Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pepermunt voor diabetes

Overwegingen

 1. Pepermunt, wetenschappelijk bekend als Mentha piperita, is een kruid afkomstig uit Europa en Azië en wordt nu overal ter wereld verbouwd. Het wordt vaak gebruikt als smaakstof in voedsel, kauwgom, snoep en tandpasta. Pepermunt wordt ook gebruikt als een kruidengeneesmiddel, vooral voor spijsverterings- en huidproblemen. Het kan ook diabetici helpen die indigestie, een opgeblazen gevoel en zenuwcomplicaties hebben. Voor medicinale doeleinden zijn pepermuntsupplementen verkrijgbaar als thee, capsules, tincturen, oliën en zalven. Als u diabetes heeft en overweegt om pepermuntremedies te gebruiken, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. [! 85236 => 1130 = 2!

 1. Bij diabetes is zowel het metabolisme van suikers als vetten aangetast, volgens American Physiological Reviews. Diabetici hebben problemen met het verteren van vetten; indigestie en maagpijn zijn dus veel voorkomende symptomen. Pepermunt kan diabetici helpen omdat het de stroom van gal verbetert - vooral wanneer vette maaltijden worden gegeten - en daarom de spijsvertering bevordert, legt University of Maryland Medical Center uit.

Opgeblazen gevoel

 1. De darmmotiliteit bij diabetici is soms traag, een aandoening die gastroparese wordt genoemd. Als gevolg hiervan blijft voedsel langer in de maag, lijdt gisting en veroorzaakt bacteriële overgroei. Gefermenteerde voedingsmiddelen en darmbacteriën zijn verantwoordelijk voor overmatig gas, gemanifesteerd als een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen. Pepermunt helpt de spieren van het spijsverteringskanaal te ontspannen en het overtollige gas te verlichten, zegt University of Maryland Medical Center.

Bloedsuikerniveaus

 1. In laboratoriumtests verlaagde pepermunt de bloedsuikerspiegel, zegt University of Maryland Medical Center. De effecten van pepermunt op het verlagen van de bloedsuikerspiegel bij mensen zijn echter niet bekend.

Diabetische neuropathie

 1. Diabetische neuropathie, een complicatie van diabetes, tast de zenuwen aan. Symptomen van diabetische neuropathie zijn onder meer brandende pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de handen of voeten. Zalven of crèmes op basis van menthol, het actieve ingrediënt in pepermunt, zorgen voor een koel gevoel en helpen bij het beheersen van zenuwpijn, volgens Drugs.com.

Waarschuwingen

 1. Pepermunt kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Dit supplement kan een wisselwerking hebben met medicijnen zoals simavstatine, cyclosporine en felodipine. Pepermunt mag niet worden gebruikt als u galstenen, gastro-oesofageale reflux of maagzweren heeft, waarschuwt Drugs.com.

Overwegingen

 1. Het lijkt erop dat pepermunt kan helpen bij spijsverterings- en zenuwaandoeningen die verband houden met diabetes. Vraag uw arts naar mogelijke bijwerkingen. Pepermuntsupplementen mogen geen conventionele medicijnen vervangen die u gebruikt en zijn niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration om diabetes of de complicaties ervan te behandelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407