Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pasta frituren

Iron

 1. Spaghetti en gehaktballetjes of Marinarasaus is een klassiek Amerikaans comfortvoedsel, maar soms gaat de pasta verloren in de saus. Frituurpasta opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden, van het serveren als een knapperig, gekarameliseerd bijgerecht tot het gebruiken als de zetmeelrijke basis van een roerbak met andere smakelijke ingrediënten zoals groenten, champignons of reepjes kip en biefstuk. Kies lange, dunne vormen zoals spaghetti, vermicelli of engelenhaar, omdat ze snel opbranden zonder papperig te worden.

Stap 1

 1. Kook de pasta naar keuze in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het een beetje, of in de al dente fase, waar het wat van zijn taaiheid behoudt, omdat het tijdens het frituren klaar is met koken. Giet de pasta volledig in een vergiet - maar spoel hem niet af - en smeer hem op keukenpapier om te drogen.

Stap 2

 1. Verhit gelijke hoeveelheden olijfolie en boter in een grote zware koekenpan op middelhoog tot middelhoog vuur en breng tot net onder het rookpunt. Voeg alleen zoveel uitgelekte pasta toe aan het olie-botermengsel als het comfortabel in de pan past en zo gelijkmatig mogelijk uitspreidt.

Stap 3

 1. Zet het vuur lager, druk voorzichtig met de spatel op de pasta en kook 2 1/2 tot 3 minuten, til de randen af ​​en toe op om te controleren op een goudbruine kleur.

Stap 4

 1. Schuif de spatel onder het midden van de pasta en draai hem om, herhaal deze stap voor alle delen die wegbreken. Druk zachtjes en blijf nog 2 1/2 tot 3 minuten koken, til de randen op om aan de tweede kant te controleren of ze gaar zijn. Schuif de gebakken pasta op de serveerschaal en serveer direct.

Stap 4

 1. Grote kookpot

 2. Vergiet of zeef

 3. Papieren handdoeken

 4. Grote zware koekenpan

 5. Grote spatel of draaier

 6. Serveerschaal

Stap 4

 1. Bak de pasta in kleine porties in plaats van een grote, voeg meer olie en boter toe als de pan droog lijkt. Dit houdt de olie en boter heet en zorgt voor meer gelijkmatige knapperigheid in de afgewerkte noedels.

 2. Om vlees in gefrituurde pasta op te nemen, moet u het heel dun snijden zodat het snel kookt terwijl de noedels knapperig worden. Stoom groenten zoals luciferwortelen, peultjes of broccoliroosjes voordat je ze aan de koekenpan toevoegt. Bak dun gesneden uien of gehakte knoflook tot ze zacht zijn voordat u de uitgelekte pasta aan de koekenpan toevoegt.

 3. Bij het serveren van gefrituurde pasta, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas bij de hand als extra smaakmakers.

 4. Bak de pasta in kleine porties in plaats van een grote, voeg meer olie en boter toe als de pan droog lijkt. Dit houdt de olie en boter heet en zorgt voor meer gelijkmatige knapperigheid in de afgewerkte noedels.

 5. Om vlees in gefrituurde pasta op te nemen, moet u het heel dun snijden zodat het snel kookt terwijl de noedels knapperig worden. Stoom groenten zoals luciferwortelen, peultjes of broccoliroosjes voordat je ze aan de koekenpan toevoegt. Bak dun gesneden uien of gehakte knoflook tot ze zacht zijn voordat u de uitgelekte pasta aan de koekenpan toevoegt.

 6. Bij het serveren van gefrituurde pasta, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas bij de hand als extra smaakmakers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407