Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Noten Gastritis

Hoeveel is teveel?

 1. Gastritis is de medische term voor ontsteking van de maagwand. Hoewel er veel mogelijke oorzaken zijn, is een infectie met Helicobactor pylori, de bacterie die verantwoordelijk is voor de meeste zweren, de meest voorkomende. Symptomen, zoals indigestie, maagzuur, misselijkheid en pijn, kunnen zich plotseling of na verloop van tijd ontwikkelen. Naast de behandeling van onderliggende aandoeningen kunt u dieetwijzigingen nodig hebben. Noten zijn geschikt voor sommige, maar niet voor iedereen, gastritis-vriendelijke diëten. Raadpleeg voor de beste resultaten uw arts of diëtist.

Voordelen

 1. Artsen adviseren mensen met gastritis om kleine maaltijden met flauw voedsel en melk te gebruiken. Onderzoekers weten nu dat een dergelijk dieet niet noodzakelijk is voor zweren of gastritis, volgens het University of Maryland Medical Center. Het eten van meer vezels en antioxidanten en het vermijden van ongezonde vetbronnen, zoals vet vlees, gefrituurd voedsel en bewerkte snacks, kunnen echter uw symptomen helpen voorkomen of minimaliseren. Noten bieden waardevolle hoeveelheden vezels, gezonde vetten en antioxidanten.

Risico's

 1. In sommige gevallen veroorzaakt gastritis braken of diarree. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet, vezels of smaak kunnen deze symptomen verergeren, volgens het Schiffert Health Center van Virginia Tech. En omdat noten grof zijn, kunnen ze maagirritatie geassocieerd met maagzweren verhogen - een mogelijke complicatie van gastritis.

Tips

 1. Als u geen diarree of braken ervaart, neem dan noten op in een voedzaam, uitgebalanceerd dieet. Noten die bijzonder rijk zijn aan vezels zijn amandelen, paranoten, pinda's, pecannoten en hazelnoten, die elk 2 tot 3 g per ons leveren. Na braken beveelt het Schiffert Gezondheidscentrum aan om gedurende 1 tot 2 uur niets te eten, daarna gedurende 6 uur nippen aan vloeistoffen. Als u op dat moment vloeistoffen goed verdraagt, kunt u magere zetmelen consumeren, zoals droge toast, crackers, ontbijtgranen en gebakken aardappelen.

Extra nuttig eten

 1. Extra bronnen van vezels en antioxidanten zijn volle granen zoals haver, gerst en popcorn, groenten zoals bonen, linzen, erwten en fruit zoals frambozen, peren en appels. Veenbessen, selderij, appels, thee, knoflook en uien bevatten flavonoïden - stoffen die volgens het UMMC de groei van H. pylori-bacteriën kunnen stoppen. Eet omega-3 vetzuurbronnen, zoals walnoten, lijnzaad en koudwatervissen, voor verminderde ontsteking. Voor gewone bacteriën in uw spijsverteringsstelsel na diarree, eet gewone yoghurt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407