Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moet u 's ochtends koolhydraten of eiwitten eten op een dieet?

Andere voordelen

 1. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, vooral voor lijners. Koolhydraten voeden de hersenen en het lichaam, terwijl eiwitten de honger verminderen en spieren opbouwen. Een ontbijt met veel complexe koolhydraten is misschien de meest bekende manier voor lijners om de dag goed te beginnen, maar sommige onderzoekers zeggen dat een eiwitrijk ontbijt, of beter nog, een mix van koolhydraten en eiwitten, je kan helpen om je langer vol te voelen.

Belang

 1. Ontbijt eten bevordert het metabolisme meer dan elke andere maaltijd van de dag en kan helpen beschermen tegen hartziekten en andere levensverkortende gezondheidsproblemen, volgens de Harvard Medical School. Het ontbijt overslaan leidt later op de dag tot overeten en kan volgens Mary Ellen Camire, een voedingsprofessor bij het Institute of Food Technologists, bijdragen aan obesitas. Een gezond, vullend ontbijt helpt de eetlust gedurende de dag te beheersen, stimuleert het lichaam om meer calorieën te verbranden en kan zelfs het geheugen en de schoolprestaties verbeteren.

Koolhydraten

 1. Complexe koolhydraten in de vorm van volle granen en fruit vormen de beste basis voor een gezond ontbijt. Staalgesneden havermout, volkoren granen in doos of volkoren toast aangevuld met vers of gedroogd fruit heeft een betere gezondheidswinst dan eenvoudige koolhydraten, zoals een witbrood, of eiwitbronnen zoals eieren of spek, volgens de Harvard Medical School. Ontbijten die rijk zijn aan volle granen helpen hart- en vaatziekten te voorkomen, helpen je wakker te voelen en kunnen de alertheid en het geheugen verbeteren. Zowel schoolkinderen als ouderen presteren beter op geheugentests na een koolhydraatrijk ontbijt, meldt het Franklin Institute. Koolhydraatrijke ontbijten kunnen na verloop van tijd ook helpen bij het afvallen; minder dan 5 procent van de koolhydraatarme diëten is succesvol na twee jaar, merkte dieetarts Daniela Jakubowicz op de bijeenkomst van The Endocrine Society in 2008. [! 34995 => 1130 = 4!

 1. Een eiwitrijk ontbijt heeft meer tijd nodig om door de maag te bewegen, waardoor lijners zich langer vol kunnen voelen, wat hun vermogen versterkt om weerstand te bieden aan het bereiken van meer voedsel. Een eiwitrijk ontbijt vermindert de hoeveelheid ghreline - een hormoon dat een hongergevoel stimuleert - in het bloed effectiever dan een koolhydraatrijk ontbijt, volgens het Institute of Food Technologists. Een eiwitrijk ontbijt leidde tot meer verzadiging en lager beloningsgedreven eetgedrag dan een eiwitarm ontbijt, volgens een onderzoek van de Universiteit van Missouri gepubliceerd in "Obesitas" in 2011. Yoghurt en bonen zijn beide vetarme eiwitbronnen die kunnen deel uitmaken van een gezond ontbijt, en eieren blijven een zeer waardevol ontbijt-eiwitvoer. Mensen die twee eieren eten samen met toast en fruit voor het ontbijt, vertonen volgens het Institute for Food Technologists 36 uur na het ontbijt een verminderde calorie-inname.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Een uitgebreid ontbijt boordevol koolhydraten en eiwitten, gevolgd door caloriearm, koolhydraatarm eten de rest van de dag, is misschien niet alleen de beste methode om niet alleen af ​​te vallen, maar ook volgens een studie die in 2008 werd gepresenteerd aan The Endocrine Society. Een acht maanden durende studie van koolhydraatarme lijners die een klein ontbijt aten vergeleken met lijners die een aanzienlijk deel van hun dagelijkse calorieën als koolhydraten en eiwitten aten bij het ontbijt bleek dat de koolhydraatarme diëten op de korte termijn meer gewicht verloren maar snel weer terugkwamen, terwijl grote ontbijteters over een aantal maanden in een bescheiden tempo bleven afvallen. Taaie volle granen die rijk zijn aan voedingsvezels kunnen het gevoel van verzadiging vergroten, terwijl langzaam verteerde eiwitten helpen om dat volle gevoel langer te behouden. Door dagelijks een uitgebalanceerd ontbijt te eten, kun je die extra kilo's eraf halen en houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407