Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ontbijt om te eten om spiermassa te krijgen

Hoe houd je het gezond

 1. Het gezegde "ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag" is misschien niet helemaal waar, maar het ontbijt is zeker belangrijk als het gaat om het opbouwen van spieren. Een groot ontbijt boordevol eiwitten en complexe koolhydraten is een belangrijk kenmerk in elk spieropbouwend plan, volgens trainer Greg Merrit en sportwetenschapper Jim Stoppani. Pas uw ontbijt aan voor superwinsten in grootte en kracht.

Schudden en gaan

 1. Als je geen tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt, kan een supershake goed genoeg zijn, zegt trainer Nate Green. Groen suggereert het combineren van spinazie, bananen, amandelmelk, eiwitpoeder en een grote lepel amandel- of pindakaas in een blender. Voeg voor meer calorieën noten en zaden of wat notenolie toe, samen met meer fruit.

Begin met eieren

 1. Een enkel ei bevat ongeveer 6 gram hoogwaardige eiwitten - een essentieel onderdeel van het opbouwen van spieren - merkt diëtist Diane Welland op. Houd het simpel en serveer eieren roerei of gekookt met wat volkoren toast. Of maak een frittata met kaas en groenten, zoals champignons, paprika en asperges. Of zweep Eggs Benedict door eieren te pocheren en op te dienen op een Engelse muffin met spinazie, magere ham en Hollandaise-saus.

Geoptimaliseerd havermout

 1. Als u dacht dat havermout een saai ontbijtvoedsel was, denk er dan nog eens over na. Haver is een nietje in de voeding van veel bodybuilders, omdat ze langzaam verteerbare, complexe koolhydraten bieden, die helpen om het energieniveau hoog te houden. Een kopje droog havermout, dat ongeveer 2 kopjes gekookt maakt, bevat 307 spieropbouwende calorieën. Kook je haver met water of melk en verhoog het eiwit- en caloriegehalte door eiwitpoeder, pindakaas of gehakte pecannoten, cashewnoten of andere noten te mengen.

Basisinformatie over het ontbijt

 1. Experimenteer met recepten bij het ontbijt, maar zorg ervoor dat uw maaltijd eiwitten en koolhydraten bevat. Zorg ervoor dat je ontbijt aansluit bij de rest van je dagelijkse voeding. Je hebt volgens Stoppani elke dag ongeveer 20 calorieën per pond lichaamsgewicht nodig en deze calorieën moeten gelijkmatig over de dag worden verdeeld. Een persoon van 150 pond heeft bijvoorbeeld 3000 calorieën per dag nodig. Als je vijf maaltijden per dag eet, betekent dat elk 600 calorieën - dus een ontbijt met 600 calorieën is op zijn plaats.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407