Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moet u het lunchvlees verliezen, of is het eigenlijk gezond?

Rooster het onbedekt

 1. Lunchvlees is er in vele vormen, van vers gesneden kalkoenfilet tot zeer bewerkte Bologna. De eerste is een gezonde bron van magere eiwitten, maar de laatste is een brouwsel van bijproducten van gevogelte en vlees boordevol natrium, verzadigd vet en chemicaliën en met een lage voedingswaarde. Maak gezonde lunchkeuzes door ingrediëntenetiketten te lezen en verse stukken vlees te kiezen boven twijfelachtige 'verwerkte vleeswaren'.

Rooster het onbedekt

 1. Verwerkt lunchvlees is slecht voor uw gezondheid.

Gezondste lunchvlees

 1. Het gezondste lunchvlees is vers vlees dat geroosterd, gebakken of gegrild is zonder vel, toegevoegd vet of natrium. Vers vlees kopen op de markt en zelf koken voor je lunchbroodjes is de gezondste optie. Kipfilet en kalkoenborst, bijvoorbeeld, leveren bijna 20 gram eiwit en een gemiddelde van 140 calorieën per portie van 3 ons.

 2. Diezelfde hoeveelheid heeft 6 of 7 gram vet, waarvan het merendeel enkelvoudig onverzadigd vet is. Als dierlijk eiwit bevat gevogelte verzadigd vet, maar met slechts ongeveer 2 gram per portie is het een minimale hoeveelheid. Beide soorten vlees bevatten weinig natuurlijk natrium, met ongeveer 50 milligram per portie.

Gezondste Deli Meat

 1. Als u thuis uw eigen vlees niet kunt bereiden, hebt u misschien een paar gezonde opties in het delicatessengedeelte van uw supermarkt. Het hangt grotendeels af van wat voor soort markt je winkelt; de natuurlijke en hele voedselmarkt bieden meer keuzes.

 2. Eén merk biologische in de oven geroosterde kalkoenfilet bevat voornamelijk kalkoen en een beetje water, zout en carrageen - een stabilisator afkomstig van zeewier. Andere soorten gesneden vlees met het label "natuurlijk" en biologisch kunnen ook goede keuzes zijn; lees gewoon de ingrediëntenlijst en kies producten met weinig ingrediënten, die geen van alle moeilijk uit te spreken zijn.

Opties voor ongezond lunchvlees

 1. Sommige ongezonde keuzes liggen voor de hand - bijvoorbeeld spam in blik is geen goede keuze. Spam Klassiek varkensvlees met ham heeft 24 gram vet per portie van 3 ons, waarvan 9 gram verzadigd is. Een portie bevat ook 1185 milligram natrium. Dat is de helft van de hoeveelheid natrium die jongere gezonde volwassenen op een dag zouden moeten consumeren, en het is 80 procent van het bedrag dat oudere volwassenen en mensen met een hoge bloeddruk en het risico op hartaandoeningen dagelijks zouden moeten consumeren.

 2. Sommige andere soorten vlees doen het niet beter. Harde salami biedt 29 gram vet, 12 gram verzadigd vet en 1.381 milligram natrium in 3 gram. Een merk van 'lunchvlees' gemaakt met varkensvlees en ham levert 25 gram vet, 9 gram verzadigd vet en 1,229 milligram natrium per portie.

 3. Overmatig vet en natrium verhogen uw risico op een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hoge bloeddruk, diabetes type 2, metabool syndroom, hartaanval, hartaandoeningen en kanker.

Verwerkt vlees is kankerverwekkend

 1. Verwerkt vlees bevat vaak conserveermiddelen - nitrieten of nitraten - die bij regelmatig gebruik schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Volgens de Environmental Working Group zetten deze conserveermiddelen zich in het lichaam om in een stof die nitrosamine wordt genoemd en die mogelijk kankerverwekkend is.

 2. In 2015 bevestigde het Internationaal Agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie dit toen het aankondigde dat verwerkt vlees kankerverwekkend is voor de mens. Dit omvat vlees dat is gerookt, gezouten, gezouten, gefermenteerd of anderszins behandeld om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Uit het rapport bleek dat het dagelijks eten van 50 gram verwerkt vlees het risico op darmkanker met 18 procent verhoogt.

 3. Verwerkt vlees bevat vaak conserveermiddelen - nitrieten of nitraten - die bij regelmatig gebruik schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Volgens de Environmental Working Group zetten deze conserveermiddelen zich in het lichaam om in een stof die nitrosamine wordt genoemd en die mogelijk kankerverwekkend is.

 4. In 2015 bevestigde het Internationaal Agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie dit toen het aankondigde dat verwerkt vlees kankerverwekkend is voor de mens. Dit omvat vlees dat is gerookt, gezouten, gezouten, gefermenteerd of anderszins behandeld om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Uit het rapport bleek dat het dagelijks eten van 50 gram verwerkt vlees het risico op darmkanker met 18 procent verhoogt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407