Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Okra en gewichtsverlies

Bovril in uw dieet opnemen

 1. Okra is een groente die is ontstaan ​​in Afrika. De Texas A M Extension Service meldt dat de Fransen okra naar New Orleans brachten in de 18e eeuw en dat het ook naar de Verenigde Staten kwam op schepen die Afrikaanse slaven vervoerden. Okra is een veelgebruikt ingrediënt in zuiders eten. Vaak bedekt met beslag en gefrituurd, is okra bereid op deze manier niet bevorderlijk voor gewichtsverlies. Een gezondere voorbereiding van okra omvat inclusief het gesneden in gumbo en stoofschotels.

Calorieën

 1. Een portie okra van 1 kopje levert 36 calorieën, of 7 procent van een standaard dieet van 2000 calorieën. Het opnemen van okra in het dieet biedt smaak en substantie die de zintuigen en de eetlust verzadigt, terwijl een caloriearm dieet wordt gehandhaafd dat de gewichtscontrole verbetert. Ingelegde okra en verse okra op gegrilde kebobs zorgen voor smaak zonder een teveel aan olie of calorieën.

Fiber

 1. Slechts één kopje okra levert 4 g vezels, of 14 procent van de dagelijkse waarde van 28 g USDA. Vezel helpt je af te vallen door je te vullen en je eetlust te bevredigen. Vezel combineert ook met andere voedingsmiddelen en voedingsstoffen in de maag en vertraagt ​​de maaglediging in de darmen en opname in de bloedbaan. Langzame spijsvertering verbetert de bloedglucosebalans, een belangrijk element voor het reguleren van de stofwisseling en het verbeteren van het gewichtsbehoud.

Glycemische index

 1. De glycemische index van okra bevindt zich in het lage bereik, een gevolg van het minimale effect ervan op de bloedglucose. De invloed van voedingsmiddelen op bloedglucose beïnvloedt de snelheid van gewichtsverlies, omdat voedingsmiddelen met een hoge glycemische waarde de bloedsuikerspiegel verhogen. Insuline verwijdert overtollige glucose uit het bloed en slaat het op in de spieren en de lever. Het lichaam reageert door hongersignalen naar de hersenen te sturen om de verwijderde bloedglucose te vervangen die het nodig heeft voor energie.

Fat

 1. Het vetgehalte in okra is 0,3 g of minder dan 1 procent van de dagelijkse waarde van 65 g USDA. Vet is een voedingsstof die veel calorieën bevat in het dieet - 9 voor elke gram vet, vergeleken met 4 voor koolhydraten en eiwitten. Niet meer opnemen dan de dagelijkse vetbehoefte in het dieet is belangrijk om gewichtstoename te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407