Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pancake Nutritional Facts

Vitaminen en mineralen

 1. Omdat het primaire ingrediënt in pannenkoeken bloem is, vormen koolhydraten het grootste deel van de calorieën in pannenkoeken. De opname van eieren, karnemelk en olie draagt ​​bij aan een onbeduidende hoeveelheid vet en eiwitten. Voedingswaarde-informatie wordt verstrekt voor gewone pannenkoeken met een diameter van 6 inch. De toevoeging van aanvullende ingrediënten, zoals chocoladeschilfers, vers fruit, boter en siroop, kan echter de voedingswaarde van de pannenkoek aanzienlijk beïnvloeden.

Calorieën

 1. Volgens het USDA Nutrient Data Laboratory bevat een pannenkoek 149 calorieën. Zesenzeventig procent van die calorieën is afkomstig van koolhydraten, 11 procent is afkomstig van eiwitten en de resterende 13 procent bestaat uit calorieën die zijn afgeleid van vet. Omdat de gemiddelde Amerikaan de voorkeur geeft aan pannenkoeken met stroop en boter, moet dit ook in de vergelijking worden verwerkt. Een pannenkoek met 2 el. siroop en 2 el. van boter doet het aantal calorieën stijgen tot 355. De calorieën uit koolhydraten en eiwitten zijn verlaagd, terwijl de calorieën uit vet zijn gestegen tot 34 procent.

Koolhydraten Fiber

 1. Het koolhydraatgehalte van één pannenkoek is hoog en het vezelgehalte is laag. Een pannenkoek heeft 28,26 g koolhydraten en 1 g vezels. Hoewel het vezelgehalte laag is, kunnen pannenkoekrecepten worden gewijzigd om de vezel te verhogen. Door een paar eetlepels chiazaad of lijnzaad toe te voegen, krijgen de pannenkoeken een vezelboost. Bovendien vormen volkoren pannenkoeken een geschikt alternatief voor gewone pannenkoeken - een volkoren pannenkoek bevat 3,6 g vezels.

Eiwitvet

 1. Eén pannenkoek heeft 4 g eiwit en 1,9 g vet. Hoewel deze aantallen laag lijken, kiezen veel mensen ervoor om twee of drie pannenkoeken tegelijk te eten, waarbij ze de hoeveelheid eiwit en vet verdubbelen of verdrievoudigen. Als echter één pannenkoek voldoende is, overweeg dan om een ​​kant van eieren aan het gerecht toe te voegen om een ​​voldoende inname van eiwitten te krijgen. Om meer eiwitten en gezonde vetten in het ontbijt op te nemen, kunt u overwegen boter, die rijk is aan verzadigde vetten met slagaderen, te ruilen met amandelboter. [! 3408 => 1130 = 5!

Mineralen Vitaminen

 1. Pannenkoeken zijn rijk aan mineralen en vitamines - in het bijzonder fosfor, selenium en B-vitamines. Eén pannenkoek voldoet aan 37 procent van de dagelijkse hoeveelheid fosfor en 19 procent aan de dagelijkse hoeveelheid selenium. Fosfor is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden, terwijl selenium een ​​soort antioxidant is die voorkomt dat vrije radicalen cellulaire schade aan uw lichaam veroorzaken. B-vitamines, zoals riboflavine en thiamine, bevorderen een gezond zenuwstelsel en stimuleren de productie van rode bloedcellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407