Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nieuw onderzoek toont aan waarom no-carb-diëten het allemaal mis kunnen hebben

De onderste regel

 1. Het lijkt erop dat elke week een nieuwe studie weegt over de vraag of bepaalde delen van ons dieet - kijkend naar jou, wijn- en chocoladeonderzoekers - gezond zijn of niet.

 2. Hoewel er enkele voor de hand liggende boosdoeners zijn die onze levensduur kunnen beperken (zoals suiker en alcohol), lijken anderen te bestaan ​​in een grijs voedingsgebied.

 3. Een voor de hand liggende kanshebber in die categorie zijn koolhydraten, of, zoals ze in modern lexicon in de voeding worden genoemd, koolhydraten.

 4. Een nieuwe studie gepubliceerd in The Lancet Public Health suggereert dat noch een koolhydraatarm dieet, noch een koolhydraatrijk dieet ideaal zijn als u een lang en gezond leven probeert te leiden.

 5. De studie observeerde 15.428 mensen in de Verenigde Staten en vond dat "gematigde" koolhydraatconsumenten - met koolhydraten die 50 tot 55 procent van hun calorie-inname uitmaken - het laagste risico op sterfte hadden.

 6. De onderzoekers bevestigden die bevindingen in een meta-analyse van studies waarbij meer dan 432.000 mensen in 20 landen betrokken waren. Het bleek ook dat niet alle koolhydraatarme diëten dezelfde langetermijnresultaten bieden.

 7. Degenen die meer dierlijke eiwitten aten, hadden een groter risico op sterfte in vergelijking met mensen die meer plantaardige eiwitten en vetten aten van voedingsmiddelen zoals groenten, peulvruchten en noten.

 8. "Deze bevindingen brengen verschillende strengen samen die controversieel zijn geweest. Te veel en te weinig koolhydraten kunnen schadelijk zijn, maar het belangrijkste is het type vet, eiwit en koolhydraten," Dr. Walter Willett, co-auteur van de studie en professor in epidemiologie en voeding aan de Harvard TH Chan School of Public Health, zei in een verklaring bij het onderzoek.

Experts wegen mee

 1. Deskundigen die niet bij het onderzoek betrokken waren, werden niet weggeblazen door de bevindingen, en ten minste één stond sceptisch tegenover de overtollige koppen die daarop volgden.

 2. Brian Bender, PhD, een gecertificeerde voedingsdeskundige en mede-oprichter van myintakepro.com, zegt dat zijn eerste reactie op de studie was dat de bevindingen niet bijzonder verrassend waren.

 3. Bender zegt dat voor zeer specifieke personen, deze extreme diëten kunnen helpen - en toekomstige tests kunnen dit niveau van personalisatie mogelijk maken - maar "matiging over de hele linie lijkt te regeren. "

 4. Dr. Tro Kalayjian, een arts voor gewichtsverlies en voeding gevestigd in de staat New York, zei dat omdat de studie een epidemiologische bevolkingsgebaseerde voedingsstudie was op basis van voedselfrequentievragenlijsten en een bepaald dieet niet testte, het onderworpen is aan veel verwarrende factoren.

 5. Kalayjian wijst er snel op dat de koolhydraatarme arm van de studie deelnemers had met veel hogere percentages roken, alcoholgebruik, obesitas en zittend gedrag.

 6. "Met andere woorden, de groepen vergelijken alleen een gezonde groep met een minder gezonde groep en dieet is slechts een resultaat van dit verschil en geen oorzaak," zei hij.

 7. Hij waarschuwde dat koppen die verklaarden dat koolhydraatarme diëten erger presteerden, misleidend waren.

 8. Maar net als samenvattend dat alle koolhydraten slecht of goed zijn voor iedereen, zijn niet alle koolhydraten gelijk. Sommigen kunnen helpen vitale lichaamsfuncties te voeden, terwijl anderen gewoon ronduit nutteloos zijn.

De beste en slechtste soorten koolhydraten

 1. Kristin Koskinen, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige gevestigd in de staat Washington, zegt dat bij het formuleren van maaltijdplannen voor haar klanten, die de nadruk leggen op geheel voedsel, de koolhydraatbelasting doorgaans daalt met ongeveer 50 tot 55 procent.

 2. "Diëten met te veel koolhydraten hebben de neiging om metabole ziekten te veroorzaken," zei ze. "Diëten met te weinig koolhydraten hebben vaak een tekort aan vezels en micronutriënten, wat de gezondheid op lange termijn in gevaar brengt."

 3. Koskinen zegt dat een gezond maaltijdplan zich richt op de nutriëntendichtheid, inclusief geheel plantaardig voedsel - inclusief groenten, fruit, peulvruchten en volle granen - met veel vezels, iets wat ze zei is " zeer ontbreekt in het standaard Amerikaanse dieet. "

 4. "Een belangrijk punt om te benadrukken is dat de vezels die afkomstig zijn van het eten van een breed scala aan plantaardig voedsel, de gezonde bacteriën voeden die zich in de darm bevinden," zei ze. "Het onderzoek dat het belang van het microbioom benadrukt, is uitgebreid en geeft zijn rol aan niet alleen de darmgezondheid, maar ook obesitas, neurologische aandoeningen en hartgezondheid."

 5. Rachel Fine, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige gevestigd in de staat New York, zegt dat bij het behandelen van koolhydraten in iemands dieet kwaliteit boven kwantiteit is.

 6. Ze zegt dat complexe koolhydraten, die rijk zijn aan vezels, essentieel zijn voor de controle van de bloedsuikerspiegel en gewichtsbeheersing, terwijl eenvoudige koolhydraten een veelvoud van gezondheidsrisico's vormen bij overmatig gebruik. Zij beveelt ook aan plantaardige eiwitten en vetten te eten en noemt ze "voedingskrachtcentrales". [! 3839 => 1140 = 3!

De belangrijkste koolhydraten om te vermijden

 1. Kalayjian zegt dat pasta, brood en alle producten met bloem de beste plaats zijn om koolhydraten te snijden. Hij stelt voor om ze te vervangen door vlees, vis, eieren, zuivelproducten, bessen en niet-zetmeelrijke groenten (d.w.z. aardappelen, enz.). Hij zegt dat het maken van deze schakelaars gemakkelijker is dan mensen zich realiseren, maar, net als het leren van nieuwe vaardigheden of verandering van levensstijl, "is er ondersteuning en een beetje coaching nodig." [! 3839 => 1140 = 4!

 2. Bender beveelt aan minder verpakt voedsel te eten, omdat deze vaak ongezonde hoeveelheden suiker bevatten.

 3. "Een van de grote bronnen van suiker is nog steeds met suiker gezoete dranken," zei hij. "Frisdranken en vruchtensappen bevatten vaak veel suiker, dus als je deze uit je dieet haalt, zul je ook je koolhydraatkwaliteit verbeteren."

 4. Die vervanging is waarschijnlijk de eenvoudigste: drink gewoon water.

De onderste regel

 1. Hoewel sommige experts twijfelen aan de nauwkeurigheid van de bevindingen uit de laatste studie, lijkt een gematigde benadering van het koolhydraatverbruik nog steeds de gezondste keuze.

 2. Het tellen van koolhydraten is misschien niet het beste gebied om op scherp te stellen.

 3. In plaats daarvan zijn experts het erover eens dat de prioriteit van koolhydraatkwaliteit boven de hoeveelheid koolhydraten ideaal is voor iedereen die werkt aan het verbeteren van zijn dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407