Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


One Workout Vs. Verschillende korte trainingen

Hoe ze vergelijken

 1. Als het gaat om oefening, is het vaak een van de belangrijkste obstakels om de tijd te vinden om dit te laten gebeuren. Met werk, gezinsverplichtingen, school, sociale verplichtingen en al het andere dat het leven op je pad komt, lijkt het een onmogelijke 60 minuten tijd in je dag te slaan.

 2. Maar wat als je nog steeds veel voordelen zou kunnen krijgen door verschillende kleine trainingen gedurende de dag te doen? Zou je het proberen?

Aanbevolen hoeveelheid oefening

 1. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt aan dat volwassenen wekelijks minimaal 150 minuten aerobe activiteit van matige intensiteit krijgen. Voor extra gezondheidsvoordelen, dat aantal tot 300 minuten per week.

 2. Dat is ergens tussen de 30 en 40 minuten training op de meeste, zo niet alle dagen van de week. Om wat tijd te besparen, geeft de CDC je de optie om elke week 75 minuten krachtige aërobe activiteit te doen. Ook aanbevolen zijn twee dagen per week krachttraining met een focus op totale lichaamstrainingen die alle belangrijke spiergroepen omvatten.

 3. Als het idee om elke dag zoveel tijd te vinden om te trainen in paniek raakt, overweeg dan dit: een onderzoeksartikel gepubliceerd door PloSOne in 2016 ontdekte dat het zweten in een 10- minuuttraining die ten minste één minuut met een hoge intensiteit omvat, kan vergelijkbare voordelen hebben als een langere training met een matige intensiteit.

Kleine trainingen gedurende de dag

 1. Als je moeite hebt om je 60 minuten indoor cycling-klasse te halen, gooi dan niet de handdoek in de ring en geef de oefening helemaal op. In plaats van je fitness af te schaffen, kun je overwegen om de hele dag door kleine workouts te plannen.

 2. Door de hele dag te trainen kun je kortere oefeningen doen zonder het gevoel te hebben dat je moet kiezen tussen je gezondheid en andere verantwoordelijkheden. Om het meeste waar voor je geld te krijgen, meng je in elk tijdsblok van 15 minuten een paar minuten van intensievere periodes van activiteit.

Voorbeeld van kleine training

 1. Maak een wandeling van 15 minuten tijdens je lunchpauze, maar neem twee minuten beweging met een krachtige intensiteit of sneller dan je normale tempo, gevolgd door een wandeling van 15 minuten na het werk. Deze uitbarstingen van krachtige activiteit vallen onder de categorie van intensieve intervaltraining of HIIT.

 2. Door afwisselend gemiddelde en hoge intensiteitsintervallen in een workout af te wisselen, kunt u calorieën verbranden en uw cardiorespiratoire fitheid verbeteren in de helft van de tijd van trage cardiale cardio.

Een mini-workout structureren

 1. Of je nu aan het werk bent, thuis of aan de zijlijn staat te kijken hoe je kinderen voetballen, een training van 15 minuten is goed te doen, bijvoorbeeld:

 2. Je kunt ook meerdere kleine sets oefeningen gedurende de dag proberen uit te voeren. Voer elk van een keer per dag op verschillende tijdstippen uit:

 3. Of je nu aan het werk bent, thuis of aan de zijlijn staat te kijken hoe je kinderen voetballen, een training van 15 minuten is goed te doen, bijvoorbeeld:

 4. Je kunt ook meerdere kleine sets oefeningen gedurende de dag proberen uit te voeren. Voer elk van een keer per dag op verschillende tijdstippen uit:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407