Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moet u biefstuk marineren voordat u gaat grillen?

Voorzichtig consumeren

 1. Platte ijzeren biefstuk is een van de meest malse steaks die je kunt kopen, op de tweede plaats na ossenhaas. Het is niet alleen gemakkelijk om mee te werken, het past zich goed aan de meeste marinades, wrijft en kruiden aan, maar het is veel lager in prijs dan een ossenhaas. Het is misschien niet de beste snit voor dieters, omdat het marmer dat je overal in de steak ziet vet is. Als mager vlees is waar u naar op zoek bent, beveelt MayoClinic.com een ​​oog aan voor de ronde, entrecote, entrecote of bovenste of onderste biefstuk.

Functie van Marinade

 1. Vlees marineren heeft twee doelen: het geeft het vlees nieuwe smaken en helpt het mals te maken. Hoewel hardere stukken vlees, zoals rok of flank steak, kunnen profiteren van tijd in een marinade, hebben zachte stukken het niet nodig. Sterker nog, als je een tedere steak te lang marineert, kan het zelfs papperig of taai worden.

Soorten Marinades

 1. De drie basistypen marinades die u kunt gebruiken om biefstuk mals te maken, zijn die met enzymen, zure of zuivelproducten. Enzymen gevonden in papaja, vijgen, rauwe ananas, gember en kiwi's breken bindweefsels in het vlees af. Zuren, zoals die gevonden worden in citrusvruchten of sap, wijn en azijn, denatureren de eiwitten van het vlees, waardoor het malser wordt. Calcium gevonden in karnemelk, yoghurt en andere zuivelproducten activeert enzymen in het vlees die helpen de eiwitten af ​​te breken.

Biefstuk met plat ijzer

 1. Omdat het al een zacht stuk vlees is met veel marmering en veel smaak, hoeft u het niet te marineren voordat u het grilt. Als je het wat smaak wilt geven, meng je gewoon verse kruiden, specerijen, gehakte sjalotten of knoflook met wat olijfolie en bedek het vlees ermee. Als je van plan bent om een ​​marinade op basis van enzymen, zuivelproducten of zuren op een platte ijzeren steak te gebruiken die op de grill gaat, heeft het echt niet meer dan 15 tot 20 minuten in de marinade nodig om de smaken op te pikken.

Nutrition

 1. Platte ijzeren biefstuk, ook bekend als schouderbladbiefstuk, wordt niet als mager beschouwd. Een 3 oz. portie bevat 189 calorieën, 11 g vet met 4 g verzadigde vetten en 5 g enkelvoudig onverzadigde vetten. Het is een goede bron van ijzer, zink en vitamine B12, maar het calorie- en vetgehalte kan opwegen tegen de voedingswaarde.

Grillen

 1. Als u ervoor kiest om een ​​natte marinade te gebruiken voor uw platte ijzeren biefstuk, overweeg deze dan af te drogen voordat u gaat grillen. Wanneer u steaks met vocht grilt, stomen de steaks meestal aan het begin van het kookproces in plaats van dat het vlees een mooie schroei krijgt. Kook dunne steaks van ijzer gedurende vijf minuten aan een kant op een hete grill, draai ze om en bak nog vijf tot tien minuten, of tot ze de gewenste gaarheid bereiken. Voor 1-inch dikke steaks kook je 10 minuten aan één kant voordat je ze omdraait. Laat de steaks altijd minstens 10 minuten rusten voordat u ze serveert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407