Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ontstekingsremmend ontbijtvoedsel

Wat onderzoek zegt

 1. Ontsteking is een belangrijke onderliggende oorzaak van veel voorkomende chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en insulineresistentie, zo meldt het Institute for Biomedical Research Barcelona. Een gezond lichaamsgewicht handhaven, de blootstelling aan tabak beperken en sporten kan ontstekingen bestrijden. Bovendien kan het nuttigen van gezond ontstekingsremmend ontbijtvoedsel je dag goed beginnen.

Volle granen

 1. Hele granen zoals havermout, volkoren toast en granola hebben een lage glycemische belasting. Lage glycemische voedingsmiddelen veroorzaken niet de snelle stijging van bloedsuikers zoals voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zoals suikerachtig graan en witte toast. Volgens het februarinummer van "Current Opinion in Lipidology" kan het consumeren van een dieet met een lage glycemische index verhoogde systemische ontstekingsniveaus bij diabetici type 2 voorkomen.

Coffee

 1. Als u uw dag niet kunt beginnen zonder een warme kop Joe, zult u misschien blij zijn te horen dat koffie antioxidanten bevat die ontstekingen elimineren. Volgens een onderzoeksstudie met meer dan 10 duizend vrijwilligers en gepubliceerd in de "Clinical Chemistry and Laboratory Medicine" van juni 2010, wordt regelmatig koffieconsumptie geassocieerd met aanzienlijk lagere circulerende niveaus van een pro-inflammatoir eiwit genaamd C-reactief eiwit. Voeg geen volle melk en suiker aan je koffie toe om de ontstekingsremmende voordelen te behouden.

Berries

 1. Bijna elk fruit is een gezonde manier om uw dag te beginnen. Donker gekleurd fruit zoals bessen heeft echter de neiging om hogere concentraties van ontstekingsremmende verbindingen te hebben dan bleek fruit zoals bananen. Bessen zijn rijk aan unieke verbindingen die bekend staan ​​als cyclo-oxygenase-2-remmers die de "uit" schakelaar inschakelen voor een proces dat ontsteking bevordert, zegt James Joseph van Tufts University. Je kunt bessen aan fruitsalade toevoegen, ze mengen met havermout of over yoghurt en muesli gooien voor een smakelijke parfait.

Eieren

 1. Eierdooiers barsten van de krachtige antioxidantcholine. In onderzoek uitgevoerd door het India's Institute of Genomics and Integrative Biology en gepubliceerd in juli "Immunobiology", ontdekten onderzoekers dat choline ontstekingen in het hele lichaam verminderde bij een groep astmapatiënten. Als u een verhoogd cholesterol heeft, overweeg dan om de inname van uw eidooier te beperken, omdat deze cholesterolrijk zijn. Eieren kunnen worden gegeten voor het ontbijt in plantaardige omeletten of roerei met magere melk. Ze kunnen ook gekookt worden gegeten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407