Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutritional Value of Bone Gristle

Specerijen

 1. Hoewel het niet gebruikelijk is in Noord-Amerikaanse diëten, wordt botgristle - ook wel pees of kraakbeen genoemd - vaak aangetroffen in Aziatische en Zuidoost-Aziatische keukens. Het kan worden gebruikt als een ingrediënt voor soep of stoofpot, als een verdikkingsmiddel voor bouillons of alleen gekruid worden gegeten.

The Makeup of Gristle

 1. Bone gristle bevat volgens het Jade Institute zowel de voedingsstoffen van het bot als de pees. Het is rijk aan collageen, glucosamine, chondroïtinesulfaat en elastine, evenals andere voedingsstoffen. Van glucosamine sulfaat is aangetoond dat het potentieel gunstig is bij de behandeling van artrose, en in Aziatische culturen wordt aangenomen dat het eten van pezen een gezonde huid, gewrichten en haar bevordert. Deze vermeende gezondheidsvoordelen worden echter niet ondersteund door westers onderzoek.

Botverlies

 1. Botgristle is rijk aan collageen en elastine, en bouillons of gerechten gemaakt van botgristle kunnen helpen het algehele botverlies te verminderen, volgens een studie gepubliceerd in een 2012 nummer van "Osteoporosis International." Wetenschappers ontdekten dat een dieet met gehydrolyseerd collageen de algehele botmineraaldichtheid gedurende een periode van 26 dagen hielp verbeteren. Uit deze dierstudie bleek ook dat het nemen van gehydrolyseerd collageen een maand vóór de operatie verlies van minerale botdichtheid verhinderde. Hoewel uit de studie bleek dat een dieet met collageen hielp bij het verminderen van botverlies bij muizen, is verder onderzoek bij mensen en op lange termijn nodig.

Andere voordelen voor de gezondheid

 1. Bouillon maken van botten die aanzienlijke hoeveelheden kraakbeen bevatten - zoals van rundvlees of varkensknokkels, kippenpoten of ribben - kan een zeer voedzame soep produceren die thuis goedkoop is. Kraakbeen kan nuttig zijn bij de behandeling van bepaalde gewrichtsziekten, artritis en inflammatoire darmaandoeningen. Het is ook nuttig bij het stimuleren van uw immuunsysteemfunctie. Een dieet met veel collageen kan ook extra ondersteuning bieden voor uw pezen en ligamenten en de huidelasticiteit verhogen.

Hoe het te eten

 1. Een van de meest voorkomende methoden voor het consumeren van botgristle is via bottenbouillons. Snijd stukjes bot - van gevogelte, rundvlees of vis - in stukken van 2 tot 3 inch of laat uw slager snijden, plaats ze in een grote soeppan met net genoeg water om de botten te bedekken. Voeg een kleine hoeveelheid azijn toe - wat voor soort dan ook - of citroensap, breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes sudderen. Kook een tot twee uur. Voeg gehakte groenten en kruiden toe aan de bouillon om de smaak te verhogen. Om hele stukjes pees te koken, kook of stoom je de pezen totdat ze zacht en doorzichtig zijn. Omdat pezen op zichzelf weinig smaak hebben, breng ze na het koken op smaak met zout, sojasaus, verse kruiden, gearomatiseerde oliën of azijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407