Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Oregano-olie voor verkoudheid en griep: onderzoek, veiligheid, methoden en dosering

Wat is oregano-olie?

 1. Oregano-olie is een kruidensupplement dat bekend staat om zijn antivirale, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het bevat verschillende potentieel genezende verbindingen, zoals carvacrol, thymol en terpinine.

 2. Mensen gebruiken het traditioneel voor de gezondheid van de luchtwegen en het is ook een populair alternatief geworden voor verkoudheids- en griepsymptomen.

 3. Je kunt het in de meeste natuurvoedingswinkels vinden als een tinctuur of softgelcapsule. Je kunt het ook kopen in de vorm van een zeer geconcentreerde aromatische, vluchtige (neigt te verdampen) etherische olie voor uitwendig gebruik en aromatherapie.

 4. Blijf lezen om meer te weten te komen over het onderzoek achter de voordelen van oregano-olie voor verkoudheids- en griepsymptomen en hoe u het veilig kunt gebruiken.

Wat zegt het onderzoek?

 1. Er zijn verschillende recente onderzoeken geweest naar de gezondheidsvoordelen van oregano-kruidenolie, en de meeste bevindingen zijn veelbelovend.

 2. Uit een onderzoek uit 2017 bleek dat oregano-olie, vooral uit de bladeren van een oregano-plant, sterke antioxiderende eigenschappen had. De onderzoekers zagen het traditionele gebruik van oregano-olie bij de behandeling van koorts en ademhalingssymptomen, die beide verband houden met griep.

 3. Uit laboratoriumonderzoek uit 2011 bleek dat oregano-olie zowel menselijke als dierlijke virussen in vitro kan remmen. De onderzoekers merkten op dat deze actie waarschijnlijk te wijten is aan carvacrol, een van de belangrijkste stoffen in oregano-olie. Terwijl carvacrol op zichzelf effectiever was tegen bepaalde virussen, was oregano-olie effectiever tegen ademhalingsvirussen, zoals griepvirussen.

 4. Deelnemers met infecties van de bovenste luchtwegen hebben in een onderzoek uit 2011 een keelspray met oregano-olie en verdunde essentiële oliën van eucalyptus, pepermunt en rozemarijn gebruikt. Ze gebruikten het vijf keer per dag gedurende drie dagen.

 5. Vergeleken met deelnemers in de placebogroep hadden degenen die de spray gebruikten, na 20 minuten minder symptomen van keelpijn, heesheid en hoest. Er was echter geen groot verschil in symptomen tussen de twee groepen na drie dagen behandeling. De onderzoekers merkten op dat dit te wijten zou kunnen zijn aan symptomen die van nature in beide groepen gedurende die drie dagen verbeterden.

 6. Bovendien bleek uit een klein onderzoek uit 2013 dat oregano-olie pijn bij ratten verminderde vanwege de pijnstillende effecten. Dit suggereert dat oregano-olie mogelijk meer pijnlijke griepsymptomen kan helpen, zoals lichaamspijnen of een zere keel, maar grotere studies bij mensen zijn nodig.

Is het veilig?

 1. Oregano-olie is over het algemeen veilig in gebruik, maar het kan enkele bijwerkingen hebben.

 2. Gebruik het niet als u allergisch bent voor munt, salie, basilicum of lavendel. Als u allergisch bent voor een van deze, bent u waarschijnlijk ook allergisch voor oregano.

 3. Gebruik geen oregano-olie als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

 4. Praat met uw kinderarts voordat u het op een kind gebruikt.

 5. Neem geen oregano-olie als u een bloedingsstoornis heeft of medicijnen gebruikt die de bloedstolling beïnvloeden.

 6. Zelfs als u geen allergie heeft, kan het gebruik van oregano-olie veroorzaken:

 7. Lees meer over de bijwerkingen van oregano-olie en wanneer u een arts moet raadplegen.

Hoe gebruik ik het?

 1. Er zijn verschillende manieren om oregano-olie te gebruiken.

 2. Neem nooit etherische oliën in. In plaats daarvan:

 3. Meer informatie over het gebruik van etherische oliën voor de griep.

 4. U kunt ook zoeken naar een oregano-oliectuur, die geen vluchtige etherische olie is en veilig oraal kan worden ingenomen. Het wordt ook een kruidenolie genoemd. Volg de doseringsinstructies op de fles.

 5. Als alternatief kunt u tot 150 milligram oregano kruidenolie in capsulevorm nemen. U kunt dit bedrag ook verdelen in drie tot vier doses en het gedurende de dag innemen.

 6. Ongeacht waarom u oregano-olie gebruikt, zorg ervoor dat u elke drie weken gebruik ten minste een week lang pauze neemt.

 7. Oregano-olie is een krachtige stof, dus het is het beste om met de kleinst mogelijke dosis te beginnen om te zien hoe uw lichaam reageert. Je kunt de hoeveelheid die je neemt langzaam verhogen zodra je ziet hoe je lichaam reageert.

 8. Zorg ervoor dat u niet meer neemt dan het aanbevolen bedrag dat op de verpakking staat vermeld. Houd er ook rekening mee dat de aanbevolen doses van fabrikant tot fabrikant kunnen verschillen.

De onderste regel

 1. Oregano-olie heeft verschillende gezondheidsvoordelen die door onderzoek worden ondersteund, hoewel grotere studies nodig zijn om volledig te begrijpen hoe het werkt.

 2. Als u merkt dat u verkouden bent of verkouden bent, probeer dan oregano kruidenolie voor verlichting. Zorg er alleen voor dat u de aanbevolen dosis niet overschrijdt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407