Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Olijfolie gebruiken voor haarverzorging

Olijfolie als conditioner

 1. Mensen gebruiken olijfolie al duizenden jaren voor haarverzorging en beweren dat het glans, body, zachtheid en veerkracht toevoegt.

 2. De primaire chemische elementen van olijfolie zijn oliezuur, palmitinezuur en squaleen. Dit zijn allemaal verzachtende middelen, wat betekent dat ze verzachtende eigenschappen hebben. In feite bevatten veel shampoos, conditioners en pomades in het laboratorium gemaakte versies van verzachtende middelen.

 3. Er is heel weinig wetenschappelijk bewijs om de populariteit van olijfolie in haarverzorging te ondersteunen. Maar enig onderzoek naar het effect van olijfolie laat zien dat het een groot hydraterend effect kan hebben.

 4. Olijfolie kan zachtheid toevoegen en het haar versterken door in de haarschacht te dringen en vocht vast te houden. De glans die afkomstig is van olijfolie kan te wijten zijn aan de olie die de buitenste nagelriem gladmaakt.

 5. U kunt misschien wat experimenten doen voordat u een routine vindt die geschikt is voor uw behoeften. Als je nog nooit olijfolie hebt gebruikt om je haar te verzorgen, kun je het volgende beginnen.

Measure

 1. Als u nog nooit eerder met olijfolie als haarproduct hebt geëxperimenteerd, gebruik dan slechts een eetlepel of twee voor uw eerste behandeling.

 2. Hoeveel olijfolie u moet gebruiken, hangt af van hoe diep u wilt hydrateren en waar. De uiteinden vereisen niet meer dan een eetlepel.

 3. Als je je hele hoofd behandelt, heb je minstens 1/4 kopje olijfolie nodig - vooral als je lang of heel dik haar hebt.

2. Massage

 1. Masseer de olie een paar minuten diep in je haar. Je kunt het ook in je hoofdhuid masseren als je een droge hoofdhuid hebt.

 2. Voor de meest effectieve conditionering, wikkel je haar in een douchemuts en laat de olie 15 minuten of langer intrekken.

3. Spoelen

 1. Kam je haar met een kam met wijde tanden voordat je de olie eruit wast. Dit maakt kammen en stylen achteraf gemakkelijker.

 2. Shampoo grondig en droog je haar om resultaten te zien. Mogelijk moet je twee keer shampoo gebruiken, afhankelijk van hoeveel je hebt aangebracht.

 3. Er is niets schadelijk aan conditionering met olijfolie. Tenzij uw haar droog genoeg is om elke dag een vochtinbrengende behandeling te vereisen, gebruikt u het eenmaal per week of minder vaak voor de beste resultaten.

Moet olijfolie worden gebruikt?

 1. Het gebruik van olie in het algemeen is mogelijk niet geschikt voor elk haartype en elke textuur, omdat sommige haartypes olie langer vasthouden dan andere. Je lichaam produceert van nature olie via klieren die aan haarzakjes zijn bevestigd, en deze olie neigt sneller door dun, steil haar te reizen dan door grof of krullend haar.

 2. Olijfolie is het meest gunstig voor droog, dik haar. Voorstanders zeggen dat het haar vochtig en sterk kan houden. Olijfolie heeft de neiging om dunner haar te verzwaren. Vet haar en hoofdhuid hebben de conditionering gewoon niet nodig.

 3. Zwaar verwerkt haar - zoals haar dat is behandeld met relaxers, permanenten of bleekmiddel - profiteert vooral van extra vocht.

 4. Wacht altijd minstens 72 uur na de eerste behandeling voordat u olijfolie aanbrengt. Als je olijfolie op gebleekt haar gebruikt, test je een streng om te zorgen dat de olie geen spoor van zijn groene schaduw achterlaat.

 5. Olijfolie kan helpen de gebroken of verbrande uiteinden van je haar glad te maken. Breng het aan op de laatste 2 inch van de beschadigde strengen.

 6. Hoewel u alleen de uiteinden behandelt, houdt u uw haar vast zodat de olijfolie niet op uw kleding komt. Begin bij de hoofdhuid en masseer de olie tot het einde om je haar helemaal te conditioneren.

Conditioning

 1. Olijfolie kan helpen bij het verwijderen van hoofdluis, maar het is niet effectiever dan andere olie- of conditioneringsbehandelingen. Het is van cruciaal belang om de juiste kam te gebruiken en ervoor te zorgen dat je alle levende luizen en hun neten eruit haalt.

 2. Als u roos probeert te behandelen, houd er dan rekening mee dat dit vele oorzaken heeft, waaronder schimmel. Voor zover we weten, is er geen remedie voor roos, hoewel het gebruik van olijfolie je schilfers kan verminderen.

 3. Masseer olijfolie in je droge hoofdhuid en kam roosschilfers uit. Laat olijfolie in je haar en dek af met een douchemuts voor extra conditionering.

 4. Olijfolie kan helpen bij het verwijderen van hoofdluis, maar het is niet effectiever dan andere olie- of conditioneringsbehandelingen. Het is van cruciaal belang om de juiste kam te gebruiken en ervoor te zorgen dat je alle levende luizen en hun neten eruit haalt.

 5. Als u roos probeert te behandelen, houd er dan rekening mee dat dit vele oorzaken heeft, waaronder schimmel. Voor zover we weten, is er geen remedie voor roos, hoewel het gebruik van olijfolie je schilfers kan verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407