Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutrition van gefrituurde kippenvleugeltjes

Zijn er risico's?

 1. Kippenvleugels zijn een populair voorgerecht en snackvoedsel dat kan worden gebakken of geroosterd in een dikke barbecuesaus of marinade. Als ze gebakken worden, krijgen de vleugels een heel andere smaak en zijn ze meestal vetter. Hoewel kip vaak een effectieve eiwitbron is en meestal minder vet bevat dan ander vlees, negeert het frituurproces de meeste gezondheidsvoordelen die je krijgt als je kip als eiwitbron kiest.

Calorieën

 1. Het aantal calorieën dat u verbruikt wanneer u gefrituurde kippenvleugels eet, is afhankelijk van het feit of u de schil eet of niet en of de vleugel is bedekt met beslag. Volgens Fat Secret verbruik je ongeveer 81 calorieën uit een kleine kippenvleugel met de huid die zonder beslag is gebakken. Haal de schil eraf voordat je de vleugel bakt, en je verbruikt slechts ongeveer 34 calorieën. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat één skin-on kippenvleugel die is bedekt met beslag en gebakken bijna 159 calorieën heeft.

Nutrition

 1. Kippenvleugels bevatten relatief veel eiwitten. Een kippenvleugel bevat 5 tot 9 gram eiwit, afhankelijk van de grootte van de vleugel en of je de schil eet (die wel wat eiwit bevat). Gebakken vleugels zijn relatief laag in cholesterol, met ongeveer 23 gram in elke vleugel. Zonder beslag zijn ze vrij van koolhydraten. Kippenvleugels bevatten ook kalium en ijzer.

Fat

 1. Frituren voegt overtollig vet toe aan uw kippenvleugels. Een gefrituurde vleugel zonder coating heeft ongeveer 6,3 gram vet, maar als je de buitenste laag huid verwijdert, verbruik je slechts ongeveer 1,3 gram vet. Een kleine gehavende en gefrituurde kippenvleugel met de schil kan maar liefst 10 gram vet bevatten.

Waarschuwing

 1. Het regelmatig eten van gefrituurd voedsel is direct gekoppeld aan obesitas, volgens onderzoekers van het Department of Preventive Medicine and Public Health in Madrid, Spanje. In een onderzoek uit 2007 ontdekten onderzoekers dat de body mass index, tailleomtrek en algehele gewicht hoger waren bij mannen en vrouwen die het grootste deel van hun calorie-inname uit gefrituurd voedsel haalden.

Labeling

 1. Volgens de Mayo Clinic kunnen etiketten op kippenvleugels misleidend zijn, vooral als je probeert gezonde en milieuvriendelijke vleugels te vinden om in te bakken. Er is bijvoorbeeld geen federale categorie voor pluimvee dat 'vrij van chemicaliën' is grootgebracht. Als u kippenvleugels met dit label koopt, is niet te zeggen wat het eigenlijk betekent. "Kooivrije" kippen zijn niet noodzakelijkerwijs buitenshuis toegestaan, en de term "antibioticumvrij" is geen erkende federale etiketteringsrichtlijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407