Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moet ik vóór of na het eten van vlees een salade eten?

Je leert daarbij enkele zelfverdedigingsvaardigheden

 1. Hoewel salades meestal vóór het eten worden geserveerd tijdens de maaltijd, hoeft u uw salade niet eerst op te eten. In feite kan het eten van vlees vóór salade je eiwitinname helpen verhogen. Zorg er echter voor dat u mager vlees kiest en veel groenten in uw dagelijkse maaltijdplan opneemt, omdat de vezels in salades en andere groenten net zo belangrijk zijn als eiwitten in uw dieet.

Voordelen van salade eerst

 1. Het eten van een salade vóór uw maaltijd kan uw totale energie-inname tijdens die maaltijd helpen verminderen, wat gunstig kan zijn voor gewichtsverlies en gezond gewichtsbeheer. Volgens Michelle Cardel, PhD, RDA, in een 2013-editie van "Academy Today", kan het eten van een salade vóór een maaltijd je calorie-inname tijdens de maaltijd en in de loop van de hele dag verminderen. Eerst een salade eten kan ook de groenteconsumptie met 23 procent verhogen, volgens een studie gepubliceerd in 2012 in het tijdschrift "Appetite."

Voordelen van vlees eerst

 1. Het consumeren van eiwitrijk vlees vóór uw maaltijd kan ook voordelen bieden voor een gezond gewichtsbeheer. Eiwit verhoogt de verzadiging en helpt het energieverbruik van uw lichaam te stimuleren. Een studie gepubliceerd in 2010 in "The American Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat het consumeren van eiwitten vóór een maaltijd de voedselinname bij de maaltijd vermindert. Het eiwit dat in deze studie werd gebruikt, was wei-eiwit, maar vleeseiwit lijkt op wei omdat het een hoogwaardige, complete eiwit is.

Gezonde voedingskeuzes

 1. Niet alle keuzes voor vlees en salade zijn goede keuzes voor gezond gewichtsbeheersing en hart-en vaatziekten. Als u bijvoorbeeld uw salade in calorierijke, suikerhoudende saladedressing dooft, kunt u tijdens de maaltijd meer calorieën eten dan u zou moeten. Evenzo, als u vetrijk vlees kiest - zoals spek, hotdogs of vetrijke stukken rundvlees - verhoogt u niet alleen de calorie-inname van uw maaltijd, maar verhoogt u ook de inname van verzadigd vet, wat een tol kan zijn op je hartgezondheid. Kies in plaats daarvan mager vlees - zoals rond, lendestuk en flank gesneden vlees - of vel zonder vel kip en zeevruchten.

Bottom Line

 1. Als u gezond mager vlees en groentesalades kiest en bij elke maaltijd dezelfde porties eet, maakt het niet uit of u de salade of het vlees eerst eet. De studie gepubliceerd in 2012 in "Eetlust" meldt dat het eten van salades vóór de maaltijd de energie-inname niet drastisch beïnvloedt, en de hoeveelheid gegeten salade kan belangrijker zijn dan wanneer je het eet voor een effectieve calorieregeling.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407