Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pecan Nutrition bevordert de haard, hersenen, botten Meer

Geschiedenis

 1. De hartige smaak van de pecannoot is veel meer waard dan een heerlijke taart van oma - deze noot kan je helpen lang gezond te blijven dankzij de wonderen van pecannotenvoeding.

 2. Pecan bomen worden enorm groot en bieden veel van deze heerlijke traktaties waarvan is aangetoond dat ze helpen bij gewichtsverlies, het lichaam beschermen tegen ziekten zoals atherosclerose (verharding en vernauwing van de slagaders) en diabetes, en zelfs de gezondheid van de hersenen verbeteren.

 3. Hoewel veel mensen beweren dat een vetarm dieet de beste manier is om een ​​gezonde levensstijl te leiden, zijn de gezonde vetten van pecannotenvoeding krachtig in de productie van antioxidanten, vermindering van ontstekingen en bieden ze eenvoudig een smaakvolle toevoeging aan bijna elk gerecht.

Voordelen van Pecan Nutrition

 1. Hoewel ontstekingen, het verminderen van ontstekingen, de rol van antioxidanten en de processen die deze aandoeningen beïnvloeden, uiterst ingewikkeld zijn, zijn er veel delen van de puzzel die we op kleine manieren kunnen beïnvloeden. Het is bijvoorbeeld duidelijk dat superoxide-dismutase, een enzym dat de verdeling van het superoxide-radicaal regelt, een grote rol speelt bij ontstekingen en bescherming tegen oxidatieve stress. Productie en functie van superoxide-dismutase zijn belangrijk voor een verlaagd risico op hartaandoeningen en helpen ontstekingen bij aandoeningen zoals artritis te verminderen.

 2. Een van de vormen van superoxide-dismutase, of "SOD", is sterk afhankelijk van de hoge aanwezigheid van mangaan om te werken, wat betekent dat pecannoten kunnen helpen voldoen aan de vereiste mangaan voor deze vorm van SOD.

 3. Het koper in pecannoten draagt ​​ook bij aan zijn ontstekingsremmende eigenschappen, vooral voor pijn en stijfheid die vaak voorkomen bij artritis. Dit is de reden waarom pecannoten en andere voedingsstoffen uit ontstekingsremmende voedingsmiddelen geweldige toevoegingen zijn aan een dieetplan voor artritis.

 4. In combinatie met andere voedingsstoffen zijn mangaan, koper en zink (allemaal gevonden in pecannoten) gebruikt om de symptomen van osteoporose te helpen behandelen. Uit vroeg onderzoek is gebleken dat deze voedingsstoffen bijzonder nuttig zijn bij de behandeling van vrouwen met botverlies door de botmassa te vergroten en botverlies te verminderen. (8)

 5. Veel van de mineralen in pecannoten dragen bij aan de goede werking van de hersenen. Thiamine wordt gegeven aan patiënten met het Wernicke-Korsakoff-syndroom, een hersenaandoening die veel voorkomt bij alcoholisten vanwege thiaminedeficiëntie, die 30 tot 80 procent treft van mensen die alcohol misbruiken. (9)

 6. Koper is een andere voedingsstof die nodig is voor een goede hersenfunctie, omdat het invloed heeft op hersenbanen met dopamine en galactose. Het helpt ook voorkomen dat schade door vrije radicalen in de hersenen optreedt die bijdraagt ​​aan degeneratieve schade en ziekten zoals Parkinson en Alzheimer.

 7. De synaptische processen van de hersenen zijn ook afhankelijk van mangaan, wat cruciaal is voor snelle reacties en hersensignalering. Tekorten in mangaan hangen nauw samen met stemmingsproblemen, probleemgerichtheid, leerstoornissen, psychische aandoeningen en mogelijk epilepsie. (10) Gezien al deze verbindingen worden geleverd door pecannotenvoeding, is het geen verrassing dat pecannoten en andere noten als hersenvoedsel worden beschouwd.

 8. De aanwezigheid van mangaan is een ander voordeel van het eten van pecannoten als u de symptomen van PMS, zoals stemmingswisselingen en krampen, wilt verminderen. Mangaan in de voeding lijkt, wanneer het wordt ingenomen met calcium, een significante invloed te hebben op deze PMS-symptomen. (11)

 9. Hoewel onderzoek op dit gebied op dit moment minimaal is, zijn er vroege bevindingen die suggereren dat het aanvullen van uw dieet met mangaan-rijk voedsel, zoals pecannoten, kan helpen bij het beheer van diabetes-symptomen. Hogere mangaangehaltes worden geassocieerd met een betere insulinesecretie en verhoogde glucosetolerantie. (12)

 10. In tegenstelling tot wat veel populaire figuren u kunnen vertellen, is het eten van een dieet met weinig voedingsvet eigenlijk helemaal niet erg voordelig voor u. Een reden hiervoor is de manier waarop een vetrijk dieet je helpt om je vol te voelen, maar het complexe antwoord is nog bemoedigender. Gezonde vetten (zoals die gevonden in pecannoten) hebben bijvoorbeeld invloed op het grehlin-hormoon, dat een essentieel onderdeel is van het behoud van het gewicht. Hoge niveaus van grehlin in de hersenen worden geassocieerd met verhoogde stressniveaus en een constant gevoel van de "munchies", of de wens om veel te eten. (1)

 11. Naast zijn status als een voedingsmiddel dat rijk is aan gezonde vetten, bevat pecanvoeding meer dan de helft van de dagelijks benodigde hoeveelheid mangaan, wat op verschillende manieren nuttig is, inclusief bij gewichtsverliesinspanningen . Hoewel het niet helemaal duidelijk is waarom, helpt mangaan, vooral in combinatie met andere ondersteunende voedingsstoffen, het gewicht bij mannen en vrouwen met obesitas of overgewicht te verminderen.

 12. Een dergelijke ondersteunende voedingsstof is koper, dat ook in grote hoeveelheden voorkomt in pecannoten. Koper is essentieel in meer dan 50 verschillende metabole enzymreacties die nodig zijn voor het behoud van een snel metabolisme en bij de vorming van adenosinetrifosfaat (ATP), de energiebron van het lichaam.

 13. Koper is niet de enige noodzakelijke voedingsstof voor de productie van ATP. Je lichaam heeft ook andere voedingsstoffen nodig om deze taak te voltooien, waaronder thiamine, ook bekend als vitamine B1. Thiamine helpt niet alleen het energieniveau te verhogen bij de ATP-productie, maar ook bij de productie van rode bloedcellen, die uw lichaam ook als energiebrandstof gebruikt.

 14. Pecannoten hebben, net als veel andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten, een zeer hoge antioxidantbelasting. Omdat zoveel milieu- en voedingsproblemen oxidatieve schade in je lichaam bevorderen, is het belangrijk om voedingsmiddelen met veel antioxidanten te eten om deze schade tegen te gaan. Schade als gevolg van oxidatieve stress gaat vaak gepaard met een hoge incidentie van kanker, hartaandoeningen en vele andere ziekten waarbij cellen muteren.

 15. Uit een onderzoek van de Loma Linda University in Californië bleek dat het eten van pecannoten de antioxidanten in de bloedbaan in de 24 uur na consumptie acuut verhoogde. (2) Deze effecten hebben de neiging op elkaar voort te bouwen, net zoals het tegenovergestelde geldt voor het opbouwen van vrije radicalen in het lichaam, dus pecannoten kunnen een nuttige aanvulling zijn op een dieet met veel antioxidanten.

 16. Een andere studie onderzocht het effect van notenconsumptie, inclusief dat van pecannoten, en hoe het verband hield met de vorming van degeneratieve ziekten. Mensen die meer noten per week aten, hadden met name minder vaak voorkomende en vaak dodelijke ziekten. (3)

 17. Bij een beoordeling van de specifieke antioxidantbelastingen van verschillende noten, kwam pecannootvoeding vooral hoog voor fenolen, proanthocyanidinen, hydrolyseerbare tannines, flavonoïden en fenolzuren. (4)

 18. Voor een groot deel vanwege de overvloedige lijst met antioxidanten, is pecannotenvoeding een belangrijk ingrediënt in een dieet voor een gezond hart.

 19. Van pecannoten en andere noten is bekend dat ze de systolische bloeddruk verlagen bij patiënten zonder diabetes. Ze kunnen worden beschouwd als onderdeel van het vetrijke mediterrane dieet waarvan al lang bekend is dat het de bloeddruk over de hele linie aanzienlijk verlaagt, evenals de totale hartgerelateerde sterfgevallen. (5)

 20. Uit een ander Loma Linda University-onderzoek bleek dat diëten met veel pecannoten verband hielden met een vermindering van "serumlipiden" of de hoeveelheid vet in de bloedbaan. Dit is een indicator voor het risico en het optreden van hoog cholesterol. De wetenschappers die deze studie uitvoeren, bevelen specifiek een dieet aan met een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten voor degenen die risico lopen op een hoog cholesterolgehalte en andere hartgerelateerde aandoeningen. (6) Daarom worden noten zoals pecannoten beschouwd als cholesterolverlagend voedsel.

 21. Zoals ik hierboven al zei, vermindert consistente notenconsumptie veel degeneratieve ziekten, met name hartaandoeningen. Bovendien helpt de thiamine in pecannoten de hartfunctie te verbeteren. (7)

 22. Veel functies in het lichaam vertrouwen op een juiste hoeveelheid ontsteking als verdediging van het lichaam tegen beschadigde cellen. Chronische ontsteking, wanneer het lichaam het niet langer onder controle kan houden, is echter de oorzaak van de meeste ziekten omdat het leidt tot celmutatie en overmatige stress op verschillende delen van functionele systemen.

Feiten over pecannoten

 1. Pecannoten groeien aan weelderige, groene bomen in de Zuidoost- / Zuid-Centrale regio's van de Verenigde Staten en Mexico. Deze Noord-Amerikaanse notenvariëteit, Carya illinoinensis, wordt al enkele eeuwen gekweekt en is, verrassend, technisch gezien helemaal geen moer. Pecannoten zijn, net als de andere noten in de hickory-familie, botanisch een fruitcultivar bekend als een "steenvrucht" of "steenvrucht". Druiven bevatten een klein zaadje aan de binnenkant, een schil van een soort rondom het zaadje en een buitenste "vlezige" component.

 2. De variëteit die beschikbaar is in pecannotenvoeding is behoorlijk indrukwekkend en biedt 11 essentiële vitamines en voedingsstoffen in één portie. Pecannoten bevatten veel vet, maar maak je geen zorgen - dit zijn gezonde vetten die je lichaam op een groot aantal manieren helpen, waaronder een gezond gewicht en een goede hartfunctie. (Als u zich zorgen maakt over het vetgehalte, onthoud dan dat er verschillende vetarme dieetrisico's zijn als u geen gezondheidsvetten consumeert.)

 3. Naast goede, gezonde vetten bieden pecannoten ook verschillende mineralen die dienen als bescherming tegen gevaarlijke mineraaltekorten, waarvan de symptomen kunnen variëren van bloedarmoede tot een risico op hersenziekten.

 4. Een portie pecannoten van ongeveer 1 gram (ongeveer 28 gram) bevat ongeveer: (13)

Pecannoten selecteren en bereiden

 1. Bij het selecteren van uw pecannoten is het het beste om te zoeken naar noten van uniforme grootte en zwaar aan te voelen. Veel mensen kiezen ervoor om alleen geschilde pecannoten te kopen, waardoor de hoeveelheid werk die nodig is om ze te gebruiken voor het koken wordt verminderd. Als je echter van de variëteit bent die de meest vers smakende noten zoekt die je kunt vinden, ben je misschien geïnteresseerd in het kopen van pecannoten die nog in hun schelp zitten en leren hoe je zelf pecannoten goed kunt schillen.

 2. Het mooie van deze steenvruchten is dat ze niet gekookt hoeven te worden om te eten, maar ze zijn heerlijk als ze op bijna elke manier worden bereid. In sommige recepten moet je eerst pecannoten roosteren voordat je ze aan je gerecht toevoegt, waardoor ze een iets rijkere smaak krijgen. Maar wees voorzichtig - ze schroeien gemakkelijk en moeten met een zorgvuldig oog worden bekeken. Hier leest u hoe u pecannoten kunt proosten:

 3. Zoals ik al zei, is een van mijn favoriete dingen aan pecannoten de enorme verscheidenheid aan manieren waarop ze een kleurrijke smaak aan je gerechten kunnen toevoegen. Als je op zoek bent naar een creatieve snack om onderweg mee te nemen, raad ik aan om mijn Pecan Coconut Balls uit te proberen.

 4. Voor een voorgerecht rijk aan omega-3 vetzuren en andere belangrijke antioxidanten, zult u echt genieten van dit recept van Pecan Pesto-zalm. Het heeft precies de juiste hoeveelheid hartige punch om het scherpe aroma van zalm aan te vullen.

 5. En wat zou een discussie over pecannoten zijn als ik geen heerlijke pecantaart zou noemen? Het beste deel van dit recept is dat het volledig glutenvrij is en geen geraffineerde suiker bevat, dus je kunt het eten zonder je zorgen te maken over hoe je je later zult voelen.

Geschiedenis van Pecan en interessante feiten

 1. Pecannoten kwamen rond 1500 voor het eerst op de voedselscène in de geschiedenis van de indianen, de naam komt van de Algonquins. Het woord "pecan" betekent eigenlijk "een moer die een steen vereist om te kraken." (14)

 2. Kolonisten in Noord-Amerika vierden het planten van pecannoten al in de jaren 1600, met de eerste geregistreerde pecannoten in de VS gedocumenteerd in 1772. In het begin van de 17e eeuw erkenden de Fransen de financiële potentieel om deze heerlijke traktatie te exporteren en begon gewassen naar West-Indië te sturen.

 3. Sindsdien zijn pecannoten een belangrijk en veelgebruikt voedingsmiddel in de Amerikaanse cultuur en vinden ze hun weg naar recepten, van salades tot desserts. Texanen zijn er vooral dol op, want ze noemden de pecannotenboom als hun staatsboom in 1919.

 4. De "juiste" uitspraak van het woord pecan is een veelbesproken onderwerp, hoewel er technisch gezien geen "juiste" manier is om het te zeggen. Meestal hoort u in de VS de 'a' met een lang geluid, zoals in het woord 'vader'. In Groot-Brittannië en bepaalde regio's van de Verenigde Staten dringen pecanniefhebbers echter aan op een kort "een" geluid, zoals in "slecht". Ongeacht wat je wilt, ze zijn nog steeds net zo lekker.

 5. Oh, en 12 juli wordt erkend als Nationale Pecantaartendag - en dat is een oorzaak waarvan ik denk dat we allemaal achterop kunnen raken. (15)

 6. Zoals bij veel notenteelt, is het mogelijk om te lijden aan een pecannootallergie. De meest voorkomende symptomen treden op binnen het eerste uur na consumptie van pecannoten en kunnen variëren van netelroos en zwelling tot braken en bewustzijnsverlies.

 7. Als u vermoedt dat u of uw kind mogelijk allergisch is voor pecannoten, is het belangrijk dat u zich bij een allergoloog laat testen voordat u ze probeert. Telkens wanneer u denkt dat u een allergische reactie op pecannoten ervaart, moet u onmiddellijk stoppen met het eten ervan en een arts raadplegen.

 8. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407