Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Molybdeen Rich Foods

Aanvullende voedingssuggesties

 1. Molybdeen is een mineraal dat uw lichaam nodig heeft om de functie van enzymen te activeren die essentieel zijn voor de synthese van aminozuren en het metabolisme van bepaalde verbindingen. Volwassenen die ten minste 19 jaar oud zijn, hebben elke dag ongeveer 45 microgram molybdeen nodig. Als u niet genoeg molybdeen krijgt, kan dit uw risico op slokdarmkanker verhogen en uw levensverwachting verlagen, volgens een studie uit 2012 gepubliceerd in de "Global Journal of Health Science" en een studie uit 2009 in "Milieugeochemie en gezondheid." Molybdeen-tekort is zeldzaam in de Verenigde Staten. Een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet met molybdeen-rijk voedsel kan ervoor zorgen dat u uw dagelijkse behoefte bereikt.

Kom maar op met de bonen

 1. Bonen en peulvruchten bevatten meer molybdeen per portie dan enig ander voedsel. Een enkele kop gekookte marinebonen bevat 196 microgram molybdeen, wat meer is dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het mineraal voor mannen en vrouwen. Andere molybdeen-rijke bonen en peulvruchten keuzes omvatten erwten met zwarte ogen, met 180 microgram per kopje; linzen en spliterwten, die beide 148 microgram in een gekookte beker hebben; en bruine bonen, die 132 microgram molybdeen in elke kop bevatten. Gebruik gekookte bonen in salades, soepen, stoofschotels en als bijgerecht voor geroosterd of gestoofd vlees of gevogelte.

Go Nuts for Nuts

 1. Amandelen bevatten 46,4 microgram molybdeen per kopje, terwijl een kopje pinda's 42,4 microgram bevat. Cashewnoten bevatten iets minder - 38 microgram molybdeen per kopje - maar vervullen nog steeds ongeveer 84 procent van de ADH van een voedingsstof voor mannen of vrouwen. Het consumeren van droog geroosterde, ongezouten noten als snack kan je helpen voldoende molybdeen te krijgen zonder je boven de aanbevolen limiet voor natrium te duwen. Bewaar een kleine container met uw favoriete noten in uw auto, tas of kantoorla om u te helpen de verleiding van vetere, minder gezonde snacks te voorkomen als u honger hebt.

Bespaar ruimte voor soja

 1. Hoewel sojaproducten zoals tofu en sojamelk vetarm en eiwitrijk zijn, zijn onrijpe groene sojabonen - vaak edamame genoemd - de sterren van de sojafamilie als het gaat om molybdeengehalte . Een portie groene sojabonen van 1 kop bevat 12,8 microgram molybdeen, of meer dan 28 procent van de vereiste dagelijkse inname voor volwassenen. Stoom groene sojabonen en eet de zaden als een snack met zout of uw keuze van kruiden, adviseert "New York Times" voedselschrijver en kookboekauteur Mark Bittman. U kunt de zaden ook gebruiken in pastagerechten, stoofschotels, wokgerechten of als bijgerecht voor gegrild of geroosterd gevogelte, zeevruchten of mager vlees.

Vergeet zuivel niet

 1. Een portie yoghurt van 1 kopje bevat 11,3 microgram molybdeen, wat 25 procent van de dagelijkse behoefte van het mineraal voor een volwassene levert. Kwark heeft 10,4 microgram per kopje en melk heeft ongeveer 5 microgram molybdeen in elk kopje. Als u zuivelproducten in uw dieet opneemt, kiest u waar mogelijk vetarme of vetvrije producten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zegt dat dit je het voordeel geeft van de voedingsstoffen in zuivelproducten zonder het hoge verzadigde vet- en cholesterolgehalte van volle zuivelproducten.

 2. Een portie yoghurt van 1 kopje bevat 11,3 microgram molybdeen, wat 25 procent van de dagelijkse behoefte van het mineraal aan een volwassene levert. Kwark heeft 10,4 microgram per kopje en melk heeft ongeveer 5 microgram molybdeen in elk kopje. Als u zuivelproducten in uw dieet opneemt, kiest u waar mogelijk vetarme of vetvrije producten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zegt dat dit je het voordeel geeft van de voedingsstoffen in zuivelproducten zonder het hoge verzadigde vet- en cholesterolgehalte van volle zuivelproducten.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c