Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Peppers Doodsrisico: het eten van de juiste mensen kan u helpen 13% langer te leven

Capsaïcine geschiedenis en interessante feiten

 1. Ben je iemand die schuwt van voedingsmiddelen die wat extra warmte bevatten, of heb je liever pittig? Blijkt dat als je het type bent om de milde salsa te kiezen, je die strategie misschien wilt heroverwegen. Volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Vermont, kunnen de voordelen van chili peper je helpen om langer te leven. (1)

Details van de Peppers-Death Risk Study

 1. Hoewel kruiden en hete pepers al duizenden jaren in voedingsmiddelen worden gebruikt, onderzocht slechts één studie vóór deze studie, een 2015 uit China, het verband tussen gekruid voedsel en een lange levensduur bij mensen. Die leverde overtuigend bewijs op dat pepers de dood verminderde door alle oorzaken, waaronder kanker, ademhalings- en hart- en vaatziekten.

 2. Omdat we vrij verschillende eetgewoonten en verschillende soorten voedsel hebben - inclusief paprika's - hier in de VS, besloten de auteurs van het onderzoek de associatie tussen paprika's en gezondheid hier in Amerika te testen. Zouden de resultaten standhouden?

 3. Wetenschappers gebruikten gegevens van de National Health and Nutritional Examination Study, of NHANES, om de eetgewoonten van meer dan 16.000 Amerikanen te analyseren. Het bleek dat respondenten die maandelijks minstens één hete rode chili-peper hadden gegeten, hun risico op overlijden met 13 procent verminderden, van 33,6 procent tot 21,6 procent.

 4. Interessant is dat de deelnemers aan de studie die hete chilipepers consumeerden, eerder jonger en mannelijk waren en sigaretten rookten en alcohol dronken dan degenen die geen rode chilipepers consumeerden.

 5. Hoewel de studie niet precies kon aangeven wat het is over hete rode chilipepers die het risico op overlijden verminderen, denken de auteurs dat het waarschijnlijk is dat capsaïcine, een van de belangrijkste componenten in de paprika, kan een rol spelen. Capsaïcine is een antimicrobieel middel dat "de darmflora kan veranderen en verschillende metabole ziekten kan beïnvloeden." In feite zeggen de auteurs verder dat pepers kunnen helpen de gezondheid van microbiomen te verbeteren, en merken op dat "veel kruiden antioxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben en kunnen dienen om verschillende chronische ziekten te voorkomen en te verzachten." Darmgezondheid en ontsteking slaan weer toe.

Waarom u (rode) hete chilipepers zou moeten eten: de voordelen van pittig eten

 1. Afgezien van het feit dat kruidig ​​voedsel u helpt een langer leven te leiden, hebben het nog andere voordelen. Dit is waarom je ze aan je menu zou moeten toevoegen:

 2. Ze kunnen uw metabolisme versnellen. Is Cayenne echt een afslankpeper? Een studie van Purdue University wilde zien of het toevoegen van cayennepeper aan voedsel de eetlust zou onderdrukken en mensen zou helpen meer calorieën te verbranden. Ze selecteerden 25 mensen, van wie de helft pittig eten en de andere helft niet, uit een van de drie willekeurige groepen: voedsel zonder cayennepeper, voedsel met een geprefereerde hoeveelheid cayennepeper en voedsel met een standaard portie cayennepeper, ongeveer de helft een theelepel. (2)

 3. Beide groepen die cayennepeper consumeerden, verbrandden na het eten meer calorieën dan de groep zonder peper. Voor degenen die normaal gesproken pittig eten vermijden, had het toevoegen van cayennepeper extra voordelen: deze mensen hadden minder honger en minder trek in zout, vet voedsel. Dat is logisch, omdat hete pepers worden beschouwd als natuurlijke eetlustremmers.

 4. Ze verbeteren de gezondheid van het hart. Je ticker zal je bedanken voor het consumeren van voedsel met een kick. Dat komt omdat de capsaïcine in kruidig ​​voedsel de cholesterolspiegel verlaagt door de cholesterolophoping in het lichaam te verminderen. Het is ook een ontstekingsremmend voedsel, dat helpt het risico op hartproblemen te verminderen, samen met een verscheidenheid aan andere ziekten. (3)

 5. Ze helpen u af te koelen. Pittig voedsel is niet alleen voor koude maanden. We vangen eindelijk aan wat kruidenliefhebbers in Zuid-Amerika, Azië en andere notoir warme klimaten eeuwen geleden bedacht: het eten van gekruid voedsel in warme maanden koelt je eigenlijk af.

 6. Uw interne temperatuur stijgt, aangepast aan de temperatuur buiten het lichaam. Je bloedcirculatie neemt toe, zodat je begint te zweten - wat je op zijn beurt afkoelt zodra het vocht verdampt.

Trucs om te genieten van pittig eten

 1. Ben je een gekruid voedsel newbie? Hier zijn enkele tips om er het maximale uit te halen, terwijl je gewend raakt aan de extra hitte. En maak je geen zorgen - naarmate je smaakpapillen gewend raken aan pittig voedsel, zullen ze niet meer zo warm aanvoelen. Je voegt extra pepers toe voordat je het weet.

 2. Houd uw handen uit de buurt van uw ogen. Als je verse hete pepers en hun zaden in de keuken hanteert, zorg er dan voor dat je niet in je ogen wrijft totdat je je handen grondig hebt gewassen, anders voel je de angel. Onthoud ook dat veel van de hitte in de zaden zit: voeg ze geleidelijk toe om de kruidenniveaus beheersbaar te houden.

 3. Volg een pittig hapje met mondverzorgend voedsel. Door kruidig ​​voedsel te combineren met zetmeel, zoals bruine rijst, zoete aardappelen of tortilla's, kan je mond de angel absorberen. Het eten van avocado's of ander zuur voedsel zoals tomaten (en saus!) Of citrusvruchten helpt ook.

 4. Doe het rustig aan. Als je meestal geen grote kruidenliefhebber bent, ga dan niet uit het diepe en kies de extra hete saus voor je eerste kruidenexperiment. Bouw je kruiden geleidelijk op, voeg een beetje hete pepers toe aan maaltijden, strooi gemalen rode peper over je pizza of bouw een smaak op door Cajun-kruiden toe te voegen aan kip.

 5. Veel plezier in de keuken. Je hoeft ook niet altijd dezelfde twee of drie kruiden te gebruiken. Hier is een goede samenvatting van de verschillende kruiden en melanges die je kunt gebruiken om voedsel op te vrolijken en die pittige gezondheidsvoordelen te krijgen. Verschillende keukens en culturen hebben hun eigen specerijen, en ze uitproberen is een geweldige manier om creatief te worden en uit een sleur te komen.

Mijn favoriete pittige recepten

 1. Wilt u gekruid eten op het menu zetten? Hier zijn enkele van mijn favoriete recepten.

 2. Pittige boerenkoolchips: de chipotle spice-variëteit gebruikt chipotle-poeder en cayennepeper om wat warmte te brengen. Deze vormen een perfecte snack om op te eten terwijl je tv kijkt.

 3. Zoete en kruidige gebakken kippendijen: een van mijn favoriete manieren om heet voedsel tegen te gaan, is door ze te combineren met iets zoets. Deze kippendijen zijn supergemakkelijk te maken en zijn niet overdreven heet.

 4. Thaise chilisaus: maak deze universele saus voor roerbakgerechten, broodjes of om groenten in te dopen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407