Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nopal voor gewichtsverlies

Theorieën / Speculatie

 1. Nopal behoort tot de vijgcactusfamilie en is inheems in Mexico en de zuidwestelijke regio's van de Verenigde Staten, Italië, Spanje en Zuid-Afrika. Verschillende inheemse populaties door de geschiedenis heen hebben nopal gebruikt als medicinale plant, inclusief de inheemse Nahutal-bevolking van Mexico. Je kunt deze plant kopen als een zelfstandig supplement of als ingrediënt in afslanksupplementen. Voordat u nopal inneemt voor gewichtsverlies, moet u echter een arts raadplegen.

Voedingswaarde-informatie

 1. Volgens het boek "Encyclopedia of Natural Medicine" bevat nopal vitamine A, B-1, B-2, B-3 en C. Bovendien bevat deze plant de mineralen kalium, calcium, magnesium, natrium en ijzer. Bovendien bevat nopal 18 aminozuren en vertegenwoordigt een goede bron van zowel onoplosbare als oplosbare vezels. Dit hoge vezelgehalte helpt bij het verklaren van veel van de vermeende gezondheidsvoordelen van nopal.

Gewichtsverlies

 1. Fabrikanten van kruidensupplementen verkopen voornamelijk nopal als een natuurlijke plant die u kan helpen af ​​te vallen. Het hoge vezelgehalte van nopal helpt uw ​​eetlust te reguleren en de hoeveelheid vet in uw lichaam te verminderen door uw lichaam te helpen af ​​te breken en het vet uit te scheiden. Bovendien beweren verschillende fabrikanten dat het aminozuurgehalte van nopal uw lichaam helpt vloeistoffen uit uw weefsels terug in uw bloedbaan te trekken, waardoor cellulitis en vochtretentie afnemen. Klinisch onderzoek ondersteunt echter niet de vermeende voordelen van gewichtsverlies van nopal.

Metabole voordelen

 1. De aminozuren in nopal kunnen u ook van energie voorzien en u helpen vermoeidheid te verminderen. Bovendien kan nopal uw bloedsuikerspiegel verlagen door uw lever en alvleesklier te versterken en de gevoeligheid van uw lichaam voor insuline te verhogen. Dit kan op zijn beurt de beweging van glucose uit uw bloed naar de cellen van uw lichaam stimuleren, waar uw cellen de glucose als energie kunnen gebruiken. Verder kan nopal uw spijsvertering van koolhydraten vertragen en bijgevolg kan uw insulineproductie afnemen. Nogmaals, geen klinische onderzoeken hebben de metabole voordelen van nopal bevestigd.

Nopal en cholesterol

 1. Fabrikanten van nopale supplementen beweren ook dat nopal een cholesterolverlagende werking kan uitoefenen. Nopal's aminozuren, vezels en vitamine B-3 kunnen helpen om uw totale cholesterol, triglycerideniveaus en lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid te verlagen door uw lichaam te helpen vet te metaboliseren en overtollige galzuren uit uw lichaam te elimineren. Bovendien kan nopal uw lichaam helpen om een ​​overmatige bloedsuikerspiegel in vet te voorkomen. Klinische studies hebben echter niet bevestigd dat nopal helpt om het cholesterolgehalte in uw lichaam te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407