Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutritional Analysis of Vegetable Samosa

Garnalengenetica

 1. De keuken van het Indiase subcontinent maakt royaal gebruik van enkele van de meest smaakvolle en exotische kruiden ter wereld, wat resulteert in geurige en heerlijke gerechten. Samosa's, of schilferige zakken deeg die gecurryde groenten bevatten, zijn een voorbeeld van een Indiaas voorgerecht dat een balans vindt tussen vet- en caloriegehalte en gezondheidswaarde.

Voedingswaarden

 1. Een plantaardige samosa met een gewicht van ongeveer 40 g heeft ongeveer 80 calorieën, 3 g vet, 2 g eiwit, 11 g koolhydraten, 1 g vezels en 1 g suiker. Het is echter belangrijk om te weten dat de ingrediënten in een samosa echt zijn wat de uiteindelijke voedingsfeiten bepaalt, en niet alle vegetarische samosa's op dezelfde manier worden gemaakt. Een samosa gemaakt met gebak op basis van boter, gevuld met aardappelen en gebakken in olie, bevat meer vet, koolhydraten en calorieën dan een samosa gemaakt met dun filodeeg of wonton-wikkeltjes gevuld met caloriearme erwten en wortels en gebakken in de oven .

Voordelen voor de gezondheid

 1. Als u kiest voor plantaardige samosa's in plaats van met vlees gevulde broodjes, vermindert dit uw inname van verzadigd vet en calorieën en zorgt het voor meer vitamines en mineralen. Volgens ChooseMyPlate.gov kan het verhogen van de hoeveelheid groenten die u eet, helpen het risico op chronische gezondheidsproblemen, waaronder kanker, hartaanval, beroerte, hoge bloeddruk, botverlies, diabetes, nierstenen en hoog cholesterol te verminderen. Bovendien krijg je een gezonde dosis voedingsvezels door veggie-gevulde samosa's te eten, die de spijsvertering kunnen verbeteren en je kunnen helpen afvallen of op gewicht blijven.

Nutritional Minpunten

 1. Niet alle samosa's zijn gezonde keuzes. Ondanks de voedingswaarde die groenten bieden, kan een veggie samosa gemaakt met veel boter of olie veel cholesterol en verzadigd vet bevatten. In een "Cooking Light" -recept voor plantaardige samosa's waarin wordt gevraagd om het gebak te bakken, heeft elke 2 inch samosa 160 calorieën en meer dan 5 g vet. Grotere samosa's die in restaurants en cafés worden verkocht, hebben waarschijnlijk nog hogere waarden en meer natrium en cholesterol.

Overwegingen

 1. Een met groenten gevulde samosa kan een relatief voedzaam tussendoortje of voorgerecht zijn, maar alleen als deze weinig vet, natrium en cholesterol bevat. Als je de optie hebt, kijk dan naar voedingswaarde-informatie voor een samosa voordat je deze koopt. Maak anders je eigen samosa's, waarmee je het aantal calorieën en de voedingswaarde kunt bepalen. Het belangrijkste is dat u kunt vertrouwen op een breed scala aan groenten, fruit en andere gezonde voedingsmiddelen om aan uw voedingsbehoeften te voldoen in plaats van te proberen al uw essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen via bereid voedsel zoals samosa's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407