Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moet grapefruit vóór of na een maaltijd worden gegeten?

Waarschuwing

 1. Grapefruit bevat weinig calorieën, slechts 41 calorieën per helft en veel vitamine C, met 73 procent van de dagelijkse waarde per helft. Er is voorlopig bewijs dat grapefruit op verschillende manieren kan helpen bij het afvallen, afhankelijk van wanneer je het eet.

Voordelen voor de maaltijd

 1. Een studie gepubliceerd in het "Journal of Medicinal Food" in 2006 wees uit dat mensen die vóór de maaltijd de helft van een grapefruit aten, meer gewicht verloren en verbeteringen in insulineresistentie hadden in vergelijking met degenen die dat niet deden ' t eet grapefruit. Een andere studie, gepubliceerd in "Nutrition Metabolism" in 2011, toonde aan dat het drinken van water voor de maaltijd hetzelfde gunstige effect had als het eten van grapefruit, hoewel die in de grapefruitgroep grotere verbeteringen in het cholesterolniveau hadden. Gewichtsverlies door het toevoegen van grapefruit was toen echter minimaal, ongeveer 4 pond in de loop van 12 weken.

Voordelen na de maaltijd

 1. Het grootste voordeel van het eten van grapefruit na de maaltijd doet zich voor als u grapefruit eet in plaats van een zoete traktatie als dessert. Hiermee kunt u calorieën snijden, waardoor u gemakkelijker kunt afvallen. Een chocoladekoekje heeft bijvoorbeeld ongeveer 53 calorieën, een stuk chocoladetaart heeft ongeveer 249 calorieën en een brownie heeft ongeveer 112 calorieën. Het eten van de helft van een grapefruit in plaats van een van deze lekkernijen bespaart 11 tot 208 calorieën, wat na verloop van tijd tot een aanzienlijk gewichtsverlies kan leiden.

Voordelen op elk moment

 1. Citrusvruchten, zoals grapefruit, kunnen volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties uw risico op hartaandoeningen, kanker, staar en bloedarmoede helpen verlagen. Mensen die bij elke maaltijd de helft van een grapefruit aten, verloren gewicht, verminderden hun tailleomtrek en verlaagden hun bloeddruk na zes weken in een studie gepubliceerd in "Metabolism" in juli 2012. Deze resultaten zijn echter voorlopig en grotere studies zijn nodig om verifieer effecten en hun potentieel om zwaarlijvigheid en hartaandoeningen te helpen voorkomen.

Mogelijke overwegingen

 1. Grapefruit kan interageren met bepaalde medicijnen, dus voeg het niet aan uw dieet toe zonder eerst uw arts te raadplegen. Het kan ervoor zorgen dat uw lichaam meer of minder van de medicatie opneemt en mogelijk uw risico op bijwerkingen verhoogt. Getroffen medicijnen zijn onder andere bepaalde statines, bloeddrukmedicatie, depressiemedicatie, orgaantransplantatiemedicatie, de aritmie medicatie amiodaron, de erectiestoornis medicatie sildenafil, de allergie medicatie fexofenadine en de hiv-medicatie saquinavir. Roze grapefruit is niet veilig voor mensen met hartspieraandoeningen, omdat het normale hartritmes kan beïnvloeden, volgens Drugs.com.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407