Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mijn lichaam in vorm brengen op 60-jarige leeftijd

Spiermassa herwinnen

 1. Naarmate uw lichaam ouder wordt, treden er veel veranderingen op met uw huid, uw skeletmake-up en uw gezondheid. Het metabolisme vertraagt, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen en je lichaam slank te houden. Volgens "The Doctors Book of Home Remedies for Seniors" zijn veel mensen ouder dan 60 jaar gezonder en fitter dan in het verleden. Door gezonde levensstijlgewoonten te volgen en medische zorg te beheren, leven senioren langer en plukken ze de vruchten van meer energie als gevolg van lichamelijke fitheid.

Stap 1

 1. Bezoek uw arts regelmatig om uw cholesterol-, glucose- en schildklierniveaus te laten controleren. Tests die nodig zijn om een ​​familiegeschiedenis van bepaalde ziekten te volgen, zijn belangrijk om uw lichaam in goede conditie te houden. Regelmatige controles zijn een ideale manier om problemen vroegtijdig op te vangen en om ziekten te voorkomen.

Stap 2

 1. Oefening dagelijks om uw gewrichten soepel te houden en de spierspanning te verbeteren, stelt Mary Ann Wilson, R.N., gastheer van PBS 'Sit and Be Fit' voor. Tijdens het sporten is het belangrijk om uw persoonlijke beperkingen bij te houden zonder deze te overdrijven. Gewichtstraining, krachtwandelen of fietsen zijn ideale oefeningen om het uithoudingsvermogen te vergroten en uw lichaam strak te houden. Het American College of Sports Medicine beveelt aan om te kijken welke sportcompetities openstaan ​​voor actieve, oudere volwassenen. Veel steden hebben programma's voor oudere volwassenen in sporten zoals zwemmen en tennis.

Stap 3

 1. Eet een goed uitgebalanceerd dieet, bestaande uit vers fruit, groenten, magere zuivelproducten, volle granen en magere eiwitten. Mensen ouder dan 50 zouden meer porties gezond voedsel moeten eten terwijl ze acht tot 10 glazen water per dag drinken voor een optimale gezondheid.

Stap 4

 1. Beweeg uw spiergroepen en gewrichten langzaam tijdens het trainen of het uitvoeren van normale dagelijkse activiteiten. Volgens Wilson zal je comfortniveau niet van dag tot dag consistent zijn. Wat je de dag ervoor ook kon doen, kan je vandaag uitputten. Beweeg langzaam en zorg voor voldoende rust.

Stap 4

 1. Actief blijven naarmate je ouder wordt, speelt ook een rol bij het scherp houden van je hersenen, volgens de ACSM. Regelmatige lichaamsbeweging kan van invloed zijn op leeftijdgerelateerde cognitieve problemen zoals een trage reactietijd en langzame besluitvorming.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407