Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Negatieve effecten van teveel cashewnoten eten

Nadelen

 1. Inheems in Zuid-Amerika, cashewnoten zijn eigenlijk een zaadje, ondanks dat het in de volksmond bekend staat als een moer. Deze zaden worden gevonden aan het einde van cashew-appels in delen van Zuid-Amerika die het dichtst bij de evenaar liggen. Cashewnoten bevatten 5 g eiwit per ounce en zijn een bron van goede vetten, waardoor ze met mate een gezonde snackkeuze zijn. Cashewnoten kunnen echter ook nadelige bijwerkingen hebben voor mensen met allergieën of die magnesiumrijk voedsel moeten vermijden.

Natriumgehalte

 1. Te veel van het goede kan slecht zijn voor uw gezondheid. Tenzij u ijverig bent in het zoeken naar ongezouten cashewnoten, kunt u aanzienlijke hoeveelheden natrium aan uw dieet toevoegen wanneer u deze zoute traktatie koestert. Een volwassene heeft slechts 1500 mg natrium per dag nodig, terwijl de toelaatbare bovengrens voor volwassenen 2300 mg is. Een ounce van cashewnoten bevat 5 mg natrium, als ze ongezouten zijn. Gezouten cashewnoten kunnen echter 87 g natrium per ounce toevoegen. Hoge natriuminname kan leiden tot hoge bloeddruk, beroerte, hartaandoeningen en nieraandoeningen.

Allergieën

 1. Allergieën voor cashewnoten nemen toe, volgens een studie gepubliceerd in de december 2003-editie van het tijdschrift "Allergy." De studie wijst erop dat dit zorgwekkend is omdat het jonge kinderen treft die mogelijk nog nooit eerder zijn blootgesteld. Een andere zorg is gerezen in een artikel uit 2005, gepubliceerd in het tijdschrift "Archives of Disease in Childhood": Anafylaxie, of vernauwing van de luchtwegen, bleek vaker voor te komen bij cashew-allergieën dan bij pinda-allergieën.

Mogelijke interacties tussen geneesmiddelen

 1. Cashewnoten hebben een hoog magnesiumgehalte, meestal 82,5 mg magnesium per ounce. Het University of Maryland Medical Center constateert een aantal geneesmiddelinteracties met magnesium. Quinolone-antibiotica, zoals ciprofloxacine en magnesium binden zich, waardoor een adequate absorptie van het antibioticum wordt voorkomen. Magnesium kan ook een wisselwerking hebben met bloeddrukmedicatie en calciumkanaalblokkers, waardoor de kans op bijwerkingen van de medicijnen, zoals misselijkheid en waterretentie, toeneemt. Magnesium van cashewnoten kan ook een wisselwerking hebben met diabetesmedicijnen, schildkliermedicijnen, diuretica en penicillamine. Let goed op de informatie over medicijnen en als medicijnen magnesium als een probleem vermelden, moet u er rekening mee houden dat cashewnoten kunnen bijdragen aan interacties tussen geneesmiddelen.

Gewichtstoename

 1. Met een kleine 1 oz. portieverpakking van 163 calorieën en gezonde onverzadigde vetten, deze snack kan je helpen de schaal te bepalen als je niet voorzichtig bent met portiegroottes. Zelfs gezonde vetten moeten met mate worden geconsumeerd. Overmatige gewichtstoename brengt u in gevaar voor hoog cholesterol, diabetes, metabool syndroom, kanker, beroerte, hartaandoeningen en vele andere medische aandoeningen.

 2. Met een kleine 1 oz. portie van 163 calorieën en gezonde onverzadigde vetten, deze snack kan je helpen de schaal te bepalen als je niet voorzichtig bent met portiegroottes. Zelfs gezonde vetten moeten met mate worden geconsumeerd. Overmatige gewichtstoename brengt u in gevaar voor hoog cholesterol, diabetes, metabool syndroom, kanker, beroerte, hartaandoeningen en vele andere medische aandoeningen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407