Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Moeten wortelen worden geschild of zijn ze voedzamer met de schil er nog op?

Diabetesvoordelen

 1. Wortelen voegen een scheutje kleur toe aan een verscheidenheid aan gerechten, en hun veelzijdigheid maakt ze tot een basisingrediënt in veel keukens. Wortelen koken kan zo simpel zijn als ze enkele minuten koken, maar deze groente is ook geschikt om rauw te eten. Hoe dan ook, een keuze die u moet maken is of u uw wortels wilt schillen. In sommige gevallen is het gezonder om ongeschild van je wortels te genieten.

Wees niet bang om te schillen

 1. Denk niet dat het schillen van uw wortels hun voedingswaarde aanzienlijk vermindert. Veel voedingsstoffen van een wortel zijn te vinden in de huid en direct daaronder, maar volgens "The New York Times" zijn gepelde wortelen nog steeds een gezonde groente om te eten. Het feit dat de schil en het vruchtvlees van een wortel dezelfde kleur hebben, is een aanwijzing dat de twee delen van de groente een vergelijkbare voedingswaarde hebben, merkt tuinbouwprofessor dr. Stephen Reiners op in de "New York Times."

Scrub voorzichtig om pesticiden te verwijderen

 1. Als u niet-biologische wortels koopt, is het gezonder om de tijd te nemen om de schil te schillen voordat u de groente kookt of rauw eet. Wanneer wortels worden behandeld met pesticiden terwijl ze groeien, bevat de schil het grootste deel van de chemische stof. Als je je wortels liever niet schilt, neem dan de tijd om ze grondig met heet water te wassen. Een alternatieve aanpak is om wat azijn of een combinatie van citroensap en zout in heet water te verdunnen voordat je de wortels wast.

Organische wortelen zijn ideaal

 1. Als u over voldoende budget beschikt, kunt u overwegen biologische wortelen te kopen en te eten. Biologische producten worden niet bespoten met pesticiden, wat betekent dat je de hele wortel veilig kunt eten om de voedingswaarde te maximaliseren. Het tijdschrift "Organic Authority" meldt dat wortelen een hoge mate van fytonutriënten bevatten, waarvan vele in de huid of direct eronder zitten. Het consumeren van fytonutriënten leidt tot een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van uw risico op kanker en het stimuleren van uw immuunrespons.

Crunching voor uw gezondheid

 1. De National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw splitst de voedingswaarde van geschilde versus ongeschilde wortels niet op, maar merkt op dat rauwe wortels een gezond product zijn. Een kopje gehakte wortelen heeft slechts 52 calorieën, minder dan een gram vet en 3,6 gram voedingsvezels. Wortelen zijn ook een waardevolle bron van calcium, kalium en een aantal vitamines. Ze bieden ook bètacaroteen, dat de gezondheid van ogen en huid verbetert en uw immuunsysteem verbetert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407