Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Omnivoor dieet

Fat

 1. Een omnivoor dieet omvat zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Het is het meest voorkomende dieet bij mensen, en veel andere dieren zijn ook alleseters, waaronder veel beren, vogels, knaagdieren en andere kleine zoogdieren. Er is een breed scala aan omnivore diëten, dus generalisaties zijn moeilijk te maken. Een uitgebalanceerd omnivoor dieet biedt echter alle noodzakelijke voedingsstoffen en draagt ​​bij aan de gezondheid.

Voordelen

 1. Een omnivoor dieet met gezond, gezond voedsel biedt voordelen voor zowel vlees als planten. Mager vlees levert eiwitten, B-vitamines, vitamine E en mineralen zoals magnesium, ijzer en zink. Bovendien merkt MyPyramid.gov op dat de vitamines en mineralen in plantaardig voedsel kunnen helpen beschermen tegen obesitas en aandoeningen zoals hartaandoeningen, beroertes, nierstenen, botverlies, diabetes en kanker kunnen bestrijden. Verder meldt het "American Journal of Clinical Nutrition" in een onderzoek uit 1999 dat deelnemers die een omnivoor dieet volgden en deelnamen aan krachttraining meer vetvrije spiermassa kregen dan vegetariërs die aan dezelfde oefeningen deelnamen.

Features

 1. Vanwege de grote variatie tussen de omnivoore diëten, is er geen standaard dieetplan dat de meeste mensen volgen. Sommige alleseters zijn voornamelijk vleesetende en hebben vlees bij elke maaltijd; anderen volgen een "flexitair" dieet en eten slechts zelden vlees. In de meest gebalanceerde omnivoore eetplannen bevatten maaltijden en snacks voedingsmiddelen uit alle vijf de belangrijkste groepen: zuivelproducten, eiwitrijke voedingsmiddelen, fruit, groenten en granen.

Nutrition

 1. Hoewel alleseters die een uitgebalanceerd dieet volgen, een grote kans hebben om al hun essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen via het voedsel dat ze regelmatig eten, is het toch belangrijk om rekening te houden met voedingsproblemen. Het beperken van potentieel schadelijke voedingsstoffen zoals natrium, cholesterol, transvet, verzadigd vet en toegevoegde suiker kan helpen het risico op cardiovasculaire en andere degeneratieve ziekten te verminderen.

Foods

 1. Volgens Dr. John McArdle en de Vegetarian Resource Group kunnen omnivoren worden omschreven als opportunistische feeders, wat betekent dat ze eten wat beschikbaar is. Voor mensen omvatten dergelijke voedingsmiddelen vaak gemaksproducten en bewerkte producten. Gezondere alternatieven zijn hele voedingsmiddelen, inclusief vleesopties zoals kalkoen, kip, mager vlees, vis, magere rundergehakt en varkensvlees. Zuivelproducten en eieren zijn ook inbegrepen. Plantaardig voedsel dat uitstekende voedingsvoordelen biedt, is onder andere volle granen en alle soorten vers fruit en groenten.

Overwegingen

 1. Ondanks de potentiële voordelen, garandeert het volgen van een omnivoor dieet geen verbeterde gezondheid of optimale voeding. Voordat u een nieuw dieetplan aanneemt, moet u met een arts over de details praten. Goed eten als een alleseter houdt balans, matiging en bewuste voeding in.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407