Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Natrium in chips

Andere Burger Toppings

 1. Een handvol knapperige en zoute aardappel- of tortillachips is een veel voorkomend bijgerecht bij sandwiches of gegrilde hamburgers. Bewerkte en bereide voedingsmiddelen, zoals chips, zijn de belangrijkste zoutbron in het gemiddelde dieet. Als je probeert om te beperken hoeveel natrium je elke dag consumeert, kan meer leren over het zoutgehalte van chips je helpen gezondere en lagere natriumkeuzen te maken. [! 83607 => 1130 = 2!

 1. De gemiddelde persoon verbruikt 3.400 mg natrium per dag, wat negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Als u meer natrium opneemt dan uw nieren kunnen elimineren, begint het zich op te hopen in uw bloed. Wanneer u meer natrium in uw lichaam heeft dan u nodig heeft, kunt u water vasthouden en een opgeblazen gevoel krijgen. Als u langere tijd teveel zout consumeert, loopt u mogelijk een verhoogd risico op hartaandoeningen, hartfalen, beroertes en nieraandoeningen.

Aanbevelingen

 1. Het gemiddelde dieet zou baat hebben bij een vermindering van de natriuminname. MayoClinic.com merkt op dat de bovenlimiet voor natriuminname in de meeste gevallen 2.300 mg moet zijn. Als u Afro-Amerikaans bent, ouder dan 51 jaar of hoge bloeddruk, nierproblemen of diabetes heeft, moet u uw dagelijkse inname beperken tot 1500 mg of minder. Dit zijn de bovengrenzen en je kunt je gezondheid mogelijk nog verbeteren door minder te consumeren dan deze hoeveelheden.

Chips

 1. Hoewel sommige aardappel- en tortillachipsmerken in natriumarme variëteiten voorkomen, bevatten de meeste van uw chipopties een grote hoeveelheid natrium per 1 oz. portie. Een portie gewone aardappelchips bevat 149 mg en een portie zure room en aardappels met uiensmaak bevat 177 mg natrium. Dezelfde hoeveelheid chips met barbecuesmaak bevat 213 mg natrium. Een 1 oz. portie gewone tortillachips bevat ongeveer 170 mg natrium en tortillachips met nachokaas smaak hebben 174 mg. De portie tortillachips van dezelfde grootte bevat 147 mg natrium en tortillachips met taco-smaak hebben 223 mg.

Tips

 1. Als u chips moet hebben, houdt u het bij een oz. portie. Het is gemakkelijk om veel meer dan dat te consumeren, wat het natriumgehalte van uw snack of bijgerecht zal verhogen. Als je regelmatig chips eet, zoek dan naar natriumarme of zoutvrije opties. Kies voor gezondere snacks die meestal natriumarm zijn om uw zoutinname op een gezond niveau te houden. Verse groenten en fruit bevatten weinig natrium en leveren ook veel van de voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407