Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pannen versus grillen

Meer over MyPlate

 1. Een kookmethode veroorzaakt unieke chemische reacties in voedsel en geeft zo bepaalde smaken aan uw maaltijd. Hoewel veel mensen zweren dat er geen betere manier is om vlees te koken dan om te grillen, heb je waarschijnlijk meer vlees gebakken dan je hebt gegrild. Gezondheidsoverwegingen, gebruiksgemak, flexibiliteit in het type koken dat nodig is en andere overwegingen maken de beslissing om uw T-bone, kipfilet of varkenskotelet te bakken of grillen een kwestie van praktische en persoonlijke keuze.

Gezondheid

 1. Zowel grillen als braden houden potentiële gezondheidsrisico's in, afhankelijk van hoe u grilt en frituurt. Op het eerste gezicht lijkt frituren minder gezond. Gewoonlijk voeg je boter of olie aan de pan toe en kookt je eten in het extra vet dat in de pan wordt vrijgegeven. De hoeveelheid vet die u in de grill maar niet in de pan afvoert, vertegenwoordigt echter een relatief klein percentage van het totale vetgehalte in uw vlees. Verder veroorzaakt de interactie van eiwitten met intense hitte tijdens het grillen de vorming van carcinogene verbindingen die heterocyclische aminen worden genoemd. Consumptie van HCA's is in verband gebracht met kanker - in het bijzonder met darm- en maagkanker, meldt MSNBC.com. Verkoold vlees, goed gekookt vlees en rook van vetverbranding verhogen HCA's. Volgens MSNBC.com kan routinematige consumptie van HCA's het risico op darmkanker twee tot vijf keer verhogen en het risico op borstkanker verdubbelen of verdrievoudigen. Het koken van vlees op een lagere temperatuur, of u het nu bakt of grilt, verlaagt het aantal HCA's.

Flavor

 1. Zowel frituren als grillen zorgen voor smaak in vlees door een hoog vuur op eiwitten toe te passen, wat Maillard-reacties veroorzaakt. Deze chemische interacties tussen de eiwitten en suikers creëren honderden verbindingen met verschillende smaken, waardoor vlees een rijke, complexe smaak krijgt. Extra smaak door grillen komt uit twee bronnen. Houtskoolbriketten zijn gemaakt van hardhout en voedsel absorbeert de rokerige houtsmaak tijdens het grillen. Zowel bij houtskool als bij het grillen op gas, roken en vlammen ontstaan ​​door druipend vet, verkruimelt het vlees en geeft het vlees een rokerige smaak. Vetverbranding verhoogt echter het HCA-gehalte van uw voedsel, dus deze smaak heeft een prijs.

Convenience

 1. Regen of zonneschijn, dag en nacht, u kunt snel en gemakkelijk voedsel bakken in het comfort en gemak van uw keuken. Voor de meeste mensen gebeurt grillen buiten, weg van uw koelkast, keuken en kookbenodigdheden. Met houtskoolgrillen heb je het extra ongemak van het bereiden van de kolen.

Flexibiliteit

 1. Elke methode biedt een vorm van flexibiliteit die de andere niet biedt. U kunt indirecte verwarmingsmethoden gebruiken, zoals het uitschakelen van secundaire gasbranders of het verdelen van uw houtskool over slechts de helft van de grill, zodat u grote stukken vlees op de grill kunt roosteren. Aan de andere kant creëert het frituren van vlees in een koekenpan een gemakkelijke startplaats voor andere kookmethoden. Je kunt een biefstuk of braadstuk bruin maken en dan eenvoudig wijn of bouillon toevoegen aan de koekenpan, deze afdekken met een goed passend deksel, het vuur verlagen en langzaam een ​​taaie stuk vlees koken tot het zacht is. Je kunt ook een biefstuk dat je in een koekenpan van gietijzer hebt gebruind, rechtstreeks in een medium hete oven, koekenpan en zo overbrengen om je aangebraden vlees voorzichtig af te maken.

Andere overwegingen

 1. Elke methode heeft extra voordelen. Frituren geeft je een mate van temperatuurregeling die grillen meestal niet doet. Aan de andere kant geeft grillen je de mogelijkheid om extra tijd buitenshuis door te brengen en, omdat het vaak voorkomt bij sociale buitenevenementen, geeft grillen de kok wat tijd om zich te mengen met gasten in plaats van eenzaam waakzaam te moeten zijn aan het fornuis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407