Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ontbijtproducten om te eten met zure reflux

Opties voor timing

 1. Als u lijdt aan ernstige of frequente zure reflux, ook bekend als gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), kunt u worden geïnspireerd om uw dieet aan te passen. Het traditionele Amerikaanse ontbijt bevat verschillende items die symptomen kunnen veroorzaken. De tolerantie van iedereen voor voedsel is echter anders. In plaats van bepaalde items automatisch uit te sluiten, bevelen de richtlijnen van de American College of Gastroenterology uit 2013 een individuele aanpak aan - dat u zelf bepaalt welke voedingsmiddelen uw symptomen verergeren. Bepaalde keuzes hebben echter meer kans op zure reflux, en als je merkt dat traditionele ontbijtproducten je problemen bezorgen, heb je nog veel gezonde alternatieven.

Koffie, thee en melk

 1. Als u 's ochtends van koffie of thee houdt, hebt u misschien het geluk om deze te verdragen zonder symptomen van zure oprispingen. Deze dranken kunnen echter mogelijk de symptomen verergeren door de spierband te ontspannen die de onderste slokdarmsfincter of LES wordt genoemd, die dient als een barrièreklep tussen de slokdarm en de maag. Wanneer de LES ontspant, lekken zure spijsverteringssappen in de slokdarm, wat ontstekingen en irritatie veroorzaakt. Andere mogelijke triggers voor zure refluxsymptomen zijn muntthee, warme chocolademelk, andere dranken met cafeïne en dranken die alcohol bevatten. Kruidenthee kan een niet-irriterend alternatief zijn. De ontstekingsremmende voordelen van kamille kunnen bijvoorbeeld de pijn en irritatie van GERD helpen. Melk wordt meestal goed verdragen, hoewel magere of magere melk betere opties zijn dan volle melk. Alkalische voedingsmiddelen - inclusief plantaardige melk zoals amandel en soja - kunnen ook de zuurgraad van de maag verminderen, hoewel meer onderzoek nodig is om de effectiviteit van deze aanpak te bepalen.

Fruit and Juices

 1. Fruit en sappen zijn veelvoorkomende ontbijtkeuzes en, indien getolereerd, gezonde toevoegingen aan het ochtendmaal. Bepaalde soorten fruit en sappen worden echter als zuur beschouwd - zoals citrusvruchten en tomatensap - en het consumeren hiervan kan symptomen van zure reflux veroorzaken door een reeds ontstoken slokdarm te irriteren. Het zuur in deze voedingsmiddelen kan ook pepsine activeren, het enzym in maagvloeistoffen, dat verantwoordelijk is voor de afbraak van eiwitten. Elke pepsine die in de slokdarm wordt geactiveerd, kan de voering beschadigen. Daarom is het een goed idee om fruit of sappen te vermijden die uw symptomen verergeren. Appels, bananen, avocado's, watermeloen, meloen en peren zijn voorbeelden van lager zuur fruit dat mogelijk beter werkt.

Brood en granen

 1. Brood en ontbijtgranen zijn nietjes in de meeste ontbijtmaaltijden. In de regel worden deze voedingsmiddelen goed verdragen en verergeren ze de symptomen van zure terugvloeiing niet. Keuzes met een hoog vetgehalte, zoals croissants, donuts, zoete broodjes en muffins, kunnen het legen van de maag vertragen - en de inhoud van een volle maag heeft meer kans om terug te vloeien in de slokdarm. Vezelrijke ontbijtkeuzes, zoals volkorenbrood, volkoren Engelse muffins, zemelengraan of havermout zijn betere opties - ze zijn van nature vetarm en de vezel helpt voedsel sneller te verplaatsen door het spijsverteringsstelsel. Als u uw vezelinname snel verhoogt, kunt u tijdelijk meer gas en een opgeblazen gevoel krijgen, dus het is het beste om geleidelijk meer vezels in uw dieet op te nemen.

Ontbijtproteïnen

 1. Eiwitvoeding zoals eieren, kwark, pindakaas en ontbijtvlees zijn veel voorkomende ontbijtkeuzes. Vetrijke vleesproducten zoals spek of worst kunnen het legen van de maag vertragen, en dit kan zure reflux verergeren door de LES te ontspannen en de zuurproductie in de maag te verhogen. Eieren worden over het algemeen goed verdragen, maar kunnen het beste worden gekookt, gepocheerd of gekookt in een anti-aanbakpan met weinig of geen olie. Mager vlees opties omvatten Canadese bacon, ham en kalkoen- of kipworst. Overweeg ook plantaardige alternatieven zoals pindakaas of amandelboter, roerei zachte tofu, sojabaconreepjes en sojasauskoppelingen.

Overwegingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Zure reflux en GERD worden beheerd door een combinatie van medicamenteuze therapie en lifestlye-veranderingen. Hoewel geen enkel voedsel universeel beperkt is voor mensen met zure oprispingen, kunnen bepaalde dieetstrategieën de symptomen helpen verlichten. Afvallen is een effectieve manier om de symptomen van zure terugvloeiing te beheersen en zelfs te voorkomen, dus een slanker en gezonder ontbijt is een goede plek om te beginnen. Als voedsel of dranken uw zure reflux verergeren, overweeg dan om ze te beperken of te vermijden. Je kunt ook je symptomen minimaliseren door niet twee tot drie uur na het eten te gaan liggen. Eet ten slotte het ontbijt, omdat het overslaan van maaltijden ertoe kan leiden dat u later te veel eet - en een volle maag kan de symptomen verergeren. Als het niet goed wordt beheerd, kunnen zure reflux en GERD leiden tot ernstige complicaties, waaronder een risico op slokdarmkanker. Vertel het uw arts als zure reflux ernstige gevolgen heeft voor uw kwaliteit van leven, vooral als u borstpijn, chronische hoest of piepende ademhaling ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407