Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ongemak met gember en blaas

Behandelingen

 1. De blaas is een hol orgaan in de onderbuik dat helpt urine op te slaan. Verschillende aandoeningen, zoals incontinentie, blaasontstekingen, blaaskanker en cystitis, kunnen de werking van het orgaan beïnvloeden en tot blaasongemak leiden. Uw arts kan medicijnen of een operatie voorschrijven om uw aandoening te behandelen. De rol van supplementen en natuurlijke voedingsmiddelen zoals gember bij het omgaan met blaasziekten is onduidelijk. Praat met een arts voordat je gember of supplementen gebruikt.

Ginger

 1. Gember is de geknoopte, dikke ondergrondse stengel van de Zingiber officinale plant. Het is in veel culturen over de hele wereld als voedsel en specerij gebruikt. Het bevat ook vluchtige oliën en fenolische verbindingen zoals gingerolen en shagoals, die het een enorme medicinale waarde geven en helpen bij de behandeling van een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder ochtendmisselijkheid, misselijkheid, braken en ontsteking. Gember is verkrijgbaar als verse of gedroogde wortels en als capsules, tabletten, oliën en tincturen. De dosis is echter verschillend bij verschillende mensen. Uw arts kan u advies geven over de juiste dosis en vorm, op basis van uw leeftijd en algehele gezondheid.

Blaasongemak

 1. Gember kan beschermende effecten uitoefenen op chemisch geïnduceerde blaaskanker in diermodellen, volgens een studie gepubliceerd in het novembernummer van het "World Journal of Urology." Een andere studie in het maart-april 2009 nummer van het "Indian Journal of Pharmaceutical Sciences" onthult dat ethanol-extracten van gember significante antibacteriële activiteit vertonen tegen Escherichia coli, die vaak urineweg- en blaasinfecties veroorzaakt.

 2. Uit een studie uit oktober 2006 in de "Environmental and Molecular Mutagenesis" blijkt echter dat gember de vorming van blaastumoren in diermodellen die worden blootgesteld aan kankerverwekkende chemicaliën niet voorkomt. Merk op dat de voordelen van gember alleen bij proefdieren zijn bewezen en dat meer onderzoek en klinische proeven nodig zijn voordat het bestaande medicijnen voor blaasaandoeningen kan vervangen.

Bijwerkingen

 1. Gember wordt al eeuwen in voedsel gebruikt en wordt in gematigde hoeveelheden als veilig beschouwd. Hoge doses kunnen echter leiden tot brandend maagzuur, diarree en irritatie van de mond. Personen met bloedingsstoornissen en galstenen mogen gember alleen gebruiken onder toezicht van een arts, merkt het University of Maryland Medical Center op. Gembersupplementen kunnen ook bepaalde anticoagulantia verstoren.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Gember en zijn supplementen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste natuurvoedingswinkels, maar u moet met een arts praten voordat u ze gebruikt. Ook regelt de Food and Drug Administration de productie van gember-supplementen in de Verenigde Staten niet. Zorg ervoor dat het product dat u van plan bent te gebruiken, op veiligheid en werkzaamheid is getest door de U.S. Pharmacopeial Convention of een ander onafhankelijk klinisch laboratorium.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c