Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Natuurlijk van galstenen afkomen: 9 behandelingen om te proberen

Overzicht

 1. Galstenen zijn harde afzettingen die zich in uw galblaas vormen. Er zijn twee soorten galstenen:

 2. Chirurgie is een veel voorkomende behandeling voor galstenen, maar u kunt ze misschien behandelen met natuurlijke remedies. Lees verder om natuurlijke remedies voor galstenen te leren, plus tips om deze aandoening te helpen voorkomen.

Galstenen behandelen zonder chirurgie

 1. U kunt gouden muntgras in poeder- of vloeibare vorm kopen.

 2. Castoroliepakketten zijn nog een folkremedie en sommige mensen kiezen ervoor deze methode te gebruiken in plaats van een galblaasreiniging. Warme doeken zijn eikenhout in ricinusolie, die je vervolgens op je buik legt. De pakketten moeten de pijn verlichten en uw galstenen helpen behandelen. Er zijn geen wetenschappelijke studies die beweren dat deze behandeling effectief is.

 3. Acupunctuur kan een deel van de pijn van galstenen helpen verlichten door spasmen te verminderen, de galstroom te verlichten en de juiste functie te herstellen. Van acupunctuur is gemeld dat het galstenen behandelt, maar er is meer onderzoek nodig.

 4. Er is een klein onderzoek gedaan naar de effecten van acupunctuur op cholecystitis bij 60 deelnemers. Cholecystitis is een ontsteking van de galblaas. Acupunctuur bleek de symptomen te verlichten en het volume van de galblaas te verminderen.

 5. Meer onderzoek is nodig om specifiek naar de voordelen van acupunctuur voor de behandeling van galstenen te kijken.

 6. Acupunctuur is relatief veilig. Zoek bij het kiezen van een acupuncturist een erkende acupuncturist en zorg ervoor dat deze nieuwe naalden voor eenmalig gebruik gebruiken. In sommige gevallen kan uw verzekeringsmaatschappij een deel van de kosten dekken. Veel steden hebben ook gemeenschapsacupunctuurcentra. Acupunctuur wordt toegediend in een ruimte met andere mensen in plaats van in een privéomgeving. De kosten voor gemeenschapsacupunctuur zijn vaak een stuk goedkoper dan privéacupunctuur.

 7. Galstenen kunnen scherpe, intense pijn in het rechterbovengedeelte van de buik veroorzaken. Deze pijn kan uitstralen naar je rug en naar je schouderblad. Andere symptomen zijn misselijkheid, braken, lichtgekleurde of grijze ontlasting en diarree.

 8. Praat met uw arts voordat u alleen galstenen probeert te behandelen. Uw arts kan u helpen de juiste diagnose te stellen. Ze kunnen u ook adviseren over al uw behandelingsopties. Als u een gele verkleuring van de ogen, koorts of koude rillingen en intense buikpijn heeft, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

 9. Er zijn verschillende redenen waarom galstenen kunnen worden gevormd:

 10. Sommige mensen beweren dat een galblaas reinigen of blozen kan helpen om de galstenen te breken en de galblaas te legen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te staven. Het lichaam kan zichzelf reinigen en doorspoelen.

 11. Toch consumeren sommige mensen een combinatie van olijfolie, sap en kruiden gedurende twee of meer dagen. Gedurende die tijd mogen ze niets anders consumeren dan het oliemengsel. Er is geen standaardmengsel of recept. Dit mengsel kan gevaarlijk zijn voor mensen met diabetes of voor mensen met een lage bloedsuikerspiegel.

 12. In één onderzoek werd de rol van olijfolie en zonnebloemolie op galstenen onderzocht. De onderzoekers ontdekten dat hoewel olijfolie een effect had op de galconsumptie, het de galstenen niet beïnvloedde.

 13. Neem contact op met uw arts voordat u begint met het reinigen. Het is misschien niet veilig voor alle mensen.

 14. Sommige mensen gebruiken appelsap om galstenen te behandelen. Dat komt omdat ze geloven dat appelsap galstenen kan verzachten en je kan helpen de stenen te passeren. Deze claim is verspreid vanwege een brief die in 1999 is gepubliceerd, waarin een anekdotisch verslag wordt beschreven van een vrouw die met succes haar galstenen heeft gepasseerd met het gebruik van appelsap. Er zijn echter geen wetenschappelijke studies die deze bewering ondersteunen.

 15. Veel vruchtensap drinken is mogelijk niet gezond voor u als u diabetes, hypoglykemie, maagzweren en andere aandoeningen heeft.

 16. Appelazijn (ACV) is een populair gezondheidssupplement dat vaak wordt opgenomen in reinigingsmiddelen. Hoewel ACV positieve effecten op de bloedsuikerspiegel kan hebben, zijn er geen onderzoeken ter ondersteuning van het gebruik van ACV voor de behandeling van galstenen. Er is weinig bewijs dat reiniging nodig of effectief is.

 17. Er zijn enkele claims dat yoga je kan helpen op natuurlijke wijze galstenen te passeren. Yoga werd in één onderzoek gevonden om het lipidenprofiel bij mensen met diabetes te verbeteren. In een andere studie keken onderzoekers naar mensen met cholesterol galstenen en ontdekten dat mensen met dit soort galstenen meer kans hadden op abnormale lipidenprofielen. De onderzoekers konden echter geen verband vinden tussen deze abnormale niveaus en de aanwezigheid van galstenen.

 18. Hoewel yoga sommige symptomen van galstenen kan helpen verlichten, is er geen wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van yoga voor de behandeling van galstenen.

 19. Melkdistel of Silybum marianum kan helpen bij het behandelen van lever- en galblaasaandoeningen. Er wordt gedacht dat het beide organen stimuleert, maar onderzoekers hebben niet specifiek gekeken naar de voordelen van melkdistel voor de behandeling van galstenen.

 20. Melkdistel is als supplement verkrijgbaar in pilvorm. Neem contact op met uw arts voordat u mariadistel gebruikt, vooral als u diabetes hebt. Melkdistel kan de bloedsuikerspiegel verlagen bij mensen met diabetes type 2. Het is ook mogelijk om allergisch te zijn voor melkdistel.

 21. Artisjok is gunstig gebleken voor de galblaasfunctie. Het helpt gal te stimuleren en is ook gunstig voor de lever. Er is geen onderzoek gedaan naar het effect van artisjok op de behandeling van galstenen.

 22. Artisjok kan worden gestoomd, ingelegd of gegrild. Het eten van artisjok is geen kwaad als je het kunt verdragen. Artisjok in pilvorm of verkocht als supplement mag alleen worden ingenomen nadat u met uw arts heeft gesproken.

 23. Gouden muntengras, of Lysimachiae herba, wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om galstenen te behandelen. Het is gekoppeld aan verminderde galsteenvorming. Sommige mensen raden aan gouden gras te nemen voordat ze met een galsteenreiniging beginnen om de stenen te verzachten.

Andere behandelingen voor galstenen

 1. Medicijnen en operaties worden vaak gebruikt om galstenen te behandelen.

 2. Vaak worden twee galzuren voorgeschreven om kleinere galstenen op te lossen:

 3. In een oudere studie uit 1989 hielp ursodeoxycholzuur de vorming van galstenen bij zwaarlijvige mensen die een caloriearm dieet volgden.

 4. Het kan tot twee jaar duren voordat galzuren galstenen behandelen. Galstenen kunnen zich opnieuw vormen wanneer u stopt met het innemen van het medicijn.

 5. Chirurgie is vaak de aanbevolen behandeling voor galstenen. Chirurgie, bekend als cholecystectomie, omvat het verwijderen van de galblaas, dus na deze behandeling kunnen zich geen galstenen meer vormen.

 6. Een galblaas is niet nodig om te overleven en bij de meeste mensen kan het lichaam het verlies van de galblaas compenseren met minimale bijwerkingen. Meer informatie over operaties bij het verwijderen van de galblaas.

Tips voor het voorkomen van galstenen

 1. Galstenen komen het meest voor in:

 2. Een combinatie van genetica, voeding en levensstijlfactoren zijn waarschijnlijk de oorzaak van galstenenvorming.

 3. Een onderzoek uit 2006 meldde dat vrouwen die meer groenten en fruit aten, een lager risico hadden op een galblaasverwijdering dan vrouwen die de minste groenten en fruit aten. Een uitgebalanceerd dieet met verschillende soorten groenten en fruit kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde galblaas en het risico op galstenen verminderen. Het kan ook helpen bij gewichtsbeheersing.

 4. Sommige voedingsmiddelen kunnen de galblaas verergeren, waaronder:

 5. Praat met uw arts over specifiek voedsel dat u misschien wilt vermijden.

 6. Obesitas verhoogt uw risico op het ontwikkelen van galstenen. Afvallen kan een belangrijk onderdeel zijn bij het voorkomen van galstenen, maar de manier waarop u gewicht verliest is belangrijk. Het volgen van een caloriearm dieet voor gewichtsverlies kan uw risico op galstenen zelfs vergroten.

 7. In een onderzoek uit 2013 volgden deelnemers een commercieel afslankprogramma van een jaar. Tijdens het programma volgde een groep deelnemers een dieet met weinig calorieën (500 kcal / dag) gedurende 6-10 weken. De andere groep volgde een caloriearm dieet (1200-1500 kcal / dag) gedurende drie maanden. De groep die het caloriearme dieet volgde, had drie keer meer kans dan de andere groep om galstenen te ontwikkelen waarvoor ziekenhuisopname of een operatie nodig was.

 8. Praat met uw arts over een gezond afslankprogramma als u probeert af te vallen. Ze kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een gezond plan voor gewichtsverlies.

Takeaway

 1. Er is weinig onderzoek gedaan naar de effectiviteit van natuurlijke behandelingen voor galstenen.

 2. Alle kruiden of supplementen die in de Verenigde Staten worden verkocht, worden niet gecontroleerd op kwaliteit of zuiverheid door de Food and Drug Administration. Onderzoek alle producten zorgvuldig, praat met uw arts en kies uit een gerenommeerd bedrijf. Als uw arts een operatie heeft aanbevolen, moet u een open gesprek met hen hebben over andere opties die u misschien eerst kunt proberen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407