Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutritional Nadelen van veganistische diëten

Overwegingen

 1. Een veganistisch dieet kan helpen de cholesterol en bloeddruk te verlagen, volgens de AARP, maar veganisten hebben ook voedingsproblemen die niet zo prominent zijn onder degenen met een uitgebalanceerd, omnivoor dieet. Voedingsdeskundigen zijn het er niet over eens of vegetarische en veganistische diëten gezonder zijn dan uitgebalanceerde diëten die vlees en andere dierlijke producten bevatten, maar dit betekent niet dat vegan zijn een onwaardig doel is. Het betekent wel dat je je bewust moet zijn van de nadelen van vegan zijn en moet werken om ze te minimaliseren om te genieten van een nutritioneel gezond dieet.

Need for Protein

 1. Vlees, vis, eieren en zuivelproducten zijn veel voorkomende eiwitbronnen voor de meeste mensen. Amerikanen die dit voedsel consumeren, krijgen meestal veel eiwitten in hun dagelijkse voeding, maar veganisten moeten bonen en noten gebruiken om er genoeg van te krijgen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt 46 gram per dag aan voor vrouwen van 19 jaar en ouder en 56 gram per dag voor mannen. Tofu, bonen en noten zijn rijke bronnen van eiwitten voor veganisten. Een kopje droge bonen heeft bijvoorbeeld ongeveer 16 gram eiwit en een portie van 100 gram, wat gelijk is aan ongeveer 1/2 kopje, extra stevige tofu bevat iets minder dan 10 gram.

Mogelijk ijzergebrek

 1. Vlees, met name rundvlees, en schaaldieren zijn rijke bronnen van ijzer voor alleseters, maar het is belangrijk voor veganisten om ook ijzerrijk voedsel te consumeren. IJzergebrek kan leiden tot vermoeidheid en problemen met de hersenfunctie. Vrouwtjes hebben dagelijks 18 milligram ijzer nodig tussen de leeftijd van 19 en 50, maar de eis springt naar 27 milligram voor zwangere vrouwen. Mannen hebben dagelijks slechts 8 milligram nodig. Ontbijtgranen verrijkt met ijzer, sojabonen, witte bonen en spinazie zijn goede bronnen van ijzer voor veganisten. Sommige veganisten die niet voor ijzerrijke groenten zorgen, hebben mogelijk een dagelijks ijzersupplement nodig.

Genoeg calcium, vitamine D en vitamine B-12 krijgen

 1. Veganisten moeten plantaardige bronnen van calcium eten, zoals donkere bladgroenten of verrijkte sojaproducten, om de aanbevolen 1.000 milligram per dag te krijgen. Vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen en volwassenen hebben 600 internationale eenheden per dag nodig. Veganisten moeten een vitamine D-supplement nemen of sojamelk verrijkt met vitamine D drinken. De meeste veganisten moeten een vitamine B12-supplement nemen om 2,4 microgram per dag te krijgen, omdat de vitamine voornamelijk in dierlijke producten wordt aangetroffen. Sommige sojamelk en ontbijtgranen zijn verrijkt met B-12.

Moeilijkheden om weg te eten

 1. Een Gallup-enquête in juli 2012 meldde dat slechts 2 procent van de Amerikanen zichzelf als veganisten identificeerde. Dit betekent dat het soms moeilijk is om vast te houden aan een strikt veganistisch dieet, omdat het grootste deel van het land geschikt is voor mensen die dierlijke producten eten. Het is vaak moeilijk voor veganisten om uit eten te gaan, omdat veel restaurants niet veel veganistische keuzes bieden. Feesten en familie-evenementen kunnen ook moeilijk zijn, hoewel veganisten deze uitdaging kunnen minimaliseren door hun eigen maaltijden mee te nemen als ze weten dat er geen keuzes zijn die voldoen aan hun dieetbeperkingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407