22. Biergist bevat ook veel selenium, een mineraal met krachtige antioxiderende krachten die de gezondheid van het immuunsysteem kunnen verbeteren. In feite kunnen slechts twee eetlepels biergist voldoen aan 90 procent van uw dagelijkse behoefte aan selenium. (5)

 23. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat seleniumtekort een afname van de immuunfunctie veroorzaakte, wat aanzienlijk verbeterde wanneer deelnemers werden aangevuld met selenium. (6)

 24. Biergist is rijk aan sommige vitamines die zelfs uw ogen gezond kunnen houden.

 25. Door biergist aan uw dieet toe te voegen, kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk aan uw behoeften aan thiamine voldoen. Lagere niveaus van thiamine zijn in verband gebracht met oogaandoeningen zoals glaucoom, een aandoening veroorzaakt door schade aan de oogzenuw, wat kan leiden tot wazig zien of zelfs verlies van het gezichtsvermogen. (7)

 26. Biergist kan ook veel riboflavine leveren, een andere vitamine die is gekoppeld aan een verminderd risico op zichtproblemen zoals keratoconus, een progressief dunner worden en uitsteeksel van het hoornvlies. (8)

 27. Bovendien bevat biergist antioxidanten, dit zijn verbindingen die helpen beschermen tegen schade door de schadelijke vrije radicalen die zich opbouwen en chronische ziekten veroorzaken. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat antioxidanten ook effectief kunnen zijn bij het voorkomen van oogziekten en het bevorderen van de gezondheid van het gezichtsvermogen. (9)

 28. Als u ooit last heeft gehad van migraine, weet u waarschijnlijk maar al te goed hoe slopend het kan zijn. Met symptomen zoals misselijkheid, gevoeligheid voor licht en verstoord zicht, kan het moeilijk zijn om door te gaan met uw dagelijkse activiteiten wanneer u migraine heeft.

 29. Biergist kan dankzij het hoge gehalte aan riboflavine voordelig zijn bij de preventie en behandeling van migraine.

 30. In één onderzoek werden deelnemers die aan migraine leden zes maanden met riboflavine-capsules behandeld. Riboflavine verminderde niet alleen de hoofdpijnfrequentie, maar deelnemers verminderden ook hun gebruik van migraine-medicijnen met 64 procent. (10)

 31. Biergist zit vol met verschillende belangrijke B-vitamines, waaronder riboflavine, thiamine, niacine, vitamine B6 en folaat. Deze vitamines zijn essentieel voor veel aspecten van gezondheid, maar ze zijn vooral belangrijk als het gaat om de gezondheid van de hersenen.

 32. Een tekort aan thiamine is bijvoorbeeld in verband gebracht met veel problemen, waaronder de ziekte van Alzheimer en cognitieve tekorten. (11)

 33. Ondertussen is folaat cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen en de preventie van neurale buisdefecten tijdens de zwangerschap. (12)

Geschiedenis interessante feiten

 1. Naast het feit dat het boordevol krachtige gezondheidsvoordelen zit, wordt brouwersgist al eeuwen gebruikt om bier, wijn, brood en meer te maken.

 2. Bij het brouwen van bier wordt de gist afgebroken door suikers om zowel alcohol als kooldioxide te produceren. Andere ingrediënten die worden gebruikt om bier te maken, zijn water, gerst en hop.

 3. Hoewel ze een soortgelijk voedingsprofiel delen, is biergist anders dan andere soorten gist zoals voedingsgist. Dit komt omdat voedingsgist meestal wordt geteeld op rietsuiker of suikerbieten, terwijl biergist meestal wordt gemaakt op gemoute gerst.

 4. Bovendien zijn beide soorten gist inactief, wat betekent dat ze niet zullen helpen om brood te laten rijzen zoals de actieve droge gist die wordt gebruikt bij het bakken.

 5. Vandaag is het gebruik van biergist geëvolueerd en het wordt ook gebruikt als een natuurlijke remedie voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Het wordt vaak gebruikt om huidaandoeningen voor honden en katten te kalmeren, vlooien te doden, borstvoeding voor moeders te bevorderen en u zelfs te helpen slapen. Deze zijn echter meestal anekdotisch vanwege beperkt onderzoek.

Brewer's Yeast gebruiken

 1. Het is snel, gemakkelijk en handig om biergist aan uw dieet toe te voegen. De eenvoudigste manier is om een ​​gistcapsule van een brouwer te nemen, die alle voordelen van brouwergist in een geconcentreerde dosis kan bieden.

 2. Ga voor een gerenommeerd merk en zoek een product met minimaal toegevoegde ingrediënten of vulstoffen op het etiket om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke kwaliteit krijgt.

 3. De meeste raden aan om dagelijks tot 3000 milligram te nemen, meestal opgesplitst in twee of drie doses. Begin met een kleine hoeveelheid en verhoog langzaam om er zeker van te zijn dat je het kunt verdragen met minimale bijwerkingen.

 4. Biergist is ook verkrijgbaar in poedervorm, perfect voor shakes, smoothies, soepen, sauzen of zelfs bakproducten.

 5. De standaard portie is 2 eetlepels, die allemaal tegelijk kunnen worden gegeten of over de dag kunnen worden verdeeld.

 6. Als u op zoek bent naar een andere unieke manier om biergist te gebruiken, zijn hier enkele recepten die u kunt proberen:

Mogelijke bijwerkingen van de biergist

 1. Biergist kan milde bijwerkingen veroorzaken, zoals gas en een opgeblazen gevoel.

 2. Als u vaak schimmelinfecties ervaart of een allergie voor gist heeft, moet u biergist vermijden. Bovendien willen mensen met de ziekte van Crohn de inname misschien beperken om te voorkomen dat ze symptomen veroorzaken.

 3. Hoewel biergist over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Omdat biergist de bloedsuikerspiegel kan verlagen, kunt u uw arts raadplegen als u geneesmiddelen tegen diabetes gebruikt om een ​​gevaarlijke daling van de bloedsuikerspiegel te voorkomen.

 4. Monoamine-oxidaseremmers of MAO-remmers zijn een soort medicatie dat wordt gebruikt om depressie te behandelen. Biergist bevat veel tyramine, wat kan reageren met MAO-remmers en een ernstige verhoging van de bloeddruk kan veroorzaken die kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Als u een MAO-remmer gebruikt, moet u met uw arts praten voordat u biergist gebruikt.

 5. Evenzo moet het gebruik van biergist met bepaalde pijnstillers zoals Demerol (meperidine) worden vermeden, omdat dit een gevaarlijke piek in de bloeddruk kan veroorzaken.

 6. Omdat er geen klinisch bewijs is dat de veiligheid van het gebruik van biergist tijdens zwangerschap of borstvoeding garandeert, moet u voorzichtig zijn en het niet gebruiken.

 7. Als u een glutenvrij dieet volgt, houd er dan rekening mee dat niet alle vormen van brouwersgist-supplementen glutenvrij zijn. Zorg ervoor dat het product glutenvrij is.

 8. Zoals met elk supplement, is het altijd het beste om met uw arts te praten voordat u begint en te overwegen met een kleinere dosis te beginnen en geleidelijk te verhogen om de tolerantie te beoordelen.

Laatste gedachten

 1. Biergist is gemakkelijk te gebruiken, overal verkrijgbaar en biedt een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, van het beschermen van de gezondheid van uw hersenen tot het voorkomen van migraine.

 2. Niet alleen dat, maar het biedt ook een extra dosis vezels, eiwitten, selenium en B-vitamines om tekorten te voorkomen en je gezond te houden.

 3. Hoewel het mogelijk niet compatibel is met bepaalde medicijnen of aandoeningen, kan het gebruik van biergist om een ​​gezond, uitgebalanceerd dieet af te ronden voor de meesten ongelooflijk gunstig zijn.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407