Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Olijfolieallergie: oorzaken en symptomen

Overzicht

 1. Olijven zijn een soort boomvruchten. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten.

 2. Olijven blijken een goede bron van vitamine E, K, D en A. Zwarte olijven bevatten veel ijzer, terwijl zowel groene als zwarte olijven een bron van koper en calcium zijn .

 3. Enkele andere voordelen zijn:

 4. De meeste olijven worden niet vers gegeten vanwege hun bitterheid. Ze zijn meestal genezen en gefermenteerd of geperst in olijfolie. Het vet van olijven wordt gewonnen om extra vergine olijfolie te maken, die bekend staat als een uitstekende olie om te koken. Olijfolie heeft ook veel gedocumenteerde huidvoordelen.

 5. Olijfolie- en olijfolieallergieën zijn zeldzaam, maar kunnen voorkomen. Je lichaam kan zelfs een allergie voor voedsel ontwikkelen.

 6. Voedselallergieën zijn de afgelopen tien jaar toegenomen en kinderen met voedselallergieën hebben een grotere kans op astma, eczeem en andere soorten allergieën.

 7. Een voedselallergie is een negatieve reactie op een voedingsmiddel uit het immuunsysteem van het lichaam. Het lichaam maakt het immunoglobuline E (IgE) -antilichaam aan als reactie op een voedingsmiddel. Als je het voedsel eet, bindt het aan het IgE-antilichaam. Chemicaliën zoals histamine komen vrij en er treedt een allergische reactie op.

Olijfallergie

 1. Olijffruitallergie komt wel voor, maar het is zeldzaam.

 2. De meest voorkomende allergie bij olijven is een seizoensgebonden pollenallergie. Degenen die wonen op plaatsen die olijfbomen cultiveren, kunnen een seizoensgebonden ademhalingsallergie voor olijfpollen ontwikkelen. Hoewel pollenallergie de meest voorkomende allergische reactie is, zijn er ook gevallen gemeld van contactdermatitis en voedselallergieën.

 3. Dit kan zijn omdat er 12 allergenen zijn geassocieerd met stuifmeel, terwijl slechts één allergeen is geassocieerd met het fruit.

 4. De olijffruit heeft meer kans op een allergische reactie dan olijfolie, omdat olijfolie minder eiwitten bevat. Er kunnen echter ook allergieën voor de olie ontstaan. Ernstige allergische reacties op olijffruit zijn zeldzaam en huidreacties komen niet vaak voor, maar zijn gedocumenteerd.

Symptomen van olijfolieallergie

 1. Er zijn veel symptomen die kunnen voortvloeien uit een allergische reactie op voedsel. De meeste symptomen van voedselallergieën verschijnen binnen ongeveer een uur.

 2. U kunt huidreacties, gastro-intestinale effecten of ademhalingssymptomen ervaren. De meest voorkomende symptomen van voedselallergie zijn ademhalingsproblemen en omvatten:

 3. Het is niet ongewoon om huidirritatie te ervaren. Symptomen zijn onder meer:

 4. Gastro-intestinale symptomen zijn onder meer buikpijn, diarree, misselijkheid en braken. In ernstige gevallen kan anafylaxie het gevolg zijn.

 5. Terwijl olijfolie een zeer gunstige olie voor de gezondheid van de huid kan zijn, zijn er andere gezonde alternatieven beschikbaar:

 6. Er zijn ook alternatieven voor olijfolie tijdens het koken:

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Als u vermoedt dat u allergisch bent voor olijven of olijfolie, gebruik dan geen olijfproducten en neem contact op met een arts. Als u een ernstige allergische reactie ervaart, zoals ademhalingsmoeilijkheden of anafylaxie, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Diagnose en behandeling

 1. Een veel voorkomende manier om te bepalen of u een olijfallergie of een andere voedselallergie heeft, is met een huidpriktest. De beste manier om een ​​allergische reactie op olijfolie of olijfolie te voorkomen, is om te voorkomen dat u de stof volledig consumeert.

Takeaway

 1. Hoewel olijfolie of allergie voor olijfolie zeldzaam is, is het mogelijk. Je hebt meer kans op een allergische reactie op olijfboompollen dan op de vrucht zelf.

 2. Als u een voedselallergie voor olijven ontwikkelt, kunt u het fruit het beste vermijden. Degenen die bijzonder gevoelig zijn voor olijven, kunnen ook allergisch zijn voor olijfolie. Er zijn vervangers voor olijfolie beschikbaar.

 3. Hoewel olijfolie of allergie voor olijfolie zeldzaam is, is het mogelijk. Je hebt meer kans op een allergische reactie op olijfboompollen dan op de vrucht zelf.

 4. Als u een voedselallergie voor olijven ontwikkelt, kunt u het fruit het beste vermijden. Degenen die bijzonder gevoelig zijn voor olijven, kunnen ook allergisch zijn voor olijfolie. Er zijn vervangers voor olijfolie beschikbaar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407