Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nadelen van een koolhydraatarm dieet

Overwegingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Voor alle mogelijke afslankvoordelen die u kunt behalen met een koolhydraatarm dieet, zijn er enkele valkuilen die u moet weten voordat u begint. Zoals elk type dieet dat calorieën en voedingsmiddelen beperkt, moeten koolhydraatarme diëten goed worden gepland om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Je moet ook voorbereid zijn op tijdelijke problemen zoals vermoeidheid terwijl je lichaam zich aanpast. Een zorgwekkend probleem is niet gerelateerd aan het verminderen van koolhydraten, maar komt van bestaande gezondheidsproblemen die een koolhydraatarm dieet uitsluiten. Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan een geregistreerde diëtist of uw arts voordat u uw dieet wijzigt.

Onbalans van voedingsstoffen

 1. Veel gevarieerd voedsel is toegestaan ​​op een koolhydraatarm dieet, waaronder vlees, gevogelte, vis, eieren, melk, kaas, vetten en groenten. Als uw dieet een uitgebalanceerde mix van deze voedingsmiddelen bevat, hoeft u zich geen zorgen te maken over het krijgen van voldoende voedingsstoffen. Maar beknibbelen op groenten en misschien krijg je een tekort aan vezels, vitamine C en vitamine K. Kies vlees met een hoog cholesterolbevorderend verzadigd vet en je hart zal niet gelukkig zijn. Vitamine D is een andere voedingsstof om op te letten als je geen verrijkte zuivelproducten krijgt.

 2. Uw dagelijkse hoeveelheid koolhydraten komt ook voor in de voedingsvergelijking. Gematigde koolhydraatinname van 80 tot 130 gram per dag maakt het gemakkelijk om al uw voedingsstoffen binnen te krijgen. Een zeer koolhydraatarm dieet maakt het krijgen van vezels uitdagender, maar hier is een tip: eet gekookte groenten in plaats van rauw. Een half kopje gekookte broccoli heeft bijvoorbeeld meer dan het dubbele van de vezel van een half kopje rauw. Plan uw dieet met uw aanbevolen vezelinname - 25 gram vezels per dag voor vrouwen en 38 gram voor mannen.

Tijdelijke bijwerkingen

 1. Je lichaam geeft er de voorkeur aan koolhydraten te gebruiken voor energie omdat ze gemakkelijk worden omgezet in glucose. Het plotselinge verlies van glucose na het verminderen van koolhydraten kan vermoeidheid of hersenmist veroorzaken, maar niet noodzakelijk. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association in 2007 wees uit dat een dieet met weinig koolhydraten ervoor zorgde dat energie een duik nam. In hetzelfde jaar rapporteerde Obesitas echter over een onderzoek waarin deelnemers een afname van vermoeidheid opmerkten toen ze begonnen met een koolhydraatarm dieet.

 2. Veranderingen in uw energieniveau moeten tijdelijk zijn. Als u koolhydraatarm gaat en aanhoudende vermoeidheid ervaart, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Anders kunt u het probleem voorkomen door de koolhydraten geleidelijk te verminderen. Begin met het elimineren van snoep en suikerhoudende dranken. Vervang suikerhoudende dranken door water, thee, koffie, soja- of amandelmelk en calorievrij gearomatiseerd water of light frisdrank. Begin vervolgens met het verminderen van verwerkte koolhydraten en laat elke drie tot zeven dagen ongeveer 5 netto gram koolhydraten vallen totdat je je koolhydratendoel hebt bereikt.

Moeilijkheden met ondersteunen

 1. Het beste dieet dat u kunt volgen, adviseert de Harvard School of Public Health. Natuurlijk telt de kwaliteit van het dieet, maar uiteindelijk moet je je houden aan het plan om de kilo's buiten te houden. Als je het moeilijk hebt om koolhydraten te elimineren, of als je het probeert en van het dieet blijft vallen, moet je misschien 80 tot 130 gram per dag proberen in plaats van 20 gram. De vier fasen van het Atkins-dieet tonen een andere optie - geleidelijk toenemende koolhydraten. Fase één begint dagelijks met 20 tot 25 gram netto koolhydraten. In fase twee nemen dieters toe tot 25 tot 50 netto gram koolhydraten. In fase vier staat het plan 80 tot 100 gram netto koolhydraten toe. Het doel is om voedselkeuzes uit te breiden en meer koolhydraten toe te staan ​​terwijl je gewichtsverlies ondersteunt.

 2. Een goede tip om op een koolhydraatarm dieet te blijven, is het te beschouwen als een verandering in levensstijl in plaats van een kortetermijnplan voor gewichtsverlies. Eet regelmatig maaltijden. Of u nu de voorkeur geeft aan drie maaltijden en twee snacks of zes kleinere maaltijden, blijf op een regelmatig schema. Op die manier voorkomt u dat u zo hongerig wordt dat u elke snack grijpt - koolhydraatarm of niet. Overweeg ten slotte om een ​​dagboek bij te houden om je voortgang bij te houden. Door aantekeningen te maken over uw dieet, gewicht en activiteiten blijft u verantwoordelijk. Het is ook motiverend om een ​​record van verloren kilo's te zien.

Gezondheidsoverwegingen

 1. Een koolhydraatarm dieet is niet geschikt voor mensen met een nierziekte, omdat veel eiwitten te veel stress op de nieren veroorzaken. Maar een studie in het novembernummer van Medicine biedt geruststelling voor diegenen die zich zorgen maken over diabetes. Een groep mensen met overgewicht met diabetes type 2 volgde gedurende 12 maanden een dieet met weinig koolhydraten, veel eiwitten en weinig verzadigde vetten zonder enige verandering in de niergezondheid.

 2. Hoge eiwitinname zorgt er soms voor dat extra calcium uit het lichaam wordt geëlimineerd. Als gevolg hiervan zijn koolhydraatarme diëten geassocieerd met potentiële botproblemen. Het laatste onderzoek suggereert dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Een groep volwassenen met overgewicht die gedurende 12 maanden een koolhydraatarm dieet volgde, ondervond geen verandering in botsterkte, volgens een studie gepubliceerd in Nutrition in maart 2016.

 3. Wanneer het koolhydraatverbruik daalt tot ongeveer 20 tot 30 gram per dag, is het lichaam afhankelijk van vet voor energie. Naarmate vet afbreekt, worden ketonlichamen geproduceerd. Dat is goed, want ze leveren energie. Ketonlichamen worden normaal in de bloedbaan aangetroffen, maar als hun niveaus te hoog worden, ontwikkelt zich ketoacidose. Ketoacidose is in de eerste plaats een zorg - en kan een medisch noodgeval zijn - voor mensen met diabetes en voor iedereen die langdurig verhongert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407