Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Metamucil Diabetes

Andere overwegingen

 1. Metamucil is een merk van vezelsupplementen dat psyllium bevat, een bron van zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Diabetes is een chronische aandoening gekenmerkt door hoge bloedsuikerspiegel en cardiovasculaire complicaties. Het verhogen van voedingsvezels kan u helpen diabetes te beheersen en uw risico op complicaties te verminderen. Raadpleeg uw arts over de voordelen van Metamucil en diabetes.

Psyllium

 1. Psyllium, ook wel isapgol en ispaghula genoemd, komt uit het zaad van de Plantago ovata-plant die jaarlijks groeit in slibachtige en zandige bodems in Noord-Afrika, het Middellandse-Zeegebied en Azië, vooral India en Pakistan. India exporteert meer dan 85 procent van het op de wereldmarkt beschikbare psyllium en de Verenigde Staten is 's werelds grootste importeur van het product. Psyllium wordt gepromoot als een laxeermiddel in bulkvezel dat kan worden gebruikt om constipatie te behandelen. Het gehalte aan oplosbare vezels in psyllium kan ook de hoeveelheid cholesterol verminderen die u uit voedingsmiddelen opneemt. De Food and Drug Administration keurt een gezondheidsclaim goed die stelt: "Oplosbare vezels uit voedingsmiddelen zoals psyllium, als onderdeel van een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol, kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen." Metamucil psyllium wordt verkocht in poeder-, capsule-, wafer- en vloeibare vormen.

Bloedsuiker

 1. Oplosbare vezels kunnen u helpen uw bloedsuiker te beheersen. Oplosbare vezels vertragen de opname van suikers in voedsel in uw bloedbaan, waardoor spikes worden voorkomen en u uw bloedsuiker kunt reguleren. Onderzoek gepubliceerd in de "Annals of Pharmacotherapy" in november 2010, meldt dat psylliumsuppletie een therapeutische optie kan zijn voor mensen met diabetes type 2 die medicijnen gebruiken, maar na de maaltijd verhoogde concentraties bloedsuiker ervaren. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat 10,2 gram psyllium per dag effectief de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Cholesterol

 1. Hoog cholesterolgehalte in het bloed is een risicofactor voor hartziekten. Het verhogen van de voedingsinname van oplosbare vezels kan het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en het risico op hartaandoeningen bij mensen met diabetes verminderen. Onderzoek gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in juni 2000 meldt dat psyllium de bloedspiegels van totale en lage dichtheid lipoproteïne cholesterol, de "slechte" LDL-cholesterol, verlaagt met respectievelijk 4,7 procent en 6,7 procent bij patiënten met een hoog cholesterolgehalte consumeer dagelijks tussen de 24 en 26 weken 5,1 gram psyllium.

Constipatie

 1. Diabetici met constipatie kunnen baat hebben bij het nemen van psyllium-supplementen. Onderzoek door wetenschappers van de medische kliniek in Krankenhaus Nordwest in Frankfurt, Duitsland, en gepubliceerd in "MMW Fortschritte der Medizin" in november 2007 ontdekte dat tot 60 procent van de patiënten met diabetes mellitus last heeft van maag-darmklachten, waaronder constipatie, die optreden bij stoornissen van het autonome zenuwstelsel. De wetenschappers melden dat chronische constipatie een ernstig probleem is bij diabetici en de behandeling moet langdurige inname van laxeermiddelen, voldoende hoeveelheden vloeistoffen, voedingsvezels en lichaamsbeweging omvatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407