Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nadelen van varkensvlees

Tips voor veilig koken

 1. Mensen eten varkensvlees sinds 7.000 v.Chr., Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Varkensvlees is afkomstig van varkens en bestaat uit ribben, varkenskarbonades, lendenen, schouder, worst en spek. Varkensvlees is wereldwijd het populairste vlees, maar niet alle culturen of religies eten varkensvlees vanwege verschillende gezondheidsnadelen die gepaard gaan met de consumptie ervan. Als varkensvlees niet veilig wordt gehanteerd of niet correct wordt gekookt, kan dit ernstige gezondheidsrisico's inhouden.

Virale ziekte

 1. Varkensvlees houdt bepaalde gezondheidsrisico's in van bacteriën en resistente bacteriën die infecties en virussen veroorzaken. Het eten van varkensvlees besmet met voedselbacteriën kan braken, koorts, diarree, buikkrampen en uitdroging veroorzaken. Varkensvlees kan besmet raken tijdens het slachten, onjuiste behandeling, vlees langer dan twee uur buiten laten of niet lang genoeg koken. Koken is nodig om bacteriën te vernietigen, maar koeling vertraagt ​​de groei van bacteriën. Resistente bacteriën zijn een ander nadeel van varkensvlees. Resistente stammen van E. coli, salmonella en Escherichia worden veroorzaakt door varkens te behandelen met antimicrobiële stoffen, waardoor hun resistentie tegen de medicijnen wordt verhoogd, merkt een studie op die in het januari 2001 nummer van "Veterinary Quarterly."

Besmetting met rondwormen

 1. Besmetting met rondwormen, ook bekend als trichinosis, is een nadeel van varkensvlees dat kan worden voorkomen. Niet gaar varkensvlees kan de Trichinella spiralis-parasiet bevatten, ook bekend als 'varkensvleesworm'. Het eten van het aangetaste varkensvlees zorgt ervoor dat de cysten openbreken in je darmen en uitgroeien tot grote volwassen rondwormen. De rondwormen vermenigvuldigen zich in je darmen en bewegen via je darmen in je bloedbaan, binnenvallend spierweefsel, volgens de National Institutes of Health. Dit kan invloed hebben op uw hart, hersenen, longen en middenrif. Symptomen van rondworminfestatie zijn krampen, diarree, koorts, spierpijn of zwakte en buikpijn.

Risico op hartziekten

 1. Verzadigde vetten zijn een van de belangrijkste risicofactoren voor hartziekten. Verzadigde vetten zorgen ervoor dat uw LDL-cholesterolgehalte, het 'slechte' cholesterol, stijgt, waardoor uw risico op hartaandoeningen toeneemt. Verzadigd vet verhoogt ook uw risico op overgewicht of obesitas, wat rechtstreeks van invloed is op uw hart en andere organen. Het verzadigde vet in varkensvlees is afkomstig van spek, worst en varkensvet dat bij het bakken wordt gebruikt. De American Heart Association beveelt aan om uw consumptie van verzadigde vetten te verminderen of ze te vervangen door keuzes voor onverzadigde vetten.

Risico op blaaskanker

 1. Een ander nadeel van varkensvlees is dat het uw risico op blaaskanker verhoogt als u goed gedaan of verbrand varkensvlees eet, volgens Jie Lin, Ph.D., in een artikel gepubliceerd door de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center. Varkensvlees gekookt op hoge temperaturen creëert heterocyclische amines, HCA's, die kanker kunnen veroorzaken. Een 12-jarige studie met 844 patiënten met blaaskanker en 878 patiënten zonder blaaskanker verzamelde voedingsinformatie en ontdekte dat patiënten die goed gedaan varkensvlees en ander rood vlees aten, een aanzienlijk hoger risico op blaaskanker hadden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407