Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Oefeningen om u harder te slaan

Bottom Line

 1. Of u nu hoopt uw ​​zelfverdedigingsvaardigheden te verbeteren, van plan bent om lid te worden van een plaatselijke boks-sportschool of een professionele vechtsportcarrière overweegt, slagkracht is de sleutel. Je coördinatie, balans, timing en het vermogen om te anticiperen op de bewegingen van je tegenstander spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van je stoten. Het maakt niet uit hoe goed uw stoten getimed zijn, ze zullen echter niet veel impact hebben als u niet hard genoeg kunt slaan.

Gewichtstraining

 1. Het opbouwen van sterke spieren in uw bovenlichaam kan u de nodige kracht geven om harde stoten te landen. Veel van de kracht in je stoten komt van je schouders en rug, dus push-ups, pull-ups en schouderpersen richten zich op deze spieren. Versterk uw armen met biceps krullen en richt uw borst met bankdrukken. Omdat je buikspieren fungeren als stabilisatoren, concentreer je op deze spieren door sit-ups en crunches uit te voeren. Werk aan het stabiliseren van je kern - die een sleutelrol speelt in zowel stoten als balans - door de stoel van een kapitein te doen. Plaats jezelf in de stoel van de kapitein van je sportschool, grijp de handgrepen met je ellebogen gebogen. Buig je knieën en hef met je buikspieren langzaam je benen van de grond, houd vijf seconden vast en laat je vervolgens weer zakken. Begin langzaam en streef naar vijf herhalingen van elke oefening en bouw dan geleidelijk op tot meer herhalingen en verschillende sets.

Werken aan formulier

 1. Oefeningen die u aanmoedigen om uw vorm te verbeteren tijdens het boksen, kunnen u helpen uw stoten te verbeteren. Eerst moet u uw bereik bepalen en ervoor zorgen dat u nooit stoten probeert te landen die buiten dit bereik vallen. Belangrijker is echter dat je veel tijd doorbrengt in een dynamische oefensituatie met een trainer die met je kan sparren of een bokszak voor je kan verplaatsen. Tijdens deze trainingssessies moet je je richten op je handen en je rug recht houden en blijven bewegen. Naarmate je meer vaardigheid krijgt met de juiste vorm, verbeter je je coördinatie en worden je stoten sterker.

Cardiovasculaire oefening

 1. Vooral tijdens een toernooi kan cardiovasculaire kracht het verschil betekenen tussen te uitgeput zijn om één klap te landen en vakkundig hit na hit. Verwaarloos uw aerobe trainingen niet en overweeg ze op te nemen in krachttraining door circuittraining. Probeer op de meeste dagen van de week 30 tot 60 minuten hardlopen, touwtjespringen, zwemmen en andere vormen van vergelijkbaar intense cardio te doen. Om een ​​idee te krijgen van de cardio-uitdagingen waar je in de ring voor staat, doe je eerst je cardiotraining en werk je vervolgens aan krachttraining om de uitputting na te bootsen die je tijdens een toernooi kunt voelen.

Shadow Boxing

 1. Schaduwboksen kan je beste vriend zijn als het gaat om het verbeteren van zowel de kracht als de kwaliteit van je stoten. Schaduwdoos na een warming-up, maar voordat u sparren of een bokszak gebruikt. Focus op het handhaven van stabiel voetwerk en de juiste vorm, en visualiseer een tegenstander. Het echte doel van schaduwboksen is om de ideale vorm en ponssnelheid te oefenen. Voor een extra uitdaging probeer je handgewichten vast te houden terwijl je schaduwt. Je voelt je uitgeput, maar je bouwt kracht op in de spieren die je gebruikt om stoten te landen. Je kunt schaduwboksen ook veranderen in een cardiovasculaire oefening door dit te doen terwijl je rent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407