Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ontbijtsalade, de gezondere manier om uw dag te beginnen

Ga naar buiten

 1. 'S Ochtends salade eten is een zeldzaamheid in de Verenigde Staten - een landfanaat over spek, eieren en donuts. Maar vandaag pleiten steeds meer mensen voor ontbijtsalades: knapperige, kiemachtige, bevredigende salades die de dag beginnen met een dosis groenten in plaats van varkensvet en ahornsiroop.

 2. Salade eten als ontbijt is niet zo zeldzaam in andere landen, zoals Turkije of Israël, waar dips en salades op plantaardige basis deel uitmaken van een typisch ontbijtbeleg. En het lijkt erop dat Amerikanen eindelijk aanslaan: Kat Kinsman, hoofdredacteur bij Extra Crispy, schreef in 2017 over de gezondheidsvoordelen van ontbijtsalades, en Alison Roman heeft een recept voor een kater-ontbijtsalade in haar razend populaire kookboek, Dining In .

 3. Een ontbijtsalade kan vrijwel alles zijn wat u maar wilt, zolang het een goede mix van groenten bevat. Het is het ontbijt van de ontbijthater, de gezondheidsbewuste, coole neef van de Grand Slam van de Denny.

 4. Onderzoek is het erover eens: een ontbijt met weinig suiker en groenten bevat veel voedingsstoffen die de hersenen kunnen voeden, ons humeur kunnen stimuleren en de productiviteit op het werk kunnen verhogen.

Wat we 's morgens eten, heeft een diepgaand effect op ons humeur.

 1. "Als je een eenvoudig, koolhydraatrijk ontbijt zoals gebak of suikerachtige ontbijtgranen hebt, moet je lichaam harder werken om de voedingsstoffen te metaboliseren, die je fysiek en mentaal kunnen vertragen," zei Cassie Pisano, een geregistreerde diëtist in Denver, Colorado. "Voedingsmiddelen zoals eieren, volle granen en groenten bieden veel meer nuttige voedingsstoffen dan koolhydraten, stabiliseren uw bloedsuikerspiegel, verhogen de duur van uw verzadiging en geven u duurzame energie om u te helpen geconcentreerd te blijven."

 2. Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte, zoals zoete deegwaren of suikerhoudende granen, zijn gelinkt aan een slecht humeur en slechtere prestaties vanwege pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel.

 3. De eiwitten en vezels in groenten houden ons vol en gefocust en stabiliseren ons humeur. De toevoeging van een beetje Griekse yoghurt of een gekookt ei voegt wat extra eiwit toe, en een scheutje extra vergine olijfolie voegt hersen-gezond vet toe.

 4. Een ontbijtsalade kan ook "humeurbevorderende" voedingsstoffen zoals foliumzuur en vitamine B12 bevatten, te vinden in bladgroen, waardoor we ons gelukkiger kunnen voelen, hersennevel kunnen elimineren en mentale behendigheid en prestaties kunnen verbeteren .

 5. Houd er rekening mee dat veel van deze vitamines en mineralen oplosbaar zijn in vet, wat betekent dat uw salade wat vet nodig heeft om u te helpen bij het absorberen. En dat komt in de vorm van dressing.

Nog beter nieuws, volgens onderzoeken kan een salade in de ochtend een kater helpen schoppen.

 1. Roman's "Morning After Salad" is een mix van bladgroenten, overgebleven geroosterde groenten en een vloeibaar ei.

 2. "Ik beloof je dat je lichaam je zal bedanken voor deze heldere, groene reset," schreef Roman in Dining In. En ze heeft gelijk: groenten zijn veel beter in het genezen van een kater dan een vettig ontbijt.

 3. Dit is de reden: alcohol beschadigt onze maagwand, vertraagt ​​onze spijsvertering en een zwaar ontbijt maakt het probleem alleen maar erger. Het idee van het 'absorberen' van de alcohol de dag nadat we drinken is een ontkracht mythe, en studies zeggen dat we beter af zijn als we de avond ervoor vettig eten.

 4. De volgende ochtend gaat het meer om het aanvullen van verloren voedingsstoffen. En de beste manier om dat te doen? Groenten.

 5. Groenten zijn antioxiderende krachtpatsers en bevatten veel vitaminen en mineralen die we verliezen als we teveel drinken, waaronder magnesium, kalium en vitamine A, B, C, D, E en K. Sommige onderzoeken laat ook zien dat de katerreactie deels te wijten is aan een uitputting van bètacaroteen / vitamine A, en groenten kunnen onze winkels aanvullen en ons herstel versnellen. Een portie spinazie bevat bijvoorbeeld ongeveer 71 procent van onze aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A, en zoete aardappelen en wortelen bevatten meer dan 100 procent.

 6. Andere groenten, zoals asperges, zijn bijzonder nuttig: een onderzoek uit 2009 wees uit dat de enzymen in asperges kunnen helpen bij het metabolisme van alcohol en leverontgifting, en daadwerkelijk de kater symptomen kunnen verlichten. Bovendien bevatten groenten zoals komkommers, radijs en bloemkool tot 90 procent water, dus ze hydrateren ons letterlijk als we ze eten - versus natrium-zwaar voedsel dat ons verder kan uitdrogen.

Maar luister, ontbijtsalades zijn niet alleen gezond. Ze zijn heerlijk.

 1. Ontbijtsalade kan bijna elke gewenste vorm aannemen, of dat nu een sla op basis van sla is zoals Roman's of een salade op basis van yoghurt zoals dit recept - waar een goede vriend me jaren van heeft gemaakt geleden.

 2. Een volle lepel Griekse yoghurt met een beetje olijfolie is zeer bevredigend en gaat goed samen met knapperige groenten zoals komkommers, radijs en spruitjes die de frisse factor verhogen en u licht en behendig laten voelen.

 3. Als u zich geen ontbijt kunt voorstellen zonder een ei erop, wees dan niet bang: u kunt een gepocheerd, gekookt of gebakken ei toevoegen aan dit recept of aan een goede ontbijtsalade. (Roman beweert dat het nodig is.) Een beetje loopneus eigeel zal de greens bedekken en een super bevredigende dressing maken. Probeer dit recept van Free The Picnic hieronder.

Griekse yoghurtontbijtsalade

 1. Serveert: 1 (gemakkelijk verdubbelt)

 2. 1 kopje dun gesneden gemengde greens (boerenkool, sla, radicchio)

 3. 1 handvol spruiten (elk type)

 4. 1 kleine komkommer, gesneden of gehakt

 5. 2-3 radijsjes, gesneden of gehakt

 6. 1/2 avocado, geschild en gesneden

 7. 1 klein handvol kruiden zoals koriander, munt, basilicum of peterselie

 8. 1/4 kopje cherrytomaten (indien in het seizoen)

 9. 1/4 - 1/2 kopje gewone Griekse yoghurt

 10. 1/2 el olijfolie

 11. 1/2 citroen, voor het maken van sap

 12. Zout en peper

 13. Zonnebloem, hennep of sesamzaad (optioneel)

 14. Overgebleven geroosterde groenten zoals zoete aardappelen of bieten (optioneel)

 15. Zacht gekookt of gepocheerd ei (optioneel)

 16. Combineer de groenten in een kom. Maak het mooi; je zult er meer van genieten! Top met een volle lepel Griekse yoghurt, een scheutje citroensap en een scheutje olijfolie. Kruid royaal met zout en een paar soorten zwarte peper.

 17. Leg de optionele zaden, gekookte groenten of eieren erop als u deze gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407