Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Orange Roughy Vs. Tilapia Nutrition

Zelfgemaakte kippenbouillonbouillon consumeren

 1. Orange roughy en tilapia zijn beide witte vissen, hoewel er zeer belangrijke verschillen bestaan. Terwijl orange roughy een zeewatervis is, wordt tilapia in zoet water gevonden. De overgrote meerderheid van tilapia wordt gekweekt - het grootste deel van de tilapia die in de VS wordt verkocht, komt uit China of Midden-Amerika; oranje roughy wordt hoofdzakelijk gevist in diep water. Beide bieden een bereik van voedingswaarde.

Calorieën

 1. Een portie sinaasappel van ongeveer 60 gram bevat minder calorieën dan een portie tilapia van dezelfde grootte. Orange roughy bevat 178 calorieën versus de 223 calorieën in een portie tilapia. Dit is relatief laag, waardoor beide vissen een goede optie zijn voor je eetplan als je probeert af te vallen. Het Dieetkanaal beveelt aan om uw maaltijden te ontwikkelen met 300 tot 600 calorieën, afhankelijk van uw geslacht en de dagelijkse calorie-eisen, dus zorg ervoor dat u een portie oranje grof of tilapia met een groente en graan serveert om voldoende calorieën te consumeren.

Vetten

 1. Orange roughy bevat minder vetten dan tilapia - 1,53 gram vergeleken met 4,61 gram - hoewel beide weinig verzadigd vet bevatten, het "slechte" type vet. Orange roughy heeft 0,058 gram verzadigd vet per portie, terwijl tilapia 1.636 gram heeft. Je lichaam gebruikt vet om je huid gezond te houden, hormonen te produceren en je organen te beschermen, hoewel te veel vet eten je risico op obesitas en aanverwante medische aandoeningen verhoogt.

 2. Beide vissen bevatten goede vetten in de vorm van omega-3-vetzuren, hoewel tilapia, als de vettere vis, de duidelijke winnaar is. Een portie tilapia van 6 ounce bevat 480 milligram omega-3-vetzuren, vergeleken met 46 milligram in een portie orange roughy. De American Heart Association beveelt aan om elke week twee porties vis te consumeren - ze stellen voor om vis met meer vet in te nemen om de maximale hoeveelheid omega-3 te krijgen - om de voordelen voor het hart gezond te houden. Dit essentiële vet vermindert uw risico op het ontwikkelen van onregelmatige hartslagen en het kan ook helpen uw bloeddruk onder controle te houden.

Protein

 1. Oranje roughy en tilapia dienen als een rijke bron van eiwitten, hoewel tilapia iets meer biedt; tilapia heeft 45,5 gram per portie en oranje roughy heeft 38,9 gram per portie. Het eiwit in deze vissoorten wordt als compleet beschouwd, wat betekent dat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten. Onderzoek in het mei 2010 nummer van het "American Journal of Gastroenterology" geeft aan dat het eten van teveel eiwitten uit dierlijke bronnen, zoals tilapia en orange roughy, uw risico op het ontwikkelen van het prikkelbare darm syndroom als u een vrouw bent, dus wees zeker om uw consumptie van deze vis en andere vleeseiwitten waar nodig te beperken.

Vitaminen en mineralen

 1. Het opnemen van orange roughy en tilapia in uw dieet verhoogt uw seleniuminname - een portie tilapia van 6 ounce en orange roughy levert meer dan 100 procent van de aanbevolen inname. Het selenium in uw dieet is cruciaal voor de productie van antioxidanten, stoffen die uw organen en weefsels beschermen tegen schade door vrije radicalen. Beide vissen serveren ook een belangrijke portie vitamine B12. Tilapia bevat meer dan 100 procent en orange roughy heeft 30 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde. Deze vitamine bevordert de gezondheid van uw rode bloedcellen en zenuwcellen, en u hebt het nodig om DNA te produceren. Je lichaam kan vitamine B12 opslaan, dus het is belangrijk om je winkels op te bouwen

Overwegingen

 1. Zowel tilapia als orange roughy maken om verschillende redenen zorgen. Het Monterey Bay Aquarium beveelt aan om tilapia op te zoeken in de VS of Midden-Amerika - tilapia gekweekt in Chinese wateren vanwege vervuilingsproblemen. Orange roughy bevat veel kwik en verdient een "Eco Worst Choice" -beoordeling van het Environmental Defense Fund. Deze vis wordt routinematig gevangen via bodemtrawling, volgens het Monterey Bay Aquarium, dat habitats op de bodem van de oceaan kan beschadigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407