Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nadelen van ingeblikte kikkererwten

Wat denk je?

 1. Het is geen wonder dat de American Diabetes Association bonen, zoals kikkererwten, als superfood opsomt - ze leveren aanzienlijke hoeveelheden eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ingeblikte kikkererwten zijn een snel en gemakkelijk alternatief voor het gebruik van gedroogde kikkererwten, maar ze zijn niet zo voedzaam en kunnen gepaard gaan met wat ongewenste chemische blootstelling.

Inhoud van Macronutrient

 1. Als u uw voedsel uitsluitend op basis van calorieën of koolhydraten kiest, zijn kikkererwten in blik beter dan gedroogd. Anders wilt u misschien heroverwegen. Een portie van 100 gram gekookte gedroogde kikkererwten, of iets minder dan 2/3 kopje, heeft 164 calorieën, 2,6 gram vet, 8,9 gram eiwit en 27,4 gram koolhydraten, inclusief 7,6 gram vezels, of 30 procent van de DV . Dezelfde hoeveelheid ingeblikte kikkererwten bevat minder calorieën, met 139 en minder koolhydraten, met 22,5 gram, maar deze kikkererwten hebben meer vet, met 2,8 gram, en minder eiwitten en vezels, met respectievelijk 7,1 en 6,4 gram.

Lager in micronutriënten

 1. Ingeblikte kikkererwten bevatten dezelfde essentiële vitaminen en mineralen als kikkererwten bereid uit gedroogde, maar in kleinere hoeveelheden. Een portie gekookte gedroogde kikkererwten heeft bijvoorbeeld 43 procent van de DV voor folaat, maar een portie ingeblikte kikkererwten levert slechts 12 procent van de DV. Bovendien is het percentage DV in ingeblikte kikkererwten voor ijzer, mangaan, fosfor, zink, koper en magnesium vijf tot 10 punten minder dan voor kikkererwten bereid uit gedroogde. Foliumzuur is essentieel voor celdeling en je hebt ijzer en koper nodig om rode bloedcellen te vormen. Magnesium en fosfor zijn essentieel voor het vormen van DNA, en mangaan en zink helpen bij wondgenezing.

 1. Een van de belangrijkste nadelen van ingeblikte kikkererwten is hun hoge natriumgehalte. Het consumeren van overmatige hoeveelheden natrium verhoogt uw risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen, en bewerkte en ingeblikte voedingsmiddelen behoren tot de belangrijkste bronnen van natrium in het typische Amerikaanse dieet. Terwijl kikkererwten gekookt uit gedroogde slechts 7 milligram natrium per portie van 100 gram bevatten, heeft dezelfde hoeveelheid ingeblikte kikkererwten 246 milligram, of 10 procent van de DV.

Potentiële contaminanten

 1. Tenzij u kikkererwten in blik koopt in blikken met het label "BPA-vrij", wordt u elke keer dat u deze bonen eet blootgesteld aan bisfenol A of BPA. Regelmatige blikken zijn bekleed met een stof die deze chemische stof bevat, die interfereert met oestrogeen en ook van invloed kan zijn op de prostaat, de hersenen en het gedrag van personen die eraan worden blootgesteld, met name zuigelingen en kinderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407