Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Onmogelijke Hamburger: is het goed of slecht voor u?

 1. De Impossible Burger, die opduikt op populaire sociale mediaplatforms en restaurantmenu's in het hele land, heeft een smaak, textuur, aroma en uiterlijk bijna identiek aan een gewone hamburger, maar met een plantaardige en milieuvriendelijke draai.

 2. Bijna elke recente recensie van Impossible Burger is lovend over de schokkende en schijnbaar "onmogelijke" overeenkomsten met echt vlees, waardoor het zijn unieke naam heeft gekregen. Naast het leveren van een heerlijke vleesachtige smaak, biedt het ook een enorme voorsprong als het gaat om voeding en gebruikt het aanzienlijk minder water, land en hulpbronnen dan gewoon vlees om de impact op het milieu te minimaliseren.

 3. Het hoofdbestanddeel dat verantwoordelijk is voor zijn uitgesproken smaak en textuur is echter sinds de release veel controversieel geweest. Hoewel organisaties zoals de Food and Drug Administration sindsdien hebben erkend dat het over het algemeen veilig is voor consumptie, maken anderen zich zorgen over het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen en het gebrek aan langetermijnstudies over de veiligheid ervan.

 4. Dus wat is een plantaardige burger? Is de onmogelijke hamburger vegetarisch? En nog belangrijker, is het goed of slecht voor uw gezondheid? Hier is alles wat je moet weten over dit controversiële nieuwe ingrediënt, plus waar je het kunt proberen om zelf te proeven.

Wat is de onmogelijke hamburger?

 1. Oorspronkelijk opgericht door Patrick O. Brown, MD, PhD, is Impossible Foods een startup bedrijf uit Silicon Valley dat een missie heeft om duurzaamheid in het wereldwijde voedselsysteem te bevorderen. Hun eerste product, de Impossible Burger, is een populaire vleesvervanger die in restaurants in het hele land is opgekomen.

 2. Gedurende vijf jaar waren onderzoekers van Impossible Foods toegewijd aan het bestuderen van vlees op moleculair niveau en probeerden ze precies te leren wat het zijn unieke smaak, textuur, smaak en aroma geeft. Dit leidde hen tot de ontdekking van soja-leghemoglobine, een plantaardig bestanddeel dat heem bevat en veel van de eigenschappen van gewoon vlees kan nabootsen.

 3. Naast dat het qua smaak en textuur vergelijkbaar is met gewoon vlees, heeft de Impossible Burger ook een soortgelijk voedingsprofiel en is het ongelooflijk milieuvriendelijk. Volgens het bedrijf gebruikt de Impossible Burger ongeveer 5 procent van het land en 25 procent van het water als hamburgers gemaakt van koeien. Dat niet alleen, maar het produceert ook ongeveer 1/8 van de uitstoot van broeikasgassen, waardoor vervuiling wordt voorkomen en het milieu schoon blijft.

Onmogelijke hamburgeringrediënten

 1. Bekijk de lijst met ingrediënten van Impossible Burger en u zult waarschijnlijk enkele bekende namen ontdekken, plus enkele die u misschien niet herkent. Hoewel het een plantaardige burger is, bevat het wel ingrediënten zoals smaakstoffen, vetten en bindmiddelen, die allemaal helpen om zijn unieke smaak en textuur te krijgen.

 2. Het bevat ook soja-leghemoglobine, een ingrediënt dat voorkomt in de wortels van sojaboonplanten. Dit ingrediënt bevat ook heemijzer, een verbinding die ook voorkomt in vlees waarvan wordt gedacht dat het zijn kenmerkende hartige smaak krijgt.

 3. Hier is de volledige lijst met ingrediënten in de Impossible Burger:

 4. Voedingskundig gezien bevat de Impossible Burger een goede hoeveelheid eiwitten en vet. Het bevat ook veel belangrijke micronutriënten, waaronder thiamine, vitamine B12, niacine en zink.

 5. Een 3-ounce patty bevat ongeveer:

 6. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat de Impossible Burger ook een kleine hoeveelheid calcium en kalium.

Is de onmogelijke hamburger goed of slecht voor u?

 1. Sinds de release is er veel controverse rond de Impossible Burger en het geheime ingrediënt dat zijn kenmerkende smaak en kleur levert. Soja-leghemoglobine is afgeleid van de wortels van de sojaboonplant en bevat heem, een stof die ook in hoge concentraties in vlees voorkomt. De soja-leghemoglobine wordt gewonnen uit sojaboonwortels en ingebracht in een genetisch gemanipuleerde vorm van gist, die vervolgens wordt gefermenteerd, waardoor het zich kan vermenigvuldigen en groeien.

 2. Voorlopige studies hebben aangetoond dat soja-leghemoglobine waarschijnlijk veilig is, met één beoordeling in Molecular Food and Nutrition Research waarin wordt opgemerkt dat het "onwaarschijnlijk is dat het een onaanvaardbaar risico van allergeniciteit of toxiciteit voor consumenten oplevert." Het heeft ook de GRAS-status van de FDA bereikt, wat betekent dat het "algemeen wordt erkend als veilig" voor consumptie. Toch is meer onderzoek nodig om te evalueren hoe soja-leghemoglobine de gezondheid op de lange termijn kan beïnvloeden.

 3. Veel mensen maken zich echter ook zorgen over genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid. Sommigen kiezen er in het bijzonder voor om GGO's te vermijden vanwege zorgen over voedselallergieën, antibioticaresistentie, toxiciteit en andere potentiële gezondheidsproblemen zoals kanker.

 4. Bovendien vragen veel mensen zich af: zijn onmogelijke burgers glutenvrij? Helaas is de Impossible Burger niet geschikt voor mensen met coeliakie of een gevoeligheid voor gluten omdat het getextureerde tarwe-eiwit bevat. Getextureerde tarwe-eiwit is een ingrediënt dat soms aan vegetarische producten wordt toegevoegd om een ​​meer vleesachtige textuur te creëren, die voor de meeste mensen zonder problemen kan worden verteerd. Als u echter een glutenvrij dieet volgt, is het het beste om in plaats daarvan te kiezen voor ander plantaardig eiwitvoer om de consumptie van gluten te minimaliseren.

 5. In vergelijking met gewone hamburgers is het voedingsprofiel van de Impossible Burger vergelijkbaar qua calorieën, vet en eiwitgehalte. Het is ook verrijkt met verschillende belangrijke micronutriënten en bevat meer thiamine, vitamine B12, niacine en ijzer. Veel van deze voedingsstoffen ontbreken vaak in het standaard veganistische of vegetarische dieet, dus een portie of twee kan helpen om voedingstekorten te voorkomen en een betere gezondheid te bevorderen.

 6. Houd er echter rekening mee dat de Impossible Burger ook veel natrium bevat. Het verlagen van de natriuminname wordt vaak aanbevolen om de bloeddruk bij mensen met hypertensie te helpen beheersen. Verhoogd natriumverbruik kan ook worden geassocieerd met een hoger risico op maagkanker en verhoogde calciumuitscheiding, wat kan leiden tot botverlies en osteoporose.

Waar vind je de onmogelijke hamburger

 1. Dus hoe kun je een onmogelijke hamburger in handen krijgen om het zelf te proberen? Vanaf nu kun je de Impossible Burger niet vinden bij Whole Foods of in de schappen van je plaatselijke supermarkt. Dit komt omdat het, ondanks zijn GRAS-status, nog steeds niet beschikbaar is in de winkels totdat het de FDA-goedkeuring heeft gekregen om ongekookt te worden verkocht.

 2. In plaats daarvan vindt u de onmogelijke hamburger in veel restaurants, vaak vermeld naast andere hamburgers of in het vegetarische gedeelte van het menu. Een complete lijst met locaties waar de Impossible Burger beschikbaar is, is ook direct op hun website te vinden.

 3. Hoeveel kost een onmogelijke hamburger? De prijs kan sterk variëren, afhankelijk van waar u het koopt; fastfoodketens zoals White Castle dragen nu de Impossible Burger voor slechts $ 2 per stuk, maar het is ook te vinden in vele andere cafés, bars en restaurants in het hele land.

 4. Over het algemeen kan de onmogelijke hamburger de overgang naar een meer plantaardig dieet vergemakkelijken voor diegenen die willen bezuinigen op vleesconsumptie vanwege gezondheids- of milieukwesties. Het moet echter worden gecombineerd met een goed uitgebalanceerd dieet en andere plantaardige eiwitten zoals tempeh, natto, linzen, bonen en zaden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407