Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutritional Voordelen van Taro

Maak je eigen amandelboter

 1. Taro is al meer dan duizend jaar een hoofdbestanddeel van het Polynesische dieet. De hartvormige bladeren, genaamd lu'au, waren de inspiratie voor de Hawaiiaanse viering met dezelfde naam. Je kunt taro niet in rauwe vorm eten omdat het door het hoge calciumoxalaatgehalte giftig is. Als zetmeelrijke groente wordt gekookte taro vaak gebruikt als vervanging voor de aardappel. Net als andere knollen is het niet alleen rijk aan kalium en vezels, maar bevat het ook een aanzienlijke hoeveelheid vitamine E, waardoor de taro een gezond voedsel is om aan uw dieet toe te voegen.

Vezelrijk

 1. Vezel is een essentiële voedingsstof die een aantal gezondheidsvoordelen biedt, waaronder het verminderen van uw risico op hart- en vaatziekten, u helpen uw gewicht te beheersen en de stoelgang te verbeteren. De meeste Amerikanen consumeren ongeveer 15 g vezels per dag, volgens de American Dietetic Association, maar hebben 25 tot 30 g per dag nodig. Een portie gekookte taro van 1 kop bevat 6,7 g vezels, wat overeenkomt met ongeveer 25 procent van je dagelijkse vezelbehoeften.

Hoog vitamine E

 1. Gekookte taro is ook rijk aan vitamine E met 3,87 mg in een portie van 1 kopje. Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die vooral bekend staat om zijn antioxiderende werking en cellen beschermt tegen oxidatie door vrije radicalen. Inclusief voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, kunnen bescherming bieden tegen hartziekten en bepaalde soorten kanker. Volwassenen hebben 15 mg vitamine E per dag nodig. Een portie gekookte taro van 1 kop voldoet aan 25 procent van je dagelijkse vitamine E-behoeften.

Kalium-Rich

 1. Een portie gekookte taro van 1 kop bevat 639 mg kalium. Wanneer het wordt opgenomen als onderdeel van een gezond dieet, kunnen voedingsmiddelen met een hoog kalium helpen de bloeddruk onder controle te houden. Een gezond dieet moet volgens de American Heart Association 4.700 mg kalium per dag bevatten. Een portie gekookte taro voldoet aan 13 procent van uw dagelijkse kaliumbehoefte. U moet met uw arts praten voordat u het kalium in uw dieet verhoogt. Naarmate u ouder wordt, kunnen de nieren kalium niet zo efficiënt uit uw bloed verwijderen als toen u jonger was. Hoge niveaus van kalium in het bloed kunnen gevaarlijk zijn.

Goede bron van magnesium

 1. Het opnemen van taro in uw dieet kan u helpen aan uw magnesiumbehoeften te voldoen. Een portie gekookte taro van 1 kop bevat 40 mg magnesium. Magnesium is nodig voor de gezondheid van botten, spier- en zenuwfunctie en de gezondheid van het immuunsysteem. Het helpt ook om uw bloeddruk normaal te houden en reguleert uw bloedsuikerspiegel. Volwassen mannen hebben 400 tot 420 mg magnesium per dag nodig en volwassen vrouwen hebben 310 tot 320 mg per dag nodig. Een portie taro voldoet aan 10 procent van de dagelijkse waarde voor magnesium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407