Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


PCOS en een veganistisch dieet

Cholesteroloverwegingen

 1. In tegenstelling tot een vegetarisch dieet, omvat een veganistisch dieet geen zuivel of eieren. Dit dieet is ideaal voor mensen die hun vetinname moeten verlagen of die gewoon hun gezondheid willen optimaliseren. Veganistische diëten concentreren zich op de inname van granen, groenten en fruit, die allemaal helpen gezondheidsproblemen af ​​te wenden. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom of PCOS, die een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen.

Insulinecontrole

 1. Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom - PCOS - hebben een verhoogd niveau van insuline in het bloed dat symptomen zoals haargroei in het gezicht veroorzaakt en kan bijdragen aan diabetes type 2. Dit kan het ergst worden gemaakt door het eten van voedsel dat snelle stijging van de insuline veroorzaakt, zoals enkelvoudige koolhydraten en suiker. Deze vrouwen wordt vaak verteld medicijnen te gebruiken zoals metformine om de insulineniveaus te beheersen. Afgezien van medicatie kan het eten van een glykemisch dieet echter ook helpen het insulineniveau te verlagen. Het is mogelijk om veganist te zijn en zich te houden aan het lage glycemische dieet. Een dieet met een lage GI bestaat uit het eten van voedsel dat kleine veranderingen in insulinespiegels zoals volle granen, groenten en fruit veroorzaakt.

Ovulatieherstel

 1. Sommige vrouwen met PCOS hebben problemen met ovuleren vanwege een onbalans in oestrogeen en progesteron. Dit komt door de overmatige uitscheiding van de geslachtshormonen in de hypofyse. Veganistische diëten stimuleren de consumptie van vitamine- en mineraalrijk geheel voedsel dat de aandoening enorm kan helpen. Volgens Women's Fitness kan het consumeren van ijzerrijk voedsel de incidentie van ovulatie-onvruchtbaarheid verlagen. Hoewel heemijzer wordt aangetroffen in vlees en vis, kunnen veganisten ijzer verkrijgen uit niet-heembronnen zoals groene groenten, fruit, verrijkt brood en graanproducten. Het eten van voedingsmiddelen die vitamine C bevatten, helpt de opname van ijzer.

Regelende menses

 1. Vanwege de onbalans die deze vrouwen hebben in oestrogeen en progesteron, menstrueren ze vaak niet regelmatig. Dit kan worden verergerd door de gewichtstoename die deze vrouwen ook ervaren. Het volgen van een veganistisch dieet kan het gewicht aanzienlijk verminderen, wat in de meeste gevallen de normale menstruatiecyclus zal herstellen. Volgens Women's Health kan een gewichtsvermindering van 10 procent helpen de symptomen als deze te minimaliseren. Peulvruchten, volkoren, havermout en bruine rijst kunnen volgens MayoClinic.com helpen bij het afvallen vanwege hun hoge vezelgehalte.

Toekomstige complicaties verminderen

 1. Volgens Women's Health ontwikkelt 50 procent van de vrouwen met PCOS diabetes type 2 of pre-diabetes tegen de leeftijd van 40. Women's Health stelt dat een van de manieren om deze gezondheidscomplicatie te voorkomen is gezond eten. Veganistische voedingsmiddelen zoals spinazie, broccoli, bruine rijst, vezelrijke granen en suikerarme dranken kunnen dit risico helpen verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407