Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pasta koken in verschillende vloeistoffen

Overwegingen

 1. Leren hoe je pasta kookt, is waarschijnlijk de eerste les die de meeste studenten van huis weg leren om te overleven. Soms wordt er culinair geëxperimenteerd vanwege enthousiasme of pure verveling. De ontdekking dat pasta kan worden gekookt in andere vloeistoffen dan water is bevrijdend voor zowel chef-kok als smaakpapillen. Maar zoals bij alle levenslessen zijn er basisregels die u moet volgen om de beste resultaten te garanderen. De kunst is om te weten welke vloeistoffen de smaak van het uiteindelijke gerecht verbeteren zonder verloren te raken of de andere ingrediënten te overmeesteren.

Stap 1

 1. Vervang water door kip, rundvlees of groentebouillon om pasta te koken. Als alternatief kun je een pan met kokend water vullen met een kop of twee bouillon of bouillon. De pasta zal nog steeds de extra smaak opzuigen en je bespaart geld en hebt meer bouillon of bouillon bij de hand om een ​​andere dag te gebruiken. In een artikel gepubliceerd door GlobalGourmet.com raadt auteur Nancy Caivano echter af om pasta in bouillon of bouillon te koken als je het gerecht met een zware saus wilt afwerken, omdat de smaak van de bouillon verloren gaat.

Stap 2

 1. Gooi een handvol pasta in een sudderende pan groentesoep of stoofpot. In dit geval is de pasta een toevoeging aan het hele gerecht terwijl het kookt en wordt het niet afgevoerd of gescheiden van de andere ingrediënten. Gebruik alleen de hoeveelheid pasta die nodig is om het gerecht af te ronden en kook de pasta beetgaar, of gewoon zacht aan de beet.

Stap 3

 1. Kook uw pasta in een combinatie van water en tomatensap. Dit is een geweldige manier om wat extra vitamine C in je maaltijd te krijgen en de smaak bepaalt het podium voor andere groenten in het afgewerkte gerecht. Evenzo, als u een maaltijd bereidt met pasta en zeevruchten, voeg dan een beetje clam-sap en vers geperst citroensap toe aan het kookwater.

Stap 4

 1. Verbeter de smaak van de kookvloeistof met kruiden en specerijen, zelfs als het gewoon gewoon water is. Caivano beveelt aan om citroenpartjes, hele tenen knoflook of takjes verse rozemarijn te gooien. De National Pasta Association stelt voor om de smaak van vermicelli te verbeteren met rode pepervlokken, fettuccini met komijn of linguine met kerriepoeder, die allemaal aan de kookvloeistof kunnen worden toegevoegd.

Stap 4

 1. Pasta naar keuze

 2. Kookvat

 3. Tomaten- of kokkelsap

 4. Smaakmakers naar smaak

Stap 4

 1. Laat je niet verleiden om pasta in heet water uit de kraan te koken, omdat dit een bittere smaak kan geven en niet echt tijd bespaart.

 2. Besprenkel olijfolie over gekookte pasta om te voorkomen dat het blijft kleven.

 3. Laat je niet verleiden om pasta in heet water uit de kraan te koken, omdat dit een bittere smaak kan geven en niet echt tijd bespaart.

 4. Besprenkel olijfolie over gekookte pasta om te voorkomen dat het blijft kleven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407