Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mucoid Plaque: definitie, behandeling en meer

Overzicht

 1. Sommige natuurlijke en medische gezondheidswerkers geloven dat slijmvliesplaque zich kan ophopen in de dikke darm en kan voorkomen dat uw lichaam zich van toxines verwijdert. Behandelingen voor deze plaque worden steeds populairder, maar zijn ze noodzakelijk en werken ze echt?

Slijmvliesplaque?

 1. Sommige mensen geloven dat slijm zich in de loop van de tijd op de dikke darmwanden kan ophopen. Je dikke darm is het laatste deel van je spijsverteringsstelsel. Het is verantwoordelijk voor het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam.

 2. De theorie achter mucoïde plaque is dat deze kleverige substantie hecht aan de wanden van de dikke darm. Dat veroorzaakt een verstopping en maakt het moeilijker voor je lichaam om afval te verwijderen.

Is het echt?

 1. Artsen ontkennen elk bewijs van het bestaan ​​van slijmvliezen. Er zijn geen aanwijzingen dat de stof bestaat of dat deze problemen veroorzaakt met de verwijdering van afvalstoffen.

 2. De darmen produceren slijm voor smering, maar dit slijm is belangrijk voor het functioneren van de darmen en ontwikkelt zich niet tot een plakkerige plaque. De bekleding van de darmen is een omgeving voor goede bacteriën, maar dit microbioom is geen slijmvliesplak zoals beschreven door degenen die beweren dat het bestaat. Het darmmicrobioom is belangrijk voor een gezond immuunsysteem.

Verwijderd?

 1. Hoewel er onvoldoende medisch onderzoek is om de behandeling of verwijdering van slijmvliezen aan te bevelen, bevelen veel holistische aanbieders behandeling aan. Controleer altijd of holistische providers een vergunning in uw land hebben om er zeker van te zijn dat ze ethische benaderingen toepassen binnen de praktijkrichtlijnen.

 2. Klysma's winnen aan populariteit voor het verwijderen van slijmvliesplaque omdat er wordt aangenomen dat ze toxines uit de dikke darm verwijderen. Tijdens een klysma wordt een buis in uw rectum geplaatst en worden water en mogelijk andere stoffen door de dikke darm gespoeld.

 3. Maar er is onvoldoende bewijs om het gebruik ervan aan te bevelen voor iets anders dan constipatie of als voorbereiding op bepaalde medische procedures, zoals een colonoscopie.

 4. Er zijn gevaren voor frequente klysma's, waaronder het ontwikkelen van afhankelijkheid van hen om ontlasting te passeren en zelfs perforatie die een operatie vereist.

 5. Andere mensen gebruiken sap vast en reinigt, zoals de Master Cleanse, om hun lichaam te ontgiften en de dikke darm te reinigen. Nogmaals, er is geen wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van deze methode voor het verwijderen van slijmvliezen.

 6. Het is belangrijk om met uw arts te praten voordat u een van deze behandelingen probeert. Ze kunnen u helpen bepalen of een van deze behandelingen geschikt is voor u.

Plaque reinigt veilig?

 1. Voorstanders van electieve colonreiniging geloven dat ze veilig zijn bij de juiste provider. Ze kunnen echter riskant zijn. Reinigt kan leiden tot uitdroging en u loopt het risico op ernstige infecties. Ze kunnen ook bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel en diarree.

Tips voor een gezonde dikke darm

 1. Er zijn verschillende levensstijlkeuzes die u kunt maken om uw dikke darm gezond te houden.

 2. Een actieve levensstijl houdt uw hele lichaam gezond, maar het kan ook de gezondheid van de dikke darm bevorderen.

 3. In resultaten van een meta-analyse uit 2009, ontdekten onderzoekers dat mensen die zeer actief zijn 24 procent minder kans hebben om darmkanker te ontwikkelen dan de minst actieve mensen in de analyse.

 4. Een andere analyse vond bewijs dat mensen die actiever zijn minder kans hebben op het ontwikkelen van colonadenomen. Colonadenomen zijn poliepen die zich in de dikke darm ontwikkelen. Hoewel ze meestal goedaardig zijn, kunnen ze in sommige gevallen kanker worden.

 5. Een dieet met veel groenten en fruit en weinig rood vlees wordt geassocieerd met een gezonde dikke darm. Hier zijn een paar tips voor het gebruik van dit type dieet:

 6. De enige manier om te zien wat er in uw dikke darm gebeurt, is door uw arts te bezoeken en gescreend te worden op problemen met de dikke darm. Beginnend op de leeftijd van 50, of 45 voor Afro-Amerikanen, beveelt de Colon Cancer Foundation aan te worden gescreend met een colonoscopie.

De afhaalmaaltijden

 1. De beste manieren om uw dikke darm gezond te houden, zijn veel lichaamsbeweging en gezond voedsel. Praat met uw arts over uw risico op darmproblemen en volg de aanbevolen screenings op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407