Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Paraffine: gebruik, voordelen, risico's, hoe en meer

Wat is paraffinewas?

 1. Paraffinewas is een witte of kleurloze zachte, vaste was. Het is gemaakt van verzadigde koolwaterstoffen.

 2. Het wordt vaak gebruikt in huidverzachtende salon- en spabehandelingen op de handen, nagelriemen en voeten omdat het kleurloos, smaakloos en geurloos is. Het kan ook worden gebruikt om pijnlijke gewrichten en spieren te verlichten.

 3. Paraffinewas heeft ook veel andere toepassingen. Het wordt vaak gebruikt als smering, elektrische isolatie en om kaarsen en kleurpotloden te maken.

 4. Lees verder voor meer informatie over het gebruik, de voordelen en de bijwerkingen van paraffine.

Wat zijn de voordelen van paraffinewas?

 1. Paraffine heeft cosmetische en therapeutische voordelen.

 2. Cosmetisch wordt paraffine vaak op de handen en voeten aangebracht. De wax is een natuurlijk verzachtend middel dat de huid soepel en zacht maakt. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, voegt het vocht toe en blijft het het vochtgehalte van de huid verhogen nadat de behandeling is voltooid.

 3. Het kan ook helpen bij het openen van poriën en het verwijderen van dode huidcellen. Dat kan helpen om de huid frisser te maken en gladder aan te voelen.

 4. Paraffinewas kan worden gebruikt om pijn in de handen van mensen te verlichten met:

 5. Het werkt als een vorm van warmtetherapie en kan de bloedstroom verbeteren, spieren ontspannen en de stijfheid van de gewrichten verminderen. Paraffine kan ook spierspasmen en ontstekingen minimaliseren en verstuikingen behandelen.

Zijn er bijwerkingen?

 1. Paraffinewas wordt getest in een laboratorium om te controleren of het veilig en hygiënisch op het lichaam is te gebruiken. Het is volledig natuurlijk en heeft een laag smeltpunt, wat betekent dat het gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht bij een temperatuur die laag genoeg is om geen brandwonden of blaren te veroorzaken.

 2. Als u echter een zeer gevoelige huid hebt, kan paraffine uitslag veroorzaken. Warmte-uitslag resulteert in kleine rode bultjes op de huid die jeuken en ongemakkelijk kunnen zijn.

 3. Gebruik geen paraffinewas als u:

 4. Als u een chemische gevoeligheid heeft, kunt u lichte zwelling of puistjes ontwikkelen door de wasbehandeling. Dat komt omdat paraffine afkomstig is van aardolieproducten.

 5. Als u thuis een paraffinewasbehandeling uitvoert, zorg er dan voor dat u de wax niet te veel verwarmt, omdat deze vlam kan vatten. Het mag niet meer zijn dan 125degF (51.7degC) wanneer u met uw behandeling begint.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

 1. Sommige salons en spa's bieden mogelijk een paraffinewasbad als onderdeel van hun manicures en pedicures, maar de meeste bieden het ook als afzonderlijke behandeling aan.

 2. De kosten van een paraffinewasbehandeling verschillen sterk per salon, vanaf ongeveer $ 15. Het duurt meestal ongeveer 30 minuten.

Hoe het thuis te gebruiken

 1. U kunt een paraffinewasbehandeling krijgen in een nagelsalon of spa, maar u kunt het ook thuis doen. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om de maximale voordelen van de behandeling te krijgen.

 2. Voor een thuisbehandeling hebt u de volgende benodigdheden nodig:

 3. U kunt ook een draagbaar paraffinewasbad kopen om thuis te gebruiken. Deze apparaten helpen het aantal benodigdheden dat u nodig hebt te verminderen en veel van hen worden geleverd met paraffinewas.

 4. Als u een paraffinewasbad gebruikt, volgt u de instructies die bij uw machine zijn geleverd.

 5. De eenvoudigste manier om paraffine thuis te smelten, is door een dubbele boiler te gebruiken. Als je nagellak hebt, verwijder deze dan voordat je het proces start. Was uw handen goed en droog ze af met een pluisvrije handdoek.

 6. De was smelten:

 7. Zodra de wax is voorbereid, is deze klaar voor gebruik. Toepassen:

 8. Nadat je minstens 10 lagen was op je hand of voet hebt aangebracht, doe je daar een grote plastic zak over. Plaats het vervolgens in een ovenwant of wikkel het in een handdoek gedurende 15 tot 20 minuten.

 9. Haal na 15 tot 20 minuten uw hand uit de handschoen of de handdoek en de plastic zak. Gebruik zacht weefsel om de wasresten van uw huid te verwijderen. Breng een vochtinbrengende crème aan op je hele hand.

 10. Als u klaar bent met uw behandeling, dek de paraffine dan af en bewaar deze op een veilige plaats voor uw volgende behandeling.

De afhaalmaaltijden

 1. Een behandeling met paraffinewas heeft vele esthetische voordelen en kan ook verlichting bieden voor mensen met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. Je kunt betalen om het in een nagelsalon of spa te doen of je kunt het thuis doen, als je de juiste apparatuur hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407