Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mexicaanse hete sauzen bevatten onveilige niveaus van lood

Takeaway

 1. Overweeg de volgende keer dat u een fles hete saus reikt, dit: u krijgt misschien een beetje lood naast die pittige kick. Na analyse van 25 flessen hete saus geproduceerd in Mexico en Zuid-Amerika, vonden onderzoekers van de Universiteit van Nevada, Las Vegas (UNLV) lood temidden van de chilipepers en zout.

 2. "[!Lood

Niet alleen Habanero

 1. Met behulp van plasma-massaspectrometrie en röntgenfluorescentietechnologie identificeerden onderzoekers van UNLV vier merken warme sauzen op 25 die meer dan de FDA 0,1 delen per miljoen lood in snoep bevatte. Onderzoekers kozen deze drempel om te voorzichtig te zijn en omdat ze eerder het loodgehalte van geïmporteerde snoepjes hadden onderzocht, zegt studie-auteur Shawn Gerstenberger, Ph.D., de interim-decaan van de School of Community Health Sciences bij UNLV.

 2. De aanstootgevende hete sauzen - Salsa Picante de Chile Habanero, El Pato, Salsa Picante hete saus, Salsa Habanera en Bufalo Salsa Clasica - werden allemaal geïmporteerd uit Mexico.

 3. Hoe komt lood in hete saus en snoepjes? Het is waarschijnlijk te wijten aan onjuiste productie, zoals het niet wassen van de paprika's, het gebruik van zouten die besmet zijn met lood en het blootstellen van ingrediënten aan gelode benzine, zegt Cox.

 4. De ideale volgende stap zou zijn om bronnen van lood in het productieproces te identificeren. "Het is gemakkelijker om het proces en de ingrediënten te bekijken en te evalueren voor de juiste soort interventie die lood vermindert", zegt Gerstenberger.

Wie loopt risico?

 1. Voor volwassenen zijn gezondheidsproblemen van kanker tot hartfalen geassocieerd met blootstelling aan lood, zegt Cox. Kinderen en zwangere moeders vormen echter de meest risicogroepen.

 2. "Lood heeft zeer significante effecten op de zich ontwikkelende hersenen," zegt Cox. "Er zijn een paar dingen over kinderen waardoor ze meer kans hebben op blootstelling aan lood. Ze kruipen rond, steken hun handen in hun mond, enz." Voor foetussen kan de consumptie van lood door een moeder de ontwikkeling beïnvloeden. Zelfs loodconsumptie in het verleden kan een zich ontwikkelende foetus beïnvloeden, omdat lood kan worden opgeslagen in de beenderen van een moeder en uitbloed tijdens zwangerschap. [! 107134 => 1140 = 3!

 3. Het opgeven van hete saus is voor kinderen en zwangere vrouwen misschien niet zo'n beproeving als bijvoorbeeld snoep opgeven. Terwijl lood in geïmporteerde chili snoepjes een zorg was voor UNLV-onderzoekers, heeft hete saus een andere reeks risico's. "Kinderen eten geen hete saus zoals ze snoep eten. Mijn gok is dat als je een beetje ouder wordt, je begint te genieten van hete saus," zegt Cox.

Lood in hete sauzen vermijden

 1. Dit betekent niet dat uw ontbijtburrito's zonder hete saus moeten gaan. Er zijn strikte productienormen in de Verenigde Staten om te controleren op lood, en hoewel een onderzoek naar in Amerika gemaakte warme sauzen nodig is, kies je voor hete sauzen die in de Verenigde Staten zijn gemaakt om een ​​scheutje lood met je pittige kick te voorkomen. Probeer: Crystal Hot Sauce, Tabasco, Sriracha en Tapatio.

 2. De federale toezichthouders en enkele van de in de studie genoemde fabrikanten van hete saus hebben al contact opgenomen met de auteurs van de studie om te kijken welke stappen kunnen worden genomen om lood in geïmporteerd voedsel te verminderen. "Het is goed om te zien dat ze verantwoordelijk zijn en bereid zijn te doen wat ze moeten doen. Het eindresultaat is minder lood in voedingsmiddelen, wat iedereen wil", zegt Gerstenberger.

Meer over Healthline

 1. Dit betekent niet dat uw ontbijtburrito's zonder hete saus moeten gaan. Er zijn strikte productienormen in de Verenigde Staten om te controleren op lood, en hoewel een onderzoek naar in Amerika gemaakte warme sauzen nodig is, kies je voor hete sauzen die in de Verenigde Staten zijn gemaakt om een ​​scheutje lood met je pittige kick te voorkomen. Probeer: Crystal Hot Sauce, Tabasco, Sriracha en Tapatio.

 2. Federale toezichthouders en enkele van de in de studie genoemde fabrikanten van hete saus hebben al contact opgenomen met de auteurs van de studie om te kijken welke stappen kunnen worden genomen om lood in geïmporteerd voedsel te verminderen. "Het is goed om te zien dat ze verantwoordelijk zijn en bereid zijn te doen wat ze moeten doen. Het eindresultaat is minder lood in voedingsmiddelen, wat iedereen wil", zegt Gerstenberger.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407