Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Namen van verschillende rode tinten

Moet ik probiotica toevoegen?

 1. Stimulerend, energiek en warm, trekt altijd de aandacht. De Chinezen beschouwen rood als de kleur van geluk, terwijl hindoes geloven dat het een kleur is van creativiteit, vreugde en leven. In het Westen wordt rood geassocieerd met liefde en passie. In het Chinese esthetieksysteem van feng shui nodigt een rode voordeur voorspoed uit voor de bewoners van het huis.

Glowing in Nature

 1. Sommige mooie tinten rood ontlenen hun naam aan de natuurlijke wereld. Koraal - een lichtroze-oranje tint rood - is de naam van schitterend getinte mariene organismen. Robijnrood is een diep levendig rood, dat doet denken aan de kostbare robijnrode edelsteen die uit de aarde is gewonnen. Carneool, een dieprode tint, is vernoemd naar een roodbruine variëteit van de minerale chalcedoon. Kardinaalrood dankt zijn naam aan zowel de rood-gevederde kardinaalfamilie van vogels als aan de cassocks gedragen door kardinalen van de katholieke kerk. Het fruitige appelrood maakt een populaire kleur voor lippenstift en nagellak.

De plantenwereld

 1. Bloemen komen in alle tinten en tinten van rood, van de lichtste roze phlox tot de diepste kastanjebruine van sommige stokrozen. "Fuchsia" wordt geassocieerd met een roze-paarse of magenta-achtige rode tint van de briljant gekleurde bungelende bloemen van de fuchsia plant. Deze Midden- en Zuid-Amerikaanse inheemse werd ontdekt in 1703 en genoemd ter ere van de Duitse arts Leonhart Fuchs. De kleurenroos, net als de bloemenroos, is geliefd vanwege zijn verfijnde en verfrissende uiterlijk tussen rood en magenta op het kleurenwiel. De kleur en de bloem worden beide geassocieerd met gevoelens van liefde en geluk. Roze, een mengsel van rood en wit, dankt zijn naam aan een bloem met dezelfde naam. Hoewel dianthus, of roze, inderdaad in alle tinten roze en rood komen, zijn ze niet genoemd vanwege hun kleur, maar vanwege het uiterlijk van de randen van de bloemen, die eruit zien alsof ze zijn gesneden met kartelschaar. Mauve verwijst naar een gedempte lavendel-lila tint rood en is afgeleid van het Oud-Franse woord voor de kaasjeskruidplant. Maroon, een diepe, bijna bruine tint rood, ontleent zijn naam aan het Franse woord "marron", wat kastanje betekent.

Eten en drinken

 1. Veel rode kleuren komen van bepaald voedsel en dranken. Bourgondië komt van de naam van een rijke rode wijn die voor het eerst werd geproduceerd in Bourgondië, Frankrijk. Candy Apple werd een kleurbeschrijving dankzij zijn populariteit bij de auto-industrie, volgens de website Rides. Joe Bailon, een auto-customizer in Californië, vond een zeer populaire metallic rode autolak uit die hij 'candy apple red' noemde. Een aantal vruchten geven hun naam ook aan rode kleuren, waaronder de oranjerode persimmon, rozerode framboos en felrode kers. Cerise, een levendige rozerode tint, komt van het Franse woord voor kers.

Overige rood

 1. Rode pigmenten die voor verf worden gebruikt, zijn onder andere rode oker, rode meekrap, karmijn, magenta en vermiljoen. Scarlet is een felrood met een oranje tint; crimson is even helder maar met blauwe ondertoon. Tinten zoals brandweerwagenrood, bloedrood, steenrood, schuurrood, tomatenrood en vlamrood zijn direct te herkennen aan hun beschrijvende namen. Donkerdere en meer bruinachtige of oranjerode tinten zijn redwood, rozenhout, roest, terra cotta en kastanjebruin.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407